Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D News
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 13-10-14, 10:30 AM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 14,794
Dragon Age: Inquisition PC Requirements released.

Dragon Age: Inquisition will run at 1080P on PS4 900p on Xbox one, but can your PCs run it?



Read more on Dragon Age: Inquisition's PC Requirements here.

__________________
_______________________________
Twitter - @WYP_PC
Reply With Quote
  #2  
Old 13-10-14, 10:43 AM
Medallish Medallish is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 14
Yup. Interesting that the recommended GPU is close to the GPU in the PS4 , I hope this game has Mantle on Day one.
Reply With Quote
  #3  
Old 13-10-14, 10:59 AM
MadShadow MadShadow is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Nov 2013
Location: St Andrews, Scotland
Posts: 3,282
Fair enough specifications. I'm glad its not another ty console ports (as far as I can see)
__________________
|i5 4460|8GB RAM|R9 380 4GB|ASUS Z97-I Plus|WD Blue 1TB|Corsair RM650|Phanteks Enthoo EVOLV ITX|


Reply With Quote
  #4  
Old 13-10-14, 11:07 AM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland
Posts: 14,794
Quote:
Originally Posted by Medallish View Post
Yup. Interesting that the recommended GPU is close to the GPU in the PS4 , I hope this game has Mantle on Day one.
Mantle should be in this game on day 1. Frostbyte was the first engine to be mantle ready after all and other Frostbyte games like plants vs zombies had it on day 1
__________________
_______________________________
Twitter - @WYP_PC
Reply With Quote
  #5  
Old 13-10-14, 12:17 PM
DisturbedJim83 DisturbedJim83 is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 12
I'll be running it on Ultra in 2K based on BF4 I expect I'll get similar results 75-100FPS
Reply With Quote
  #6  
Old 13-10-14, 12:55 PM
Medallish Medallish is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Watsyerproblem View Post
Mantle should be in this game on day 1. Frostbyte was the first engine to be mantle ready after all and other Frostbyte games like plants vs zombies had it on day 1
Yeah I agree, and have been saying the same thing for a while, I just hope I don't get proven wrong :P. But considering it was in BF: Hardline Beta(Why put it in a Beta if it was hard to enable?) I'm feeling fairly confident it will be in Dragon Age as well.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-10-14, 01:37 PM
Deders Deders is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 3
Should easily handle it, hopefully it will support Ultrawide natively.

Is that Isabella in the pic?
Reply With Quote
  #8  
Old 13-10-14, 04:27 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,565
I'm excited for Mantle with this game but skepticle.. Dice put it in post launch of BF4 and it did next to nothing. Bioware probably got a newer dev kit for mantle and hopefully if that is the case it actually performs better.

One thing is for sure for AMD users.. Driver Update!
Reply With Quote
  #9  
Old 13-10-14, 05:34 PM
remember300 remember300 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: Dagenham
Posts: 2,292
I enjoyed the 1st 2 on console, which were ok, then i booted up DA 1 on my pc and the dif is amazing

The specs look good at least not as poor as some others... love these odd number resolutions consoles are getting spose 900p (i guess it would be true 1600:900) is something better than 754 or what ever it was lol

Hopefully it will run like bf4 did then if these were its min specs nice big install file, so hopefully a nice long good looking game if all goes well
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 13-10-14, 05:44 PM
SieB's Avatar
SieB SieB is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Dudley
Posts: 8,135
Quote:
Originally Posted by Deders View Post
Should easily handle it, hopefully it will support Ultrawide natively.

Is that Isabella in the pic?
Yes that Isabella.

DA2 was a let down compared to Origins, DA2 was so linear with endless fetch quests. Good to see they have a good PC UI this time and have gone back to Origins style combat with DA:I. I'll still be waiting for reviews before I decide to buy it.

Doesn't look like it will be a demanding game with a 270/660 as the recommended, we wont be seeing the Frosbite 3 we see in BF4 anyway.
__________________
NZXT Switch 810 - i7 6700K - MSI Z170A Krait - 32GB Corsair Platinum SE - MSI 1070 - Crucial MX100 256GB SSD - Samsung F3 1TB HDD - Corsair H100 - Corsair RM1000i SE - Asus VE247H

PC Audio: Asus Xonar STX - Sennheiser HD650.
Portable Audio: FiiO X3II - Audiofly AF140 - Etymotic ER4s - Fidue A83.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 07:07 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.