Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 21-10-13, 02:47 PM
Exroath Exroath is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 9
sudden pc death

Hey been struggling with this all weekend.
I was surfing the net when my PC suddenly died (I figured it was a power cut at first)
I then figured it was the PSU so I switched it out with a mates PSU (both are ax 860)

Still no joy .. When I hit the power button (case or motherboard button) I get nothing , all I see is the power button on the motherboard lit up nothing else.

No idea what the issue could be , tried pulling the GPU .. No joy there.

The mother board is a z77 mpower big bang edition.
2500k CPU
7970 GPU
Corsair ax 860 psu

Any help would be amazing as I'm pulling my hair out ATM.

Reply With Quote
  #2  
Old 21-10-13, 02:49 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 7,216
Have you taken the motherboard out of the case, put it on the motherboard box, connected it up and turned it on? My guess it that something could've been knocked and it is shorting out on the case.
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904| 970 EVO 500GB m.2|512GB evo 840| Crucial MX 500 500GB|ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #3  
Old 21-10-13, 02:51 PM
Exroath Exroath is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 9
Not yet , water cooler system, so it'll take a bit of time to try but I'll give it a go and report back
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-13, 02:52 PM
Tripp's Avatar
Tripp Tripp is offline
too many shrooms
 
Join Date: Dec 2012
Location: mersyside
Posts: 3,697
haver you checked the fuse on the plug of the power cable, sorry to ask but it could be as simple as the fuse has gone
Reply With Quote
  #5  
Old 21-10-13, 02:53 PM
Exroath Exroath is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by Tripp View Post
haver you checked the fuse on the plug of the power cable, sorry to ask but it could be as simple as the fuse has gone
That was my first thought, but its happening on 2 power supplies using all there own cables (including the plug)
Reply With Quote
  #6  
Old 21-10-13, 02:55 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 7,216
Also, tried a different power socket? You never know what could of happend...
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904| 970 EVO 500GB m.2|512GB evo 840| Crucial MX 500 500GB|ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #7  
Old 21-10-13, 02:56 PM
Tripp's Avatar
Tripp Tripp is offline
too many shrooms
 
Join Date: Dec 2012
Location: mersyside
Posts: 3,697
Quote:
Originally Posted by Exroath View Post
That was my first thought, but its happening on 2 power supplies using all there own cables (including the plug)
i thought as much, just had to make sure
Reply With Quote
  #8  
Old 21-10-13, 02:57 PM
Exroath Exroath is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by barnsley View Post
Also, tried a different power socket? You never know what could of happend...
Yup tried that too
Reply With Quote
  #9  
Old 21-10-13, 03:30 PM
Exroath Exroath is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 9
Nothing shorting it, the motherboard is getting power, if I push the clear cmos it will flash blue, if I push the ocgenie button it will keep its blue led on, but that's it.

I'm completely clueless here


Edit : corrupt BIOS maybe???
Reply With Quote
  #10  
Old 21-10-13, 03:40 PM
Feronix's Avatar
Feronix Feronix is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2012
Location: The Dungeon
Posts: 7,683
Quote:
Originally Posted by Exroath View Post
Not yet , water cooler system, so it'll take a bit of time to try but I'll give it a go and report back
No leaks anywhere? Does the pump still work? If the pump has failed, the CPU gets too warm and shuts the system down automatically.

I doubt a bios would randomly corrupt during internet browsing...
__________________
~Rick

"If a bear looks good in the woods when nobody is there, is he still a cool ass motherf***ing bear?" - JR23
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 08:40 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.