Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 19-08-12, 10:15 AM
Ozydious Ozydious is offline
Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Location: Sheffield
Posts: 68
Exclamation Windows 7 Installation Error

Hey guys,


I started my new build last Thursday, unfortunately, I've not been able to use my new rig as Windows 7 x64 refuses to install on my machine. I've tried roughly 20 times now and have stripped the rig down to it's bare essentials but it still keeps on getting the same error message.

When the installation runs through fully, I receive the following error message after completion "windows setup cannot configure windows for your hardware". I doubt that I have a hardware problem besides possibly something to do with the hard drive but I have no clue on how to fix this.

The rig is as follows:

i3 2120
ASRock H77M-ITX
Kingston Hyper X Blu (4Gb total, using a single 2Gb module atm)
Silverstone Strider Pro 500W
MSI R7950 (currently not plugged in)
Prodigy
Toshiba 120Gb 2.5" drive (not sure on model but can check if necessary)

Any suggestions guys? I'm really stuck here.

Thanks,
Oz

Reply With Quote
  #2  
Old 19-08-12, 10:29 AM
KaraMurat's Avatar
KaraMurat KaraMurat is offline
Advanced Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: A pineapple under the sea
Posts: 420
Go into BIOS options and change compatibility settings for your drive from RAID/ACHI to IDE. Or if it's on IDE change it to RAID/ACHI and try to install windows.
Reply With Quote
  #3  
Old 19-08-12, 10:34 AM
Ozydious Ozydious is offline
Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Location: Sheffield
Posts: 68
I've tried installing in both IDE and AHCI mode, I'll try again when I can in RAID
Reply With Quote
  #4  
Old 19-08-12, 12:09 PM
andrewmchugh's Avatar
andrewmchugh andrewmchugh is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jul 2011
Location: Newcastle upon Tyne / Darlington
Posts: 633
What are you using a burned iso / usb or official dvd?
__________________
| Intel Core i7 5930K | EVGA x99 Micro | EVGA GTX 980 SC ACX |
| Corsair AX 860i | 16GB Corsair Vengeance LPX |
| Fractal Design Node 804 Black | H105 |
>> build(98%) << - gallary(soon)
Reply With Quote
  #5  
Old 19-08-12, 07:00 PM
Ozydious Ozydious is offline
Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Location: Sheffield
Posts: 68
tried it in raid mode as well as ahci and IDE, they all result in an error of some kind, either a missing file or hardware configuration. I've used both a bootable USB and an ISO which has been burned to a disk. Not tried an official disk yet, can't find one and am very reluctant to get one at this stage.
Reply With Quote
  #6  
Old 30-10-12, 01:50 PM
neoguyver1 neoguyver1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Ireland
Posts: 180
on ISO Try a new ISO to start with could be corrupted.
Then do a low level format on hdd with killdisk then full format with windows if you can then install.
__________________
i7 2600k, Hyper 612S, 8GB Patriot Viper Extreme 1866Mhz, Gigabyte Z68AP-D3, 7950 3gb oc sapphire, ZALMAN Z11, Antec TP-750.
Reply With Quote
  #7  
Old 30-10-12, 02:26 PM
jamesriley94 jamesriley94 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sheffield
Posts: 5,945
Dude - this thread's 2 months old. I'm sure he's managed to install windows by now
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 04:23 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.