Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D Reviews & Videos
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-10-18, 07:40 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is online now
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 13,560
Assassin's Creed Odyssey PC Performance Review

Is Odyssey able to break through the shortcomings of its predecessor?



Read more about Assassin's Creed Odyssey's PC performance.

__________________
One of these days I'll change my name to Mark Bench
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-18, 09:13 PM
ImprovizoR's Avatar
ImprovizoR ImprovizoR is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 359
They didn't even bother to optimize the game. You can easily tell even without a benchmark simply due to the fact that they expect you to run it at 30fps on a machine that would run almost every other game at 60. And it doesn't really look any better than Syndicate or Unity which ran much better. Since the dawn of time their biggest issue has been CPU optimization. Remember Assassin's Creed 3 and how horrible the performance was due to poor CPU utilization as soon as you got to Boston? And even now, years later, it's like they never bothered to fix the underlying issue with their engine and CPU performance.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-18, 09:56 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,059
Runs fine on my PlayStation
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-18, 10:08 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is online now
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 13,560
Quote:
Originally Posted by NeverBackDown View Post
Runs fine on my PlayStation
TBH, when I get back to playing this game I will limit the framerate to 30 and play it at 4K on the GTX 1080 with custom settings with a gamepad.

It's a shame that recent Assassin's Creed games have so many issues on PC, as I personally think that they have taken the gameplay in a good direction. Its very Witcher 3-like, but I am enjoying it so far.

While this game is super demanding you guys shouldn't expect this game in any future GPU reviews. The benchmark is too inconsistent to get my approval. If this is addressed it could go into the maybe pile, but don't hold your breath on that.
__________________
One of these days I'll change my name to Mark Bench
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-18, 10:18 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,059
Yeah the last good AC game was Black Flag for performance.
Half the reason why I just play on console is the performance
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-18, 10:27 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is online now
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 13,560
Quote:
Originally Posted by NeverBackDown View Post
Yeah the last good AC game was Black Flag for performance.
Half the reason why I just play on console is the performance
Consoles have the "It just works" factor. I can see why that is appealing for a lot of games. I have a PS4 Pro, but I only really use it for console exclusives.

I really hope that Ubisoft can fix the CPU issues in this game, as it is ridiculous how bad this game can run. It's hard to believe that Ghost Recon Wildlands and For Honor use the same engine.

TBH if I worked for AMD I would be ashamed to have my brand logo in this game. While it isn't Arkham Knight level of bad, it isn't exactly a badge of honour.
__________________
One of these days I'll change my name to Mark Bench
Reply With Quote
  #7  
Old 12-10-18, 10:41 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,059
Well I mean it's there biggest project using this engine ever. Open world, more NPCs, etc. It's bound to have been CPU bound. Performance however shouldn't be this bad
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #8  
Old 12-10-18, 10:54 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is online now
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 13,560
Quote:
Originally Posted by NeverBackDown View Post
Well I mean it's there biggest project using this engine ever. Open world, more NPCs, etc. It's bound to have been CPU bound. Performance however shouldn't be this bad
That is true, it is the biggest game to use this engine, but being unable to stay above 60 on an 8-core processor is terribad, especially when the game appears to be making use of all of the CPU's cores/threads.

Here comes the conspiracy theories, "Intel needs this game to convince gamers to buy an i9-9900K!".
__________________
One of these days I'll change my name to Mark Bench
Reply With Quote
  #9  
Old 13-10-18, 12:32 AM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,059
Quote:
Originally Posted by WYP View Post
That is true, it is the biggest game to use this engine, but being unable to stay above 60 on an 8-core processor is terribad, especially when the game appears to be making use of all of the CPU's cores/threads.

Here comes the conspiracy theories, "Intel needs this game to convince gamers to buy an i9-9900K!".
Yeah I'm surprised I haven't seen that comment yet

I'm sure they'll fix it. They might not get it where we expect but if it's already addressing a lot of threads it would probably just come down to the algorithm that handles the distribution of threads.

Or it may be a bug which is causing physics to be overly calculated. Like maybe some objects below the map are being processed or similar issues.
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #10  
Old 13-10-18, 09:44 AM
ImprovizoR's Avatar
ImprovizoR ImprovizoR is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 359
Quote:
Originally Posted by NeverBackDown View Post
Yeah the last good AC game was Black Flag for performance.
Syndicate ran pretty well. It's as mediocre as a game can get, but it ran just fine.


Quote:
Originally Posted by NeverBackDown View Post
Or it may be a bug which is causing physics to be overly calculated. Like maybe some objects below the map are being processed or similar issues.
Origins was plagued by the same issues. Did they ever fix Origins?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 06:26 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.