Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Graphics Cards
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 15-08-14, 05:02 PM
laloadv laloadv is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Hi everybody, I seriously need help.

Hello people, I had a problem for over a month now and I tried almost eveything I could think of. The problem is that my GPU usage is low and unstable while my CPU usage is low. This results in stuttering and artifacts during gameplay. Please, if anyone can help that will be much obliged.

GPU: Nvidia GTX 780 Ti windforce edition

CPU: I7-4790K

PSU: Seasonic 650W

Reply With Quote
  #2  
Old 15-08-14, 05:19 PM
Wraith's Avatar
Wraith Wraith is offline
Bettyswollocks
 
Join Date: Jun 2013
Location: On the Moon.
Posts: 7,614
Could you please share with us your entire system spec's, what you have told us is a little vague.
__________________
“A person who never made a mistake never tried anything new.” ~ Albert Einstein
Reply With Quote
  #3  
Old 15-08-14, 05:22 PM
Feronix's Avatar
Feronix Feronix is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2012
Location: The Dungeon
Posts: 7,683
Quote:
Originally Posted by Wraithguard View Post
Could you please share with us your entire system spec's, what you have told us is a little vague.
Some software information would also help. Bios revision? What version of Windows are you running? What GPU drivers do you have installed?

Some screenshots from GPU-Z and some benchies couldn't hurt either.
__________________
~Rick

"If a bear looks good in the woods when nobody is there, is he still a cool ass motherf***ing bear?" - JR23
Reply With Quote
  #4  
Old 15-08-14, 05:24 PM
RamboOC RamboOC is offline
Suspended By Request of Police
 
Join Date: Jan 2014
Location: UK
Posts: 994
run gpu-z, play some games, and what is the max temp?
Reply With Quote
  #5  
Old 15-08-14, 05:47 PM
laloadv laloadv is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Wraithguard View Post
Could you please share with us your entire system spec's, what you have told us is a little vague.
Of course.

Motherboard: Asus Maximus VII Hero

OS: Windows 8.1 64 bit

Geforce drivers: 340.53 (latest ones)

My CPU is clocked at 4.0 ghz (Stock), and the temps are around the low 40's C in game and around the low 30's C idle.

My GPU is overclocked stock at 1020mhz but it overclocks itself. My GPU temps don't go over 72 C in game, but under full load peaks at 82 C.

CPU cooler: Noctua NH-D14

CASE: CM Storm Stryker

RAM: 8gb G.skill Sniper 1600mhz

I have my BIOS updates as well.
Reply With Quote
  #6  
Old 15-08-14, 06:01 PM
laloadv laloadv is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Feronix View Post
Some software information would also help. Bios revision? What version of Windows are you running? What GPU drivers do you have installed?

Some screenshots from GPU-Z and some benchies couldn't hurt either.
I never really took a screenshot before with MSI Afterburner. But I did take a screenshot of GPU-Z in idle; C:\Users\USER\Desktop\New folder\stuff.gif

And in game; C:\Users\USER\Desktop\New folder\as.gif
Reply With Quote
  #7  
Old 16-08-14, 12:33 PM
MadShadow MadShadow is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Nov 2013
Location: St Andrews, Scotland
Posts: 3,282
Quote:
Originally Posted by laloadv View Post
Anyone? Please.
So the problem is that the CPU and GPU wont go under load?
__________________
|i5 4460|8GB RAM|R9 380 4GB|ASUS Z97-I Plus|WD Blue 1TB|Corsair RM650|Phanteks Enthoo EVOLV ITX|


Reply With Quote
  #8  
Old 16-08-14, 12:35 PM
Feronix's Avatar
Feronix Feronix is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2012
Location: The Dungeon
Posts: 7,683
You... you can't upload images directly from your computer.

You have to upload them to a site such as Imgur or Photobucket and then paste the direct link between [IMG] tags on the forums, but using the button.
__________________
~Rick

"If a bear looks good in the woods when nobody is there, is he still a cool ass motherf***ing bear?" - JR23
Reply With Quote
  #9  
Old 16-08-14, 04:58 PM
laloadv laloadv is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by MaddenShadow View Post
So the problem is that the CPU and GPU wont go under load?
I think my CPU usage is fine but my GPU usage is unstable. Do you think it may be because of dry thermal paste?
Reply With Quote
  #10  
Old 16-08-14, 05:00 PM
MadShadow MadShadow is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Nov 2013
Location: St Andrews, Scotland
Posts: 3,282
Quote:
Originally Posted by laloadv View Post
I think my CPU usage is fine but my GPU usage is unstable. Do you think it may be because of dry thermal paste?
How old is the GPU?
__________________
|i5 4460|8GB RAM|R9 380 4GB|ASUS Z97-I Plus|WD Blue 1TB|Corsair RM650|Phanteks Enthoo EVOLV ITX|


Reply With Quote
Reply

Tags
cpu, fps, gpu, usage

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 01:10 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.