Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 11-11-12, 01:01 AM
Resonance's Avatar
Resonance Resonance is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 196
Audio swapping on Google Chrome

So... a few days ago i've been having issues changing audio in chrome from my headset(usb wireless) to my speakers. before as an example, if someone had walked into my room and they wanted to listen to a video perhaps, i'd just click on the audio bottom on the bottom right and just change the playback options to my speakers. this worked beautifully for when it worked. so a few days ago, any time i would change from my headset to my speakers, all audio would just be gone and it won't play through any device i choose after this occurs (when the video is running). I've tested this on firefox, it works just as chrome used to work, so i thought maybe chrome was at fault. i uninstalled chrome, reinstalled, nothing better. then i reinstalled my drivers on my headset, then i somehow got the black screen of death, so i had to reinstall my graphics drivers then reinstall that... then got back into windows. tried out chrome again, still to no avail. so is this on chrome's part? or am i overlooking something?

anyone else having this issue?

__________________
Motherboard:Asus M5A99X EVO|| CPU: AMD FX-6100 4.6Ghz|| Graphics Card: PNY GTX 560|| Memory: Corsair Vengeance 16GB || SSD: 2x Mushkin Chronos Deluxe 120GB || HDD:WD Caviar Green 2TB|| CPU Cooling: H100 || Power Supply:Corsair Enthusiast Series TX650W || Case: NZXT Switch 810 || Monitor(s):Samsung 23" HP 23"|| Keyboard:K90 || Mouse:M90
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-12, 01:05 AM
rossi94's Avatar
rossi94 rossi94 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Nov 2012
Location: Stuttgart - Germany
Posts: 586
Send a message via Skype™ to rossi94
Don't know it, for me it works fine with my speakers + usb headset and Google chrome.
__________________


Happy X-Mas
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-12, 01:08 AM
Resonance's Avatar
Resonance Resonance is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 196
aw
it's quite annoying, oh!
i didn't add that i can only change the audio source by closing all chrome pages, then switching to the audio source, then opening up chrome~
__________________
Motherboard:Asus M5A99X EVO|| CPU: AMD FX-6100 4.6Ghz|| Graphics Card: PNY GTX 560|| Memory: Corsair Vengeance 16GB || SSD: 2x Mushkin Chronos Deluxe 120GB || HDD:WD Caviar Green 2TB|| CPU Cooling: H100 || Power Supply:Corsair Enthusiast Series TX650W || Case: NZXT Switch 810 || Monitor(s):Samsung 23" HP 23"|| Keyboard:K90 || Mouse:M90
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-12, 11:09 AM
rossi94's Avatar
rossi94 rossi94 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Nov 2012
Location: Stuttgart - Germany
Posts: 586
Send a message via Skype™ to rossi94
Latest audio drivers installed?
__________________


Happy X-Mas
Reply With Quote
  #5  
Old 11-11-12, 02:04 PM
Resonance's Avatar
Resonance Resonance is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 196
Well, for my headset, they aren't making any updates to the drivers. and i don't think motherboard audio drivers would help? i'm not too sure on that. i'm just thinking it's chrome with this headset? i'm not sure, since it randomly happened after an age of it working. i'll update motherboard audio just to clarify however. thanks though, i appreciate it.

Headset : Creative HS-1200
(The sound quality is amazing, mic quality is so-so, recharging sucks, and it hurts your ears even after over a year of trying to break them in)
may as well purchase a new headset
__________________
Motherboard:Asus M5A99X EVO|| CPU: AMD FX-6100 4.6Ghz|| Graphics Card: PNY GTX 560|| Memory: Corsair Vengeance 16GB || SSD: 2x Mushkin Chronos Deluxe 120GB || HDD:WD Caviar Green 2TB|| CPU Cooling: H100 || Power Supply:Corsair Enthusiast Series TX650W || Case: NZXT Switch 810 || Monitor(s):Samsung 23" HP 23"|| Keyboard:K90 || Mouse:M90
Reply With Quote
  #6  
Old 11-11-12, 02:26 PM
castleite castleite is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 62
i have the same problem when i plug headphones into the usb audio adapter on the back of my keyboard crome will either split the audio so to sound continues to come out of the speakers and everything else, such as skype will some out of my headphones, also sometimes chrome will decide to play the audio through the headphones and as far as i can see theres no telling which one it will choose

my recommendation is close the tab and reopen it with the headphones in/out to ensure the adudio comes out of the device you want

sorry im not as much help as i should be but i cant seem to solve this problem either
__________________
Corsair 600TM Corsair TX750 Corsair Vengence 16Gb Corsair H100 MSI Z77 GD-55 Intel Core i7 2600k @ 4.4 Ghz XFX AMD 6970 2gb OCZ Vertex 3 120gb SSD Segate Barracuda 2tb
Reply With Quote
  #7  
Old 05-01-13, 10:42 PM
jarryy jarryy is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Posts: 13
i have the exact same issue, how i resolve it is just closing chrome completely then reopening and going back to the youtube video

this issue does not happen with firefox, so something in google chrome is causing the issues not audio drivers
Reply With Quote
  #8  
Old 06-01-13, 03:51 PM
Resonance's Avatar
Resonance Resonance is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Houston, TX
Posts: 196
jarryy, that's what i used to do to get it to work again. however that's quite annoying, just to change the audio output source. the beta for chrome worked for me for a while, until i switched to win8.
__________________
Motherboard:Asus M5A99X EVO|| CPU: AMD FX-6100 4.6Ghz|| Graphics Card: PNY GTX 560|| Memory: Corsair Vengeance 16GB || SSD: 2x Mushkin Chronos Deluxe 120GB || HDD:WD Caviar Green 2TB|| CPU Cooling: H100 || Power Supply:Corsair Enthusiast Series TX650W || Case: NZXT Switch 810 || Monitor(s):Samsung 23" HP 23"|| Keyboard:K90 || Mouse:M90
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-13, 01:15 PM
navossoc navossoc is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
I just created this account just to post here: P

Yes, I'm having the exactly the same issue.

Before:
I can plug/unplug the usb headset and the sound goes to the default device.

Now:
If i unplug the usb headset the sound keep going to the old device, even if he is not the default device.

Causes:
1. Google Chrome?
2. Windows 8?
3. Flash?

Maybe the problem it's on W8, don't know.
Could be a update on google chrome/flash too, that broken everything.

Anyway, very annoying.

If you find a solution please tell me

[]'s
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-13, 04:27 PM
garih garih is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jan 2012
Location: Chester, UK
Posts: 923
hi, i have a similar issue. im on win 7, my issue is not usb headset. but hdmi. if im watching a vid on youtube and i want to put it on the big tv, i activate the 3rd screen, switch audio to it, but the sound stays on the pc. restarting chrome doesnt help,. the fastest way i have found to fix this is logout of win and go back in, i think it is yet another example of flash crashing, chrome seems to be having some bugs with it lately
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 07:54 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.