OC3D Forums

OC3D Forums (https://forum.overclock3d.net/index.php)
-   Graphics Cards (https://forum.overclock3d.net/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Rendering - Weird Color Problem (https://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=70006)

IvanTkc 19-03-15 08:11 PM

Rendering - Weird Color Problem
 
Hello, I'm new in this forum so I say sorry in advance if this topic is not in the right section and in that case I hope an admin will move it in the right place.

I'm here because I really like to use editing programs like After Effects and Sony Vegas. I had some experience some months ago, when i used to edit with Camtasia and then upload videos on Youtube.
Recently I tried to render some videos in h264, the recommended output file for Youtube, in 1280x720, both in After Effects and Sony Vegas, but after the rendering the colors of the final video were horrible and different by the original file.
If i render videos in big output files like QuickTime, everything is fine, but obviously I can't keep Gigabytes of material and upload them on Youtube. I know that original and edited videos are never exactly the same, but every respectful channel on YT has good quality videos with perfect saturation and contrast.
I record with Fraps my work on programs and sometimes my gaming.
If I render with Camtasia, the colors are good.
If I use Ae or SV, the nightmare begins.

For Sony Vegas, I had to download the h264 output.
I heard also somewhere that sometimes is a Grapchic Card issue, and that's why I started here this topic.
I hope to find a solution. I really enjoy editing.

Tell me what information you need and I'll give you.

Thank you for the attention.

NeverBackDown 19-03-15 08:30 PM

Which Graphics Card you using??? And do you have the latest drivers and most up to date software for your programs? Just trying to figure out the basics here

IvanTkc 19-03-15 08:44 PM

I have a Radeon 270x (It should be Vapor-x). I have all the drivers updated. I don't know from where to start.

tinytomlogan 19-03-15 08:47 PM

Try turning off GPU acceleration if youre trying to work out if its a GPU issue dude?

SieB 19-03-15 08:59 PM

Do you have view transform set to this in project properties?
Set it to off if you do, that will cause the colors to come out wrong and saturated.

http://i.imgur.com/89t5xt7.jpg

IvanTkc 19-03-15 09:10 PM

Thank you for responding. Now, I have news. Nothing changed, but I did a test.
I don't know if you are familiar to Camtasia Studio, but there are 2 options: render "only 720p" and "720p with videoplayer". If I select the second, it opens, after the rendering, in Google Chrome, as a video with his own video player, and the colors are perfect. Then, if I want to see it again, I have to go to his folder, click and see with windows media player or QuickTime, but this time the colors are weird! I don't know what is happening.

-------------------------

SieB, my Sony Vegas options don't have View Transforming on. (I can't even set it on, it's locked)

SieB 19-03-15 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by IvanTkc (Post 831724)
SieB, my Sony Vegas options don't have View Transforming on. (I can't even set it on, it's locked)

Ok, definitely not that then :)
Just thought i'd mention it because I have had similar probs in the past and it was down to that setting.

IvanTkc 19-03-15 09:31 PM

So, you think is a Graphic Card issue? Because I got somehow a good result in the strange way I exposed you before. Setting GPU acceleration off didn't helped.

SieB 19-03-15 09:59 PM

Quote:

Originally Posted by IvanTkc (Post 831728)
So, you think is a Graphic Card issue? Because I got somehow a good result in the strange way I exposed you before. Setting GPU acceleration off didn't helped.

Not sure if it is a GPU prob, could be but I can't think of anything else that may be causing it. Could be driver related, or something as simple as a setting you need to change.

3DJF 19-03-15 10:14 PM

Can you post a pic of the "perfect" version (what you expected) and one from the broken version? Along with a pic of all the settings you are using to render the vids (and project settings if poss).

I have a bit of experience doing post production stuff so if you can supply the info i may be able to lock it down.


All times are GMT. The time now is 03:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.