Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Storage Mediums
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 18-04-13, 03:25 PM
cameron2134's Avatar
cameron2134 cameron2134 is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Scotland
Posts: 41
Formatting HDD for Re-use

I plan on building my new system tomorrow when the parts arrive from Aria, however I am planning on formatting the hard drives in my current system (currently in RAID0) and use them in the new one. However, I'm not entirely sure how to format them without installing Windows in the process.

I doubt it would work but would it be possible to hook them up to the new system, insert the Windows disc and format them that way? If not, what other ways are there to format the drives so I can install Windows on them in my new system?

Reply With Quote
  #2  
Old 18-04-13, 03:33 PM
airdeano airdeano is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2,900
well first, you'll wanna set the RAID0 up on the drives. when installation is started,
the RAID0 should show up in the drive list for the OS install. if it does, the installation
can format, prep and install just fine. if the array doesn't show up on the drive list
then you have some research to what ports can be natively used from your mobo
that support RAID. not all mobos support RAID.
Reply With Quote
Reply

Tags
formatting, hdd, system

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 02:53 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.