Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Project Logs & Gallery > Project Logs
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #41  
Old 28-04-19, 08:01 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 479
Spent most of today trying to debug the problem and not getting very far with it. Decided it would be easier to debug down in the house rather than in the loft so I labelled all of the drives and cables, pulled the disks out and moved it downstairs. Once rebuilt, it was completely dead. I've tested the power supply on the old x79 system and that appears to be working fine. Took the working antec supply out of that and plugged it into this and got squat, won't even spin a fan. Tried testing it with no expansion cards and tried it with no ram same result. I suspect the motherboard has died.

The 790FX and phenom could go back in and get it working but a new board is definitely needed in order to accommodate the additional expansion card for 10Gbe. Dilemma is do I bite the bullet and go new and write off the 20GB of DDR3 I have laying around or find something used that will utilise that ram.

__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #42  
Old 30-04-19, 01:07 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 479
The budget side to this project just went out of the window. I have caved in and gone and bought the following after a long hard think.

i5 9600k
Asus Prime Z390-A
16GB Teamgroup vulcan 3000C16

Was looking to go ryzen with a 1600 or 2600, however, looking at the pcie lanes available, I'd not have enough to run the nvs310 gpu, raid card and 10Gbe NIC. That meant going with something with an igp. With ryzen there are only the 2200g & 2400g which are ok, but I wanted to move up to a hex core. That left me looking at intel, even though ryzen has 8 more pcie lanes, i'd have to tie 16 of them up with a gpu meaning i'd be 8 lanes worse off than going intel. Considered the i5-8400 as that's the cheapest 6 core they do, but considering the £40 difference between that and the 9600k oem chip I felt the 9th gen part was more sensible considering it's soldered and its a K sku. The challenge now will be to get the cooler to fit as I have an original prolimatech megahalems which only came with the 775/1366 mounting parts. I bought the amd retention kit separately back in 2009, but the 115x kit seems to be very hard to find these days.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #43  
Old 30-04-19, 01:08 PM
looz's Avatar
looz looz is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: Finland
Posts: 1,350
Oh dear.


That's going to be some snappy storage, planning to do live encoding for streamed video or something?
__________________
i7 8700k - 16GB - 2060 FE - 512GB 970 & 850 EVO - AKG K702
Reply With Quote
  #44  
Old 30-04-19, 04:46 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 479
Frankly it'll be well overpowered, so as usual I'll be under-volting it and possibly reducing the clock speeds too in order to save power. It'll get used for encoding purposes from time to time to allow me to switch my desktop off at night, but this isn't all that frequent.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #45  
Old 04-05-19, 08:43 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 479
Started work on the bracket mods needed in order to make my original megahalems (775/1366 only) cooler fit on 1151. Decided that the best approach would be to swipe a backplate from one of my other coolers and make it work with a mixture of mounting hardware. One noctua backplate combined with some bolts with the same threads as the original prolimatech parts and the noctua black plastic spacers filed down to match the thickness of the prolimatech metal spacers. The only bolts I had which were the correct thread and sufficient length had countersunk heads so I found some suitable washers for them. The upper mounting plates then needed the 775 holes filing out towards the 1366 mounting holes as 775 is 72mm spacing, 115x is 75mm and 1366 is 80mm.



Backplate fitted.


Mounting plates fitted.


Test run with paste to see how the spread looked. IMO, pretty much as good as any stock mounting setup.


Built. Currently tested and working ok, albeit, the install media for centos is not playing ball. It's locking up with a black screen after selecting install centos 7. The old opensuse 42.3 install boots ok, but it's definitely got driver issues as the gui is dog slow suggesting no gpu acceleration and again, no network interfaces are working.


In other news, the mellanox connectx-3 that I picked up for the server is as dead as a doornail. I've tried it in 4 different systems in a variety of different pcie slots and it doesn't show up as a device in either windows or linux.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #46  
Old 08-05-19, 07:26 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 479
These arrived in work today. The end is in sight now, just need to get another NIC for the server and some fibre.


At present I have only got one OM3 MM fibre patch cable so I can't test it properly but it was extremely pleasing to see this once I connected my machine up.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #47  
Old 13-05-19, 10:18 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 479
Finally finished sorting out the OS. Had a hell of a job dealing with setting up vncserver due to policykit issues making executing gui applications with elevated permissions difficult. Simple solution was to switch over to using x0vncserver instead which made a lot more sense as it means I'm not running a separate desktop. Still suffering from some intel i915 driver issues. Weirdly, the problems returned when I changed screen. Turning off the window compositing in xfce stopped the shed load of errors and it makes little difference to the usability of the OS.

Memory usage seems a tad high but from what I can tell, most of it is the lsi megaraid storage manager server. (1.7GB being used by java)


All that I need to sort now is finding a replacement SFP+ NIC for 10Gbe and re-cable the house. I've been looking at solarflare NICs as mellanox connect-x 3's are pretty expensive still and having had one DOA makes me less keen on them. Another intel x710 is a potential option albeit the most expensive.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 05:19 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.