Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D Reviews & Videos
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 06-11-16, 07:03 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland, United Kingdom
Posts: 9,905
Call of Duty Infinite Warfare PC Performance Review

Call of Duty: Infinite Warfare has been released on PC, but does the PC version work well on modern hardware?



Read more on Call of Duty: Infinite Warfare's PC Performance.

__________________
I'm not saying that 1984 is a bad book, but the dystopia we are currently living in has much better worldbuilding.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-16, 07:46 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Valhalla
Posts: 12,823
480 beats a 980ti at 1440p? Well that was a shocking result to come by. Has COD always favored AMD like this?

Regarding vram consumption, many many games run like that. Use as much as possible even if it's not needed. It's faster to pull from memory than it is to reprocess something, think this is called hardware/shader/etc streaming or something like that.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-16, 09:36 PM
AngryGoldfish's Avatar
AngryGoldfish AngryGoldfish is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2015
Location: Ireland
Posts: 1,520
Quote:
Originally Posted by NeverBackDown View Post
480 beats a 980ti at 1440p? Well that was a shocking result to come by. Has COD always favored AMD like this?

Regarding vram consumption, many many games run like that. Use as much as possible even if it's not needed. It's faster to pull from memory than it is to reprocess something, think this is called hardware/shader/etc streaming or something like that.
I'm wondering this as well. The last COD favoured AMD as well, but I don't know whether that's true of issues going further back.

On a different note, I like that your review isn't just a slugfest of hatred. The game clearly deserves praise for its excellent performance and options, but the terrible decision (if it was indeed a 2-way decision) to split the community really puts a downer on everything. Also, I wish the graphics and level design had a little more... guts. It just looks so safe and dull at this stage.
__________________
MSI Z97 Gaming 7 ⁞⁞ 4670K 4.5Ghz ⁞⁞ Nepton 240M ⁞⁞ ASUS Fury Strix ⁞⁞ Fury 16GB ⁞⁞ Define R4 ⁞⁞ AX760 ⁞⁞ Pexon PC ⁞⁞ Samsung EVO 120 & 500GB ⁞⁞ WD 1TB & 3TB
BenQ XL2730Z ⁞⁞ Mixonix Naos 7000 ⁞⁞ K70 Cherry MX Brown ⁞⁞ Audio-GD NFB-15 ⁞⁞ EVE SC205 ⁞⁞ AKG K7XX ⁞⁞ Fidelio X2
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-16, 03:47 AM
Kushiro Kushiro is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2013
Location: Australia
Posts: 3,193
Funny how the 1070 is all the way up top like it should be, whereas the 980ti cant even beat a mid ranged gpu...
__________________
i7 5930k 4.7Ghz ~1.34v - Asus X99 Deluxe - G.Skill 32GB 2800mhz 4x8GB - NZXT Switch 810 White Edition - 3x EVGA Geforce GTX 980Ti - 2x Samsung 850 2TB - Corsair AX1500i

Watercooling - custom
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-16, 04:32 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 11,347
Send a message via Skype™ to Dicehunter
Quote:
Originally Posted by Kushiro View Post
Funny how the 1070 is all the way up top like it should be, whereas the 980ti cant even beat a mid ranged gpu...
It's a telltale sign of how unoptimized either the game or the drivers are as an RX-480 should not be beating a 980 Ti at all at anything.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-16, 06:16 AM
Thunder-74's Avatar
Thunder-74 Thunder-74 is offline
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Location: Rome - Italy
Posts: 8
There is a problem with this test.... with a 980ti (@1480/7600) I have many more frames at 3440x1440 and all settings on max. about 80 fps
__________________
Case Phantom 630 - Cpu i7 [email protected] - Dissi CPU Corsair H110 - Mobo Rog Ranger VII - Ram Corsair Vengeance Pro 2400Mhz 16Gb - Gpu SLI GTX 980Ti Asus STRIX OC - Liquid VGA XSPC RX480v3/Alphacool XT45 240 - Vardar F4-120ER - D5 Revo PWM - WB VGA EK - Audio Sound Blaster Z - SSD 3x Sandisk 256/256/960gb - OCZ 128gb - SSHD Seagate 4Tb - HDD 2x Seagate 2Tb - PSU SuperNOVA 1000 P2 - Monitor DELL U3415W 21:9 Curved -Internet Fiber 100/20 Mbps
Reply With Quote
  #7  
Old 08-11-16, 07:27 AM
Warchild Warchild is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: Norway, Oslo
Posts: 3,025
yeah please redo the 980Ti testing. This result is not accurate. All other websites reviewing performance get a far higher result.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 08-11-16, 11:04 AM
Kushiro Kushiro is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2013
Location: Australia
Posts: 3,193
Quote:
Originally Posted by Dicehunter View Post
It's a telltale sign of how unoptimized either the game or the drivers are as an RX-480 should not be beating a 980 Ti at all at anything.
TBh I was actually hinting at the similar performance of the 1070 to the 980ti.

Wouldnt be surprised if there really was a problem with the 980ti config. No offense to the tester.
__________________
i7 5930k 4.7Ghz ~1.34v - Asus X99 Deluxe - G.Skill 32GB 2800mhz 4x8GB - NZXT Switch 810 White Edition - 3x EVGA Geforce GTX 980Ti - 2x Samsung 850 2TB - Corsair AX1500i

Watercooling - custom
Reply With Quote
  #9  
Old 08-11-16, 11:09 AM
SuB's Avatar
SuB SuB is offline
The Webmaster
 
Join Date: Jul 2005
Location: Taking a break
Posts: 8,846
WYP do you close and reload the game when you change settings, or just change settings return to game and screengrab?

I.e. Do you allow the game to load it's optimised assets at each graphical setting or just change settings and pop back?
__________________
Asus x79 Deluxe | Intel 3930k | 32GB Corsair Vengeance 1866Mhz DDR3 | 2 x 3GB Gigabyte Windforce 780GTX - SLi | Xonar Essence STX | 2 x 256GB Samsung 840 Pros | 2TB Samsung F4 | Corsair RM1000i | Caselabs SM8 - White | 2 x Alphacool 360x60 | Bitspower 400mm Res Top | Dual Laing D5 Pumps | Bitspower C47 Fittings | XSPC Raystorm | Roccat Kone Optical - Navy Storm | QPad MK85 Pro w/ Cherry Red MX | DELL U2413 + 2 x U2412M | AKG K702's | AKG K7XX S/N#000016 | Beyerdynamic DT770 Pro 250Ohm | TM Hotas Warthog Stick and Throttle | Saitek Combat Pro Pedals | TrackIR 5 | TrackClip Pro
Notice: Don't feed the trolls!
Reply With Quote
  #10  
Old 08-11-16, 11:47 AM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland, United Kingdom
Posts: 9,905
Quote:
Originally Posted by SuB View Post
WYP do you close and reload the game when you change settings, or just change settings return to game and screengrab?

I.e. Do you allow the game to load it's optimised assets at each graphical setting or just change settings and pop back?
I always exit the game fully and re-enter the game when I change game settings for both benchmarking and taking screenshots.
__________________
I'm not saying that 1984 is a bad book, but the dystopia we are currently living in has much better worldbuilding.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump








All times are GMT. The time now is 08:50 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.