Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section > Games
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
  #1241  
Old 21-05-21, 05:18 AM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 17,981
All these space game screenshots are amazing. I'm so irritated I can't get to try out Odyssey until late Saturday. Even then not for long

Haven't played in a while as my recent time has been spent in Rome TW Remastered. Probably should have played ED to get back into the swing of things!

Reply With Quote
  #1242  
Old 01-06-21, 12:50 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 15,192
Elite Dangerous, Started my journey to getting some Guardian tech, My first being the Guardian Frame Shift Drive Booster so my jumps can be a fair bit longer.

My Imperial Cutter and 1 man fighter, Both made by the ingame company "Gutamaya", The former being kitted out with around 1 billion credits worth of tech.



Actually being able to properly land and get out of your ship thanks to the Odyssey expansion inside stations or on planets/moons gives a real sense of scale as to how big these ships are, In VR it's a 1:1 sense of scale and the ships are truly titanic.




__________________
= Steam/Origin/Uplay - Dicehunter =
Reply With Quote
  #1243  
Old 06-09-21, 05:57 PM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 15,192
Playing through Far Cry 4 as I only ever got about 10% the way into it, Did 1, 2, 3, Blood Dragon, Primal and 5 a few years ago, Now doing 4 and New Dawn before FC6 comes out.

I remember getting FC4 free with my GPU purchase, A 780 Ti, Performance was not good, 1080P was ok'ish but 1440P was awful, Fast forward 6 years and it's finally smooth at 1440P max settings

__________________
= Steam/Origin/Uplay - Dicehunter =
Reply With Quote
  #1244  
Old 15-09-21, 11:26 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 15,192
Bladerunner easter egg in Cyberpunk


__________________
= Steam/Origin/Uplay - Dicehunter =
Reply With Quote
  #1245  
Old 22-10-21, 03:08 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 15,192
So I got Star Citizen about 6 or so years ago with the purchase of an AMD GPU, Think it was the 295X2, Which also came with an AMD themed ship, The Mustang Omega, Which apparently can be sold for real money on the "grey market" as it's super rare, But it's red and black so no chance


I've only ever logged in like 3 or 4 times, Walked/flown around a bit then logged out, Came to login again a few days ago to test how it runs now and apparently someone had nabbed my account, No clue how, Got in touch with customer service and 2 days later I got a lengthy message telling me my account was compromised but the person that did it is long gone, They restored everything and now I have my account back, 2 factor authentication in place etc....


Took it as a sign to actually start playing properly and did my first ever quantum jump, Gotta say this game is frakking gorgeous, Performance is absolutely terrible even with a high end PC, Only uses around 40% of the GPU and pegs 1 single CPU core all the time.... but damn it's gorgeous !!!!




__________________
= Steam/Origin/Uplay - Dicehunter =
Reply With Quote
  #1246  
Old 22-10-21, 03:54 AM
Excalabur50's Avatar
Excalabur50 Excalabur50 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 6,638
Quote:
Originally Posted by Dicehunter View Post
So I got Star Citizen about 6 or so years ago with the purchase of an AMD GPU, Think it was the 295X2, Which also came with an AMD themed ship, The Mustang Omega, Which apparently can be sold for real money on the "grey market" as it's super rare, But it's red and black so no chance


I've only ever logged in like 3 or 4 times, Walked/flown around a bit then logged out, Came to login again a few days ago to test how it runs now and apparently someone had nabbed my account, No clue how, Got in touch with customer service and 2 days later I got a lengthy message telling me my account was compromised but the person that did it is long gone, They restored everything and now I have my account back, 2 factor authentication in place etc....


Took it as a sign to actually start playing properly and did my first ever quantum jump, Gotta say this game is frakking gorgeous, Performance is absolutely terrible even with a high end PC, Only uses around 40% of the GPU and pegs 1 single CPU core all the time.... but damn it's gorgeous !!!!



Nice to see you in SC buddy, but don't worry about performance as that'll start to improve from 3.15 at the end of the month as they're about to start implementing their Gen12/Vulcan renderer, See You In The 'Verse.
__________________
DRAGON'S MIST
Coolermaster H500P White ARGB=AMD Ryzen 5950X=MSI Prestige X570 Creation=1TB Samsung 980 Pro=32gig 3600Mhz White Dom Plats RGB= MSI RTX 3080 Gaming X Trio=Coolermaster ML360R ARGB=MSI Optix MPG341CQR=Roccat AIMO 122=Corsair Force LS 960GB=Crucial MX500 1TB=Roccat Kone AIMO White=EVGA Supernova 850 G2=White Sennheiser Game One=NZXT Hue+ with RBG strip=Windows 10 Pro=Thrustmaster T16000M HOTAS=MSI Agility GD60 RGB Mousepad=Chasepower Pure Sinewave UPS
Reply With Quote
  #1247  
Old 22-10-21, 04:35 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 15,192
Quote:
Originally Posted by Excalabur50 View Post
Nice to see you in SC buddy, but don't worry about performance as that'll start to improve from 3.15 at the end of the month as they're about to start implementing their Gen12/Vulcan renderer, See You In The 'Verse.

Thank you and nice to hear, Turns out having Window 11's power mode on "Balanced" makes a massive difference to performance, Was getting 40FPS ingame, Switched it to "High Performance" and now getting around 60FPS, Still only using 50% of my GPU but better than 40FPS
__________________
= Steam/Origin/Uplay - Dicehunter =
Reply With Quote
  #1248  
Old 22-10-21, 05:39 AM
Excalabur50's Avatar
Excalabur50 Excalabur50 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 6,638
Quote:
Originally Posted by Dicehunter View Post
Thank you and nice to hear, Turns out having Window 11's power mode on "Balanced" makes a massive difference to performance, Was getting 40FPS ingame, Switched it to "High Performance" and now getting around 60FPS, Still only using 50% of my GPU but better than 40FPS
How're you finding Windows 11 as I'm about to swap over to it myself now that the Ryzen patch is ready?
__________________
DRAGON'S MIST
Coolermaster H500P White ARGB=AMD Ryzen 5950X=MSI Prestige X570 Creation=1TB Samsung 980 Pro=32gig 3600Mhz White Dom Plats RGB= MSI RTX 3080 Gaming X Trio=Coolermaster ML360R ARGB=MSI Optix MPG341CQR=Roccat AIMO 122=Corsair Force LS 960GB=Crucial MX500 1TB=Roccat Kone AIMO White=EVGA Supernova 850 G2=White Sennheiser Game One=NZXT Hue+ with RBG strip=Windows 10 Pro=Thrustmaster T16000M HOTAS=MSI Agility GD60 RGB Mousepad=Chasepower Pure Sinewave UPS
Reply With Quote
  #1249  
Old 22-10-21, 05:46 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ye Olde England
Posts: 15,192
Quote:
Originally Posted by Excalabur50 View Post
How're you finding Windows 11 as I'm about to swap over to it myself now that the Ryzen patch is ready?

Solid apart from 1 area, The OS power management, If you have it at balanced, At least on Ryzen 5000, It has a tendency to not always kick in boost clocks, Gotta go in set it to high performance and also open up the OG control panel and make sure high performance is selected there too.
__________________
= Steam/Origin/Uplay - Dicehunter =
Reply With Quote
  #1250  
Old 22-10-21, 06:10 AM
Excalabur50's Avatar
Excalabur50 Excalabur50 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 6,638
Quote:
Originally Posted by Dicehunter View Post
Solid apart from 1 area, The OS power management, If you have it at balanced, At least on Ryzen 5000, It has a tendency to not always kick in boost clocks, Gotta go in set it to high performance and also open up the OG control panel and make sure high performance is selected there too.
Thanks buddy!
__________________
DRAGON'S MIST
Coolermaster H500P White ARGB=AMD Ryzen 5950X=MSI Prestige X570 Creation=1TB Samsung 980 Pro=32gig 3600Mhz White Dom Plats RGB= MSI RTX 3080 Gaming X Trio=Coolermaster ML360R ARGB=MSI Optix MPG341CQR=Roccat AIMO 122=Corsair Force LS 960GB=Crucial MX500 1TB=Roccat Kone AIMO White=EVGA Supernova 850 G2=White Sennheiser Game One=NZXT Hue+ with RBG strip=Windows 10 Pro=Thrustmaster T16000M HOTAS=MSI Agility GD60 RGB Mousepad=Chasepower Pure Sinewave UPS
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 06:22 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.