Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Project Logs & Gallery > Project Logs
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #211  
Old 06-02-18, 03:51 PM
Bartacus Bartacus is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ottawa, ON, Canada
Posts: 2,387
Ahh, interesting. I haven't seen that myself. The only time I've ever stained acrylic tube was due to using too much dye, but that was my fault in trying to find a nice deep translucent purple.

__________________
Guts: Ryzen 3900X / GB Aorus Master / 16GB TridentZ 3600CL15 / Zotac GTX 1080Ti x2 / EVGA 1000W PSU / Case Labs M8
Storage: Corsair Force MP600 1TB NVME / 6TB RAID0 HDD array / 4TB RAID0 SSD array
Water Cooling: Watercool HeatKiller IV blocks on CPU & GPUs / 4 360 rads + 240 rad / Heatkiller reservoir / dual D5 pumps

Reply With Quote
  #212  
Old 09-02-18, 09:36 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
Gave the cable side a tidy up. Things are a lot less crowded since moving to a modular power supply. I miss my home braided cables, so will probably have to figure out how to make some new cables up for the PCI-E, EPS and ATX runs. I also finally figured out why the side was such a nightmare to reattach. Turns out the magnetic dust filters were sitting just in the area where the side panel contacts the edges of the case which pushed the side panel outwards making the screws a nightmare to get in place.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #213  
Old 30-05-18, 09:29 AM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
Replaced the one monitor with a bigger 27" smasung CHG70. The difference is astonishing, it's made the old 60Hz displays look like a slideshow and feel jerky as hell not to mention the lag.


Also gave the case a quick dusting as it's been roughly 7 months since I put it all together. Needs a proper vacuuming by the looks of it.


Some more artsy ones.

__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #214  
Old 24-11-18, 01:00 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
6 months down the line and all is well. Threadripper & Vega working in perfect harmony. Added a replacement sound card a few weeks back as the on-board doesn't cut it in the ASIO department, so an RME HDSPe AIO went in which is much better working with audition and FL studio.

Not all that bad in the dust department either considering I've not dusted it since may. BMW nitrite free coolant still looking nice and teal. In the 6 years I've been watercooling, car coolant has always remained the same colour and kept everything 100% corrosion free. Still missing a blanking plate from the back, which I think may be in the server. I'm also still considering putting the GTX 780 back in along side the Vega to act as a cuda and physx card for applications that don't do opencl.

__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #215  
Old 18-02-19, 09:39 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
RME HDSPe AIO professional sound card added to make up for the loss of the xonar.


Decided to shove my old GTX 780 back in to use as a CUDA and physx accelerator along side my vega 56. Since I didn't fancy the pain of draining and refilling the loop, I stuck the old air cooler back on for now. I also discovered that I've managed to misplace the spare cables for the psu meaning I've had to power the 780 via the daisy chains which isn't ideal. Since it's only being used for basic tasks, the power draw is actually pretty low 99% of the time so it's not caused any problems.


I now have the following cards stuffed in there:
Vega 56
AJA Kona LSe
RME HDSPe AIO
GTX 780
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #216  
Old 30-03-19, 07:13 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
Started stripping down everything this afternoon. Draining is quite easy provided you have the pc about 8-10" off the ground so the drain is downhill.


Picked up a few more fittings as the drain would be nice to have as a tap. Sadly the old fatboy barbs don't seem to be available anymore so XSPC black chrome was the next best thing. These should only be used on the drain for now anyway.


One well stuffed case. Some fluid always seems to like getting trapped between the radiator, cpu block and gpu block which always makes disassembly more interesting.


Old thermal paste contact patch. Covers the dies but not the whole IHS. You can see where the screws that are in the base of the block have no contact. It's most obvious in the lower left corner.


The sheer difference in size of the blocks is staggering. EK's first attempt at a sTR4 block was truly woeful.


The cold plate doesn't look quite so obvious but it's still quite a lot bigger. The weight difference is huge too, but that's down to the full plated copper build vs acetal top.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #217  
Old 30-03-19, 09:10 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
Checked the seals on the fittings that have been in use for the last 6 years. Look a bit squashed and feel slightly harder than the seals on the new fittings, so I've replaced them. I also replaced all of the PTFE tape.



Refitted the 780 block and fitted the new cpu block. Tubing routing is just about sorted, just need to persuade the tubing to go over the barbs now. The tap is put on the pipe from the top radiator to stop it from persistently dripping coolant as I work. I've shifted the AJA capture card back underneath the 780 as it needs the airflow from the radiator fans to remain reasonably cool.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #218  
Old 31-03-19, 12:44 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
All back together now. Ran the pump on an external supply all night, no leaks detected. EK filling squeezy filling bottle made filling significantly easier. Just filter the coolant into the bottle then squeeze it to fill the reservoir. So far in testing using prime 95 small FFT with FMA3 instructions, the highest I've seen is 71 degrees, compared to previously where it was peaking in the low 80's.


Also took apart the old block to see how it was fairing with debris and nickel plating. There was a small amount of plasticiser sitting in the jet plate which literally just washed away under the tap. No sign of any corrosion or plating loss.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #219  
Old 30-04-19, 10:58 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
As part of my network 10Gbe upgrade, two intel x710 NICs arrived today for the windows pc's.


The workstation is now completely filled with expansion cards.
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
  #220  
Old 01-12-19, 07:01 PM
Kei's Avatar
Kei Kei is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: South Wales
Posts: 498
New bits picked up over Black Friday.
1TB WD_Black SN750 M.2 DDS
3m EK ZMT black tubing for when I eventually drain the loop
MS pro intellimouse to replace my antique original intellimouse and WMO 1.1a


The new intellimouse vs my original intellimouse (pre explorer 3.0)


I also have a collection of Wheel mouse opticals in addition to the pair of intellimouse. I have been a steadfast fan of these ancient mice for over 15 years. Sadly the wheels on all of them are showing their age. The sensor behaviour definitely feels quite different and obviously I'm very used to an ambidextrous design but it does feel quite good in the hand. Time will tell if it's as good as my oldies


I couldn't believe how cheap 1TB M.2 SSD's have gotten. I paid a bit more for the 256GB Samsung SM961 I use for the OS barely 2 years ago and a lot more for the 512GB samsung 850 pro sata ssd. Ironically, I now have the same amount of storage space in my desktop as I do in my server. (2TB of SSDs and 11TB of HDDs vs 12TB of HDDs)
__________________
Gigabyte Aorus X399 Gaming 7 ⁞⁞ Ryzen TR 1920x ⁞⁞ EK Blocks + αcool XT45 rads ⁞⁞ AMD Radeon Vega 56 ⁞⁞ 32GB 8 Pack 3200C14 ⁞⁞ Enthoo Primo
Seasonic Prime 750W ⁞⁞ Polaris 961 256GB ⁞⁞ 850 Pro 512GB ⁞⁞ M500 240GB ⁞⁞ WD Se 4TB & 1TB x2 ⁞⁞ Samsung C27HG70 + Dell 2408WFP
Ducky Shine 5 ⁞⁞ AJA Kona LSe ⁞⁞ RME HDSPe AIO ⁞⁞ Marantz AV7701 ⁞⁞ Tannoy SRM 10B ⁞⁞ AKG K601 ⁞⁞ Beyer DT770

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 04:29 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.