Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > New Build Advice
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 05-01-13, 08:20 PM
SillyOldSquid's Avatar
SillyOldSquid SillyOldSquid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brighton, UK
Posts: 105
Send a message via Skype™ to SillyOldSquid
Unhappy Western Digital Caviar Black 1TB, why has it not been detected?

Hi everyone iv just finished building my first rig and my Western Digital Caviar Black 1TB doesn't seem to have been detected.

Could anyone give me any advice as to why this has happened?

When I'm in bios it has detected the Western Digital Caviar Black 1 TB and my Corsair 120GB Force Series 3 SSD, I decided to boot windows 7 from the SSD could this be why the WD 1TB HDD is not being detected?

Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-13, 08:21 PM
WillSK's Avatar
WillSK WillSK is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2011
Location: Buckinghamshire, UK
Posts: 2,243
Send a message via Skype™ to WillSK
Have you formatted the drive yet? If not right click computer, manage and then disk management and you should see it in there
__________________
My Rig : Fractal S2 Case, ASUS Crosshair VIII Hero, Ryzen 3800X, Corsair H115i Platinum, MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO, 32 Gb Team Pro Dark RAM 3200Mhz, Samsung 970 EVO SSD, Samsung 850 Pro 500GB SSD, Seasonic Prime Ultra Titanium
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-13, 09:33 PM
dugdiamond's Avatar
dugdiamond dugdiamond is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Under a rock
Posts: 4,690
does the HDD appear in the list of attached devices at the start of the BIOS pre-boot details?

if it does, then it needs to be assigned a drive letter, via disk management.
__________________
Prepare for the worst. Assume losing. Then... if the opposite occurs... BONUS!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-13, 10:07 PM
SillyOldSquid's Avatar
SillyOldSquid SillyOldSquid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brighton, UK
Posts: 105
Send a message via Skype™ to SillyOldSquid
Thank you for your advice i have managed to fix the problem now and everything seems to be in working order
Reply With Quote
Reply

Tags
first build, hard drive, help me, ssd, western digital

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 04:18 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.