Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 26-06-13, 11:05 AM
Bousatsu Bousatsu is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 97
2500k, is this voltage normal for 4.6GHZ?

hi, i have got my 2500k running at 4.6Ghz and at 0.98v. is this a normal voltage? i think it might go lower.
here is the cpu-z validated soyou can see http://valid.canardpc.com/2844552

Reply With Quote
  #2  
Old 26-06-13, 11:37 AM
Remmy's Avatar
Remmy Remmy is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2013
Location: York
Posts: 1,503
That sounds insanely low to me, iirc to get around 4.5GHz I needed something like 1.3v or thereabouts
__________________

Reply With Quote
  #3  
Old 26-06-13, 11:40 AM
vorticalbox's Avatar
vorticalbox vorticalbox is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2012
Location: Scotland
Posts: 980
check your BIOS and see there it could be misreading the voltage.

have you stress tested it to see if it stable?
__________________
Photo Blog
Reply With Quote
  #4  
Old 26-06-13, 11:41 AM
S_I_N's Avatar
S_I_N S_I_N is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,635
does look a tad off lol with the 2500K and no hyperthreading it is possible to get decent oc's on lower volts. But again that looks low. What do you have it set at in bios??? If its accurate you may have a golden chip
__________________


Intel 7700K
Aorus Z270 Gaming K7
2x8GB GSKILL Trident Z 3200MHz
Intel SSD6 256Gb x2 in Raid 0
Samsung 850 EVO 1TB
EVGA GTX1080 FTW2 iCX Heat Killer IV block
Custom water Cooled Hardware Labs GTS360/240
ThermalTake Grand RGB 1000w PSU
Corsair Crystal 570X

Reply With Quote
  #5  
Old 26-06-13, 11:45 AM
SieB's Avatar
SieB SieB is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Dudley
Posts: 8,136
Do you have speedstep enabled? That's most likely the voltage when not underload and downclocked by speedstep. Run prime 95 and then check your voltage in CPU-Z.
__________________
NZXT Switch 810 - Ryzeny 3600 - Gigabyte X570 Gaming - 32GB Corsair Platinum SE - MSI Gaming 1070 - Crucial MX100 256GB SSD - Crucial MX500 500GB SSD - Samsung F3 1TB HDD - Corsair H100 - Corsair RM1000i SE - Asus VE247H

PC Audio: Asus Xonar STX - Sennheiser HD650.
Portable Audio: FiiO X3II - Audiofly AF140 - Etymotic ER4s - Fidue A83.
Reply With Quote
  #6  
Old 26-06-13, 12:02 PM
S_I_N's Avatar
S_I_N S_I_N is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,635
Doesn't speedstep also lower multi?????
__________________


Intel 7700K
Aorus Z270 Gaming K7
2x8GB GSKILL Trident Z 3200MHz
Intel SSD6 256Gb x2 in Raid 0
Samsung 850 EVO 1TB
EVGA GTX1080 FTW2 iCX Heat Killer IV block
Custom water Cooled Hardware Labs GTS360/240
ThermalTake Grand RGB 1000w PSU
Corsair Crystal 570X

Reply With Quote
  #7  
Old 26-06-13, 12:09 PM
SieB's Avatar
SieB SieB is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: Dudley
Posts: 8,136
Usually, but I can't think of why it's showing 0.98v other than not reporting the voltage correctly. ~0.95v is idle volts for SB, sometimes the multi will spike as well so it could of spiked and read 4.5 at the time.

Dunno though, just thought i'd mention speedstep as a possible cause.
__________________
NZXT Switch 810 - Ryzeny 3600 - Gigabyte X570 Gaming - 32GB Corsair Platinum SE - MSI Gaming 1070 - Crucial MX100 256GB SSD - Crucial MX500 500GB SSD - Samsung F3 1TB HDD - Corsair H100 - Corsair RM1000i SE - Asus VE247H

PC Audio: Asus Xonar STX - Sennheiser HD650.
Portable Audio: FiiO X3II - Audiofly AF140 - Etymotic ER4s - Fidue A83.
Reply With Quote
  #8  
Old 26-06-13, 01:00 PM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 20,942
Show prime 95 or OCCT running when you take the screen shot, that just sounds like speedstep kicking in at idle.
__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #9  
Old 26-06-13, 01:30 PM
Bousatsu Bousatsu is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 97
thanks for the replys, the cpuz i verified and linked was while prime95 was running. I will get a screenshot for you now. and just to say the bios is where i have set the voltage.
Reply With Quote
  #10  
Old 26-06-13, 01:36 PM
Bousatsu Bousatsu is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 97
here is a screenshot i just took, i did a 1 hour test before with OCCT and it passed fine with a max temp of 75 on core 2 and the rest are lower.I am running air cooled so i know it will be lower with water cooling. http://i634.photobucket.com/albums/u...psdf197c01.jpg
Reply With Quote
Reply

Tags
2500k, voltage

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 03:34 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.