Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D Reviews & Videos
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 09-05-18, 05:23 PM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 20,721
4x Intel 760P 1TB M.2 NVMe RAID0 Review OverKILL3D



OverKILL3D - As storage speeds climb ever higher, we take a look at the ultimate expression of this with the Intel 760P M.2 NVMe drives in RAID0 on an Asus Hyper 16


4x Intel 760P 1TB M.2 NVMe RAID0 Review

__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-18, 05:31 PM
RobM's Avatar
RobM RobM is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2016
Location: Durham
Posts: 1,191
well overkill lol
__________________
ASUS Prime x370 Pro | Ryzen 5 1600 | Antec 240 AIO | Corsair Vengance RGB 3000 2 x 8Gb | Asus Strix RX 470 | Samsung Evo 120gb ssd | Seagate Baracuda 1tb storage | EVGA 500w | Phanteks Entho ProM Acrylic Window | Windows 10 and Linux Manjaro
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-18, 05:33 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 11,103
Look at it. Just. Look at it !
__________________
He used to do surgery
For girls in the eighties
But gravity always wins



Reply With Quote
  #4  
Old 23-05-18, 12:22 PM
Shader Shader is offline
Newbie
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Hi, i am trying to get a 4x 1TB 760p vroc raid to work using the Asus Hyper X card. It only shows 1 of the 4 drives, no matter what i change. Now Intel told me, the 760p drives are not vroc compatible on x299 yet since this plattform only supports their slow datacenter SSDs, which would make the hole thing pointless. Did you not have any issues during setup?
Reply With Quote
  #5  
Old 23-05-18, 01:10 PM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 20,721
Quote:
Originally Posted by Shader View Post
Hi, i am trying to get a 4x 1TB 760p vroc raid to work using the Asus Hyper X card. It only shows 1 of the 4 drives, no matter what i change. Now Intel told me, the 760p drives are not vroc compatible on x299 yet since this plattform only supports their slow datacenter SSDs, which would make the hole thing pointless. Did you not have any issues during setup?

If youre only seeing one drive in windows its all down to BIOS settings. You 100% need an Asus X299 motherboard on the latest bios to get it all working. You even set the raid up in the BIOS.....
__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #6  
Old 23-05-18, 01:38 PM
Shader Shader is offline
Newbie
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by tinytomlogan View Post
If youre only seeing one drive in windows its all down to BIOS settings. You 100% need an Asus X299 motherboard on the latest bios to get it all working. You even set the raid up in the BIOS.....
I have the Asus x299 Sage mainboard and i am seeing only one drive in bios after activating vroc mode. Tried all bios versions. I am just curious that it seems to work on the rampage board used for this article when i was told the problem is that the 760p are not officially supported for vroc on the x299 plattform yet.
Reply With Quote
  #7  
Old 23-05-18, 02:15 PM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 20,721
Quote:
Originally Posted by Shader View Post
I have the Asus x299 Sage mainboard and i am seeing only one drive in bios after activating vroc mode. Tried all bios versions. I am just curious that it seems to work on the rampage board used for this article when i was told the problem is that the 760p are not officially supported for vroc on the x299 plattform yet.

IIRC you have to go to 'advanced' and there are settings in there too.

100% its a BIOS settings issue. It took us a while to work it all out too. The rig is now stripped or i could have checked
__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #8  
Old 06-07-18, 10:17 AM
Peto Pedro Peto Pedro is offline
Newbie
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Those intels can ''dominate'' on of the thousands charts .. but if u look at samsung evo it has best 4k speeds so normal speeds are not important so samsung evo dominates ..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 08:10 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.