Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #21  
Old 17-03-19, 07:26 PM
RobCharles1981 RobCharles1981 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Swansea
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by tgrech View Post
Did you make this Windows 10 disc recently? Ryzen chipset drivers will often throw out this error on pre-Anniversary edition installs of Windows 10
I made the current disk sometime ago
And i tried the other day to make a new one also update, but the system froze!

Currently doing a fresh install as I speak.

Reply With Quote
  #22  
Old 17-03-19, 07:38 PM
tgrech tgrech is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jun 2013
Location: UK
Posts: 861
I see yeah, Windows versions before the Anniversary Update(Build 1609, late 2016) stopped getting patches last year and might not make it to the update stage on Ryzen without crashing, probably best to create new media to install with if you've not already as 1609 was the first Windows 10 version with Ryzen support, any drivers you install online will expect a relatively recent kernel for Windows 10 too as at this point the changes over its life have been equivalent to a new Windows version under the hood(And Microsoft have aggressively deprecated older builds).

Creating new media would probably save you a lot of time over jumping through several build updates too.
Reply With Quote
  #23  
Old 18-03-19, 09:29 PM
RobCharles1981 RobCharles1981 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Swansea
Posts: 151
Nope its still Freezing after I tried another re-install this is odd!
Currently chasing Novatech who I brought my new parts to send them back for a replacement.


They want "Photos" of the items for what reason I just don't know, Never had any probs with Ebuyer, Overclockers or Scan, just hope they get back to me asap to get this sorted! :-S
__________________
Intel Core i5 3570K. Asus P8Z77-V LX Motherboard Noctua NH-U12PSE2 Corsair XMS3 8 Gig Corsair TX 750m PSU, AMD R9 390: Asus Xonor D1 Sound Card: Coolermaster 690ii Advanced
Reply With Quote
  #24  
Old 06-04-19, 08:08 AM
RobCharles1981 RobCharles1981 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Swansea
Posts: 151
Yep sent the parts back to Novatech.


And they confirmed that the Ram was the problem so it's all sorted now. :-)
__________________
Intel Core i5 3570K. Asus P8Z77-V LX Motherboard Noctua NH-U12PSE2 Corsair XMS3 8 Gig Corsair TX 750m PSU, AMD R9 390: Asus Xonor D1 Sound Card: Coolermaster 690ii Advanced
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 02:43 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.