Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Graphics Cards
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #31  
Old 14-06-17, 08:23 PM
steverebo's Avatar
steverebo steverebo is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2014
Location: croydon, south west london
Posts: 1,204
This is the error shown directly before the crash so looks like OC stability

A corrected hardware error has occurred.

Reported by component: Processor Core
Error Source: Corrected Machine Check
Error Type: Cache Hierarchy Error
Processor APIC ID: 0

__________________
BeQuiet Darkbase Pro 900 | i7-7700K OC @ 5.10GHz | Custom water loop | ASUS MAximus Hero IX Z270 | Aurous Xtreme GTX 1080TI @ 2120mhz 12000mhz | 16GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz CL15 | 500GB Samsung 960 Evo, 250GB Samsung EVO 850 | Corsair HX750I PSU | Windows 10 Pro 64-bit
Reply With Quote
  #32  
Old 15-06-17, 02:00 AM
S_I_N's Avatar
S_I_N S_I_N is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,598
do you have the asrock software installed?? I know some software from my gigabyte and msi boards played hell with my comp crashing alot til I found out which is was and un installed it. Try turning off the software control panel )if installed) and trying it ut then.
__________________


Intel 7700K
Aorus Z270 Gaming K7
2x8GB GSKILL Trident Z 3200MHz
Intel SSD6 256Gb x2 in Raid 0
Samsung 850 EVO 1TB
EVGA GTX1080 FTW2 iCX Heat Killer IV block
Custom water Cooled Hardware Labs GTS360/240
ThermalTake Grand RGB 1000w PSU
Corsair Crystal 570X

Reply With Quote
  #33  
Old 15-06-17, 10:51 AM
steverebo's Avatar
steverebo steverebo is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2014
Location: croydon, south west london
Posts: 1,204
No I hate bloatware so I leave it all uninstalled, I think I'm having issues with the driver I'm using for my ac8620 Wi-Fi card maybe that is the issue causing my crashes
__________________
BeQuiet Darkbase Pro 900 | i7-7700K OC @ 5.10GHz | Custom water loop | ASUS MAximus Hero IX Z270 | Aurous Xtreme GTX 1080TI @ 2120mhz 12000mhz | 16GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz CL15 | 500GB Samsung 960 Evo, 250GB Samsung EVO 850 | Corsair HX750I PSU | Windows 10 Pro 64-bit
Reply With Quote
  #34  
Old 15-06-17, 12:18 PM
evilcorp's Avatar
evilcorp evilcorp is offline
Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 152
The error you have seen can be caused by a number of factors like poor
Poor voltage regulation (i.e. power supply problem)
- Damage due to power spikes - I have seen this a couple of times but the tell tale was usually a disk outage
- Static damage to the motherboard. I have seen this issue very rarely
- Incorrect processor voltage setting in the BIOS (too low or too high)
- Overclocking
- Power supply damage. Loading the rails with too much voltage or too much droop when loaded
- Excessive temperature
- Defective hardware that may be drawing excessive power or otherwise disrupting proper voltage regulation

I would return everything to stock manually set the voltage for cpu in uefi. Use a clean windows install and then try and replicate the problem with the least amount of devices plugged and only essential software.
__________________
Ryzen 1700 3.95ghz @1.37v - Still playing with 4ghz
Asus Crosshair Hero
8pack Dark pro DDR4 @3466mhz - currently testing with 3600mhz
Asus GTX 1080ti Strix OC
Cougar Panzer
Reply With Quote
  #35  
Old 15-06-17, 01:57 PM
Korreborg's Avatar
Korreborg Korreborg is offline
Advanced Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Viborg - Denmark
Posts: 496
Are you using custom psu cables?
__________________
[I7-4790K @ 4.5Ghz][ASUS Z87I-PRO][EVGA 1080TI FE][Kingston HyperX 16GB 2400MHz][Corsair 250D][Corsair AX860i]
[Samsung 850 PRO 128][Crucial MX100 512GB][WD 2TB][ASUS PG278QR][Logitech G510s and G502][Steelseries Wireless H]
Reply With Quote
  #36  
Old 15-06-17, 02:08 PM
S_I_N's Avatar
S_I_N S_I_N is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,598
yes he is and said he tried the stock cables as well.
__________________


Intel 7700K
Aorus Z270 Gaming K7
2x8GB GSKILL Trident Z 3200MHz
Intel SSD6 256Gb x2 in Raid 0
Samsung 850 EVO 1TB
EVGA GTX1080 FTW2 iCX Heat Killer IV block
Custom water Cooled Hardware Labs GTS360/240
ThermalTake Grand RGB 1000w PSU
Corsair Crystal 570X

Reply With Quote
  #37  
Old 15-06-17, 02:56 PM
Korreborg's Avatar
Korreborg Korreborg is offline
Advanced Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Viborg - Denmark
Posts: 496
Quote:
Originally Posted by S_I_N View Post
yes he is and said he tried the stock cables as well.
Sorry
__________________
[I7-4790K @ 4.5Ghz][ASUS Z87I-PRO][EVGA 1080TI FE][Kingston HyperX 16GB 2400MHz][Corsair 250D][Corsair AX860i]
[Samsung 850 PRO 128][Crucial MX100 512GB][WD 2TB][ASUS PG278QR][Logitech G510s and G502][Steelseries Wireless H]
Reply With Quote
  #38  
Old 15-06-17, 04:22 PM
steverebo's Avatar
steverebo steverebo is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2014
Location: croydon, south west london
Posts: 1,204
Sorted my advanced RMA with corsair, it's always bothered me that you have to pay return postage for items that you bought and end up being faulty
__________________
BeQuiet Darkbase Pro 900 | i7-7700K OC @ 5.10GHz | Custom water loop | ASUS MAximus Hero IX Z270 | Aurous Xtreme GTX 1080TI @ 2120mhz 12000mhz | 16GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz CL15 | 500GB Samsung 960 Evo, 250GB Samsung EVO 850 | Corsair HX750I PSU | Windows 10 Pro 64-bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 03:12 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.