Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D News
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 23-10-19, 12:27 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 16,896
AMD's new 1.0.0.4 AGESA update reportedly increases all-core boost clocks

A 50MHz clock speed boost over eight cores? Nice!



Read more about AMD's AGESA 1.0.0.4 update boosting Ryzen 3rd Gen's all-core boost clocks.

__________________
_______________________________
Twitter - @WYP_PC
Reply With Quote
  #2  
Old 23-10-19, 03:48 PM
Dark NighT's Avatar
Dark NighT Dark NighT is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Netherlands
Posts: 1,768
Hoping this Agesa update stops my Xonar stx II from tripping the system when i switch outputs or turn on the mic, but who knows!
Reply With Quote
  #3  
Old 23-10-19, 03:56 PM
demonking's Avatar
demonking demonking is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Sep 2011
Location: UK
Posts: 958
Free performance!
I have noticed that historically when you buy AMD parts you will get this sort of improvements. My i7 has nothing but security updates since its inception which has done nothing but slow it down.
I have to say AMD is winning me back, Haven't touched an AMD processor since second gen phenoms, I look forward to working with one now though
Reply With Quote
  #4  
Old 23-10-19, 04:07 PM
Dark NighT's Avatar
Dark NighT Dark NighT is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Netherlands
Posts: 1,768
Precisely why i got rid of my X99 system with a 6800k, it got hurt badly by the microcode updates and i wanted more cores for streams and a general better performance for less power on a socket that isn't dead within a year.


Really happy with the change apart from my sound card making it crash to bios, but yeah.
Reply With Quote
  #5  
Old 23-10-19, 04:43 PM
Giggyolly Giggyolly is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by demonking View Post
Free performance!
I have noticed that historically when you buy AMD parts you will get this sort of improvements. My i7 has nothing but security updates since its inception which has done nothing but slow it down.
I have to say AMD is winning me back, Haven't touched an AMD processor since second gen phenoms, I look forward to working with one now though
Lol that's an interesting point. You get performance optimisations with AMD.
And with Intel you get major security flaw patches, technically doing the opposite.
Reply With Quote
  #6  
Old 23-10-19, 09:14 PM
WillSK's Avatar
WillSK WillSK is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2011
Location: Buckinghamshire, UK
Posts: 2,249
Send a message via Skype™ to WillSK
I'm right in saying I have to wait for the next BIOS update for this don't I?
__________________
My Rig : Fractal S2 Case, ASUS Crosshair VIII Hero, Ryzen 3800X, Corsair H115i Platinum, MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO, 32 Gb Team Pro Dark RAM 3200Mhz, Samsung 970 EVO SSD, Samsung 850 Pro 500GB SSD, Seasonic Prime Ultra Titanium
Reply With Quote
  #7  
Old 23-10-19, 10:07 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 16,896
Quote:
Originally Posted by WillSK View Post
I'm right in saying I have to wait for the next BIOS update for this don't I?
Yeah, it will be a while before this AGESA is on all motherboards.
__________________
_______________________________
Twitter - @WYP_PC
Reply With Quote
  #8  
Old 24-10-19, 08:37 PM
Dark NighT's Avatar
Dark NighT Dark NighT is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Netherlands
Posts: 1,768
Did some digging, seems like im screwed with my sound card, and as warning to others, if you have an Essence STX or STX II, don't go amd.


https://www.asus.com/support/FAQ/1036071
Reply With Quote
  #9  
Old 24-10-19, 08:41 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 13,389
Quote:
Originally Posted by Dark NighT View Post
Did some digging, seems like im screwed with my sound card, and as warning to others, if you have an Essence STX or STX II, don't go amd.


https://www.asus.com/support/FAQ/1036071
It only states STXII but tbh I'd avoid Asus products in the future.

I have a really high end wireless card with a triple antenna that was nearly £200. It doesn't work in Windows 10 at all. Asking Asus for help is like bashing your head on a brick wall.

I'm staying on X99 for now. It's easy enough to remove the patches. When I upgrade no doubt it will be more used workstation parts. It's just something I've done since the late 90s.
__________________

Reply With Quote
  #10  
Old 24-10-19, 10:53 PM
Dark NighT's Avatar
Dark NighT Dark NighT is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: The Netherlands
Posts: 1,768
Oh yeah only stx II indeed, regardless, thats annoying!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 12:33 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.