Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Screens and Displays
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 19-02-14, 03:52 PM
Mstrakash Mstrakash is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Hdmi to Dvi adapter can i transfer Sound through that?

Hey fellow Member's,

I recently purchased a second hand LG 32" Tv the tv has a DVI slot but no HDMI slot, which is frustrating to say the least. Well here's my problem i would like to use it with my laptop (Lenovo U410) my laptop has a HDMI slot, so what i've done so far is Connect a Hdmi cable to a Hdmi-Dvi adapter to connect it to the Tv and it works but there's no Sound is there any way i can get sound to the Tv from my laptop any help would surely be appreciated massively!

Thanks!

-Mstrakash

Reply With Quote
  #2  
Old 19-02-14, 03:55 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 7,216
Don't put urgent, we're not a helpdesk.

DVi is video not audio and video, thats your problem. If you had a DVI to hdmi cable then you'd be fine I think, to quote Wikiped:
Quote:
Since 2008, PC manufacturers have gradually upgraded the PC's controller to support HDMI-output in addition to DVI. Due to electrical and pin compatibility between the DVI and HDMI, only a simple passive adapter (or DVI-D to HDMI cable) is necessary in order for the PC to output HDMI to a compatible HDMI-display (such as a television), and take advantage of HDMI features (such as audio output.)
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904| 970 EVO 500GB m.2|512GB evo 840| Crucial MX 500 500GB|ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #3  
Old 19-02-14, 04:03 PM
dalewakelin's Avatar
dalewakelin dalewakelin is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2012
Location: Aberdeenshire, UK
Posts: 1,582
Send a message via Skype™ to dalewakelin
DVI can carry audio signal but it needs to be put back through to hdmi to make use of it. Can you not use a 3.5mm audio cable between your laptop and TV?
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 19-02-14, 04:07 PM
paulstung's Avatar
paulstung paulstung is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,755
You'll probably need a 3.5mm jack to twin RCA ( red, black ) and connect the 3.5mm to your laptops headphone out put, then the twin RCA to the TV's input. Or if you've got pc speakers just use them as you would normally.
Reply With Quote
  #5  
Old 19-02-14, 04:08 PM
Mstrakash Mstrakash is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Thanks for the Help Guys, Dalewakelin how would i run the 3.5mm audio cable from my laptop to my television Isn't both Outputs of audio ?

Edit: Ahh i see thank you Paulstung!
Reply With Quote
  #6  
Old 19-02-14, 04:13 PM
SPS SPS is offline
Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 6,251
Most TVs have a PC audio in 3.5mm next to the DVI/VGA port.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 19-02-14, 04:35 PM
Mstrakash Mstrakash is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Thank you SPS i just realised there was one! i think i'll use that now.

-Mstrakash
Reply With Quote
Reply

Tags
audio, hdmi, help needed, laptop, television

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 10:50 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.