Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D News
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 10-10-14, 03:03 PM
WYP's Avatar
WYP WYP is offline
News Guru
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Ireland, United Kingdom
Posts: 8,943
The Evil Within locked at 30fps on PC

The evil within will run at 30 fps on all formats, even on pc!



Read more on The Evil Within's 30FPS framerate Lock here.

__________________
I'm not saying that 1984 is a bad book, but the dystopia we are currently living in has much better worldbuilding.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-14, 03:19 PM
shambles1980's Avatar
shambles1980 shambles1980 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2014
Location: North wales
Posts: 1,183
and so it begins..

i dont have an issue with coding and developing games with the lowest common denominator in mind.
but when you lock it down so every one has to suffer because consoles cant keep i find it impossible to put in to words how dissapointing it is.

its like slowing down a rollercoaster because an old granny got on it, instead of sending the granny off to the less exiting rides.
__________________
i7 2600, intel dz77sl-50k, 16gb 1600 DDR3, 900d case, gtx 780 @ 1306/1727 "xspc block", 1x 240 1x360 1x480 rads 2 bay res, http://www.3dmark.com/3dm/14829772
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-14, 03:22 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 8,481
Quote:
For PC players, we’ll provide debug commands on how you can alter the framerate and aspect ratio, but these commands and changes are not recommended or supported and we suggest everyone play the game as it was designed and intended for the best experience
At-least they have some morals.
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904|240gb+512gb Samsung evo 840| ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-14, 03:25 PM
shambles1980's Avatar
shambles1980 shambles1980 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2014
Location: North wales
Posts: 1,183
Quote:
Originally Posted by barnsley View Post
At-least they have some morals.
they should just have a little option in "video settings" that says something like "console mode / pc mode"
right under "resolution" and just above "v synk"
although i guess 2.35:1 ratio
means we wont get much say in the resolution either unless we want to play at ~900p (although i think its really more of a native 817p?)
so i assume we wont have v-synk as an option OR much in the way of resolution. unless they bring back 640x480

has it really come to the point where console ports will be given to pc in the same sorry state that the consoles have to play them in?
__________________
i7 2600, intel dz77sl-50k, 16gb 1600 DDR3, 900d case, gtx 780 @ 1306/1727 "xspc block", 1x 240 1x360 1x480 rads 2 bay res, http://www.3dmark.com/3dm/14829772
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-14, 03:27 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 8,481
Quote:
Originally Posted by shambles1980 View Post
has it really come to the point where console ports will be given to pc in the same sorry state that the consoles have to play them in?
Yeah, albeit only from the ones who you'd expect to not put any effort into it.
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904|240gb+512gb Samsung evo 840| ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #6  
Old 10-10-14, 03:28 PM
JR23 JR23 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3,592
Oh dear it's starting to look like implementing freesync as a VESA standard will be a bit pointless. Who needs 144hz when you can have.. 30

JR
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-14, 03:30 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 8,481
Quote:
Originally Posted by JR23 View Post
Oh dear it's starting to look like implementing freesync as a VESA standard will be a bit pointless. Who needs 144hz when you can have.. 30

JR
Why not open the game 5 times, that way you'd get you high fps?
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904|240gb+512gb Samsung evo 840| ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-14, 03:35 PM
JR23 JR23 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3,592
Quote:
Originally Posted by barnsley View Post
Why not open the game 5 times, that way you'd get you high fps?
Well you'd need a 20 core 40 thread processor for that!

JR
Reply With Quote
  #9  
Old 10-10-14, 03:37 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 8,481
Quote:
Originally Posted by JR23 View Post
Well you'd need a 20 core 40 thread processor for that!

JR
Not to mention alot of GPUS!
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904|240gb+512gb Samsung evo 840| ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #10  
Old 10-10-14, 03:38 PM
shambles1980's Avatar
shambles1980 shambles1980 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2014
Location: North wales
Posts: 1,183
pfft you would need V ram. i doubt the actuall gpu would get used that much. cpu bound 30fps gaming is on the way. every one with an apu powered laptop rejoice.
I used to respect bethesda.. but this is just a joke.

also the screen shot looks a lot like silent hill and that never needed that much hardware. so what the hell are they doing.
are they Even trying to code and optimise any more or are they just saying you know what f-it. this generation of gamers are idiots. lets just tell them whats good and what it should be like. and they will go for it. i mean they bought the consoles didnt they.
__________________
i7 2600, intel dz77sl-50k, 16gb 1600 DDR3, 900d case, gtx 780 @ 1306/1727 "xspc block", 1x 240 1x360 1x480 rads 2 bay res, http://www.3dmark.com/3dm/14829772
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump








All times are GMT. The time now is 06:15 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.