Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Overclocking
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #11  
Old 01-02-14, 03:55 PM
Whiskers Whiskers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Liverpool
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by Harishanim View Post
huhhhh.. what's going on here?
What exactly have you changed so far? Was the cpu running at it's max turbo before you started to overclock?

__________________
| i7 3570k 4.2GHz @ 1.2v | 32GB Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX760i | ASUS Sabertooth Z77 | GTX 670 SLI | Asus Xonar Essence STX | 2x 256GB Samsung 830 RAID 0 | Custom Watercooling | NZXT H440 White | Ducky Zero Shine Cherry MX Brown | Corsair Vengeance M65 | Windows 10 Pro x64 | 3x LG 22EA63V |

Apple MBPr 13" | 2.8GHz i5 | 16GB Ram | 512GB SSD | Intel Iris |
Reply With Quote
  #12  
Old 01-02-14, 04:00 PM
Harishanim Harishanim is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 118
is my cpu at 800MHz?
__________________

Reply With Quote
  #13  
Old 01-02-14, 04:01 PM
Whiskers Whiskers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Liverpool
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by Harishanim View Post
is my cpu at 800MHz?
According to OCCT yes, try CPUZ as sometimes OCCT doesn't read it right. Is your BIOS up to date?
__________________
| i7 3570k 4.2GHz @ 1.2v | 32GB Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX760i | ASUS Sabertooth Z77 | GTX 670 SLI | Asus Xonar Essence STX | 2x 256GB Samsung 830 RAID 0 | Custom Watercooling | NZXT H440 White | Ducky Zero Shine Cherry MX Brown | Corsair Vengeance M65 | Windows 10 Pro x64 | 3x LG 22EA63V |

Apple MBPr 13" | 2.8GHz i5 | 16GB Ram | 512GB SSD | Intel Iris |
Reply With Quote
  #14  
Old 01-02-14, 04:07 PM
Harishanim Harishanim is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 118
BIOS is very much up to date and cpu-z is showing the exact same thing :/
__________________

Reply With Quote
  #15  
Old 01-02-14, 04:10 PM
Whiskers Whiskers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Liverpool
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by Harishanim View Post
BIOS is very much up to date and cpu-z is showing the exact same thing :/
Try resetting the CMOS and starting again. Maybe try and follow TTL's guide this time.


(It says for 1155 but will be just the same for 1150)
__________________
| i7 3570k 4.2GHz @ 1.2v | 32GB Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX760i | ASUS Sabertooth Z77 | GTX 670 SLI | Asus Xonar Essence STX | 2x 256GB Samsung 830 RAID 0 | Custom Watercooling | NZXT H440 White | Ducky Zero Shine Cherry MX Brown | Corsair Vengeance M65 | Windows 10 Pro x64 | 3x LG 22EA63V |

Apple MBPr 13" | 2.8GHz i5 | 16GB Ram | 512GB SSD | Intel Iris |
Reply With Quote
  #16  
Old 01-02-14, 04:35 PM
Harishanim Harishanim is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 118
Ok everything is back to default but still at 800MHz! im gonna try TTL's guide but isn't mine supposed to be at 3.5GHz
__________________

Reply With Quote
  #17  
Old 01-02-14, 04:38 PM
Whiskers Whiskers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Liverpool
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by Harishanim View Post
Ok everything is back to default but still at 800MHz! im gonna try TTL's guide but isn't mine supposed to be at 3.5GHz
Did you reset the CMOS using the button/jumper on the motherboard? Is that under load still?
__________________
| i7 3570k 4.2GHz @ 1.2v | 32GB Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX760i | ASUS Sabertooth Z77 | GTX 670 SLI | Asus Xonar Essence STX | 2x 256GB Samsung 830 RAID 0 | Custom Watercooling | NZXT H440 White | Ducky Zero Shine Cherry MX Brown | Corsair Vengeance M65 | Windows 10 Pro x64 | 3x LG 22EA63V |

Apple MBPr 13" | 2.8GHz i5 | 16GB Ram | 512GB SSD | Intel Iris |
Reply With Quote
  #18  
Old 01-02-14, 05:44 PM
Harishanim Harishanim is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 118
ok the bios is rest , there was no cmos switch i checked all over the motherboard and the manual, but i tried downloading intel extreme tuning utility and it shows up empty on the manual tuning page and processor frequency is at 0.00GHz ?

__________________

Reply With Quote
  #19  
Old 01-02-14, 06:04 PM
Harishanim Harishanim is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 118
after the second occt test this is what i got and its kinda freaky

__________________

Reply With Quote
  #20  
Old 01-02-14, 06:30 PM
Whiskers Whiskers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Liverpool
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by Harishanim View Post
ok the bios is rest , there was no cmos switch i checked all over the motherboard and the manual, but i tried downloading intel extreme tuning utility and it shows up empty on the manual tuning page and processor frequency is at 0.00GHz ?

There should be a button on the rear I/O section of the board for you to reset the CMOS. It looks like a semicircular arrow pointing anti-clockwise

Maybe try updating the BIOS again and then reset the CMOS then boot and select optimized defaults then see what happens. Other than that i'm out of suggestions
__________________
| i7 3570k 4.2GHz @ 1.2v | 32GB Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX760i | ASUS Sabertooth Z77 | GTX 670 SLI | Asus Xonar Essence STX | 2x 256GB Samsung 830 RAID 0 | Custom Watercooling | NZXT H440 White | Ducky Zero Shine Cherry MX Brown | Corsair Vengeance M65 | Windows 10 Pro x64 | 3x LG 22EA63V |

Apple MBPr 13" | 2.8GHz i5 | 16GB Ram | 512GB SSD | Intel Iris |
Reply With Quote
Reply

Tags
bios, overclock motherboard

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 06:14 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.