Go Back   OC3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D News
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #11  
Old 02-09-20, 02:46 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 15,031
Quote:
Originally Posted by Warchild View Post
just curious what you are bencmarking exactly. I just see the corner of a black screen?

and you seem to get 50fps more than any other review, including OC3D own benchmarks on the same settings.

https://www.overclock3d.net/reviews/..._pc_analysis/4


There you go. I'm hitting FPS that apparently that article says are not possible. It can only be one thing, the game has been improved.



Everything is on and as high as it will go.

__________________


If you don't like what I post don't read it.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-09-20, 02:50 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 15,031
Quote:
Originally Posted by Warchild View Post
I think you are forgetting the 240/360hz monitor race.
Oh yeah I am not disputing it will have its uses. I just don't think 4k is one of them.
__________________


If you don't like what I post don't read it.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-09-20, 02:55 PM
Warchild Warchild is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: Norway, Oslo
Posts: 7,099
Quote:
Originally Posted by AlienALX View Post
Oh yeah I am not disputing it will have its uses. I just don't think 4k is one of them.
yeah, as I said before. I have no care for 4k. I think 1440p is beautiful enough. Id rather have 1440 and push those higher frames.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-09-20, 02:57 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 15,031
Quote:
Originally Posted by Warchild View Post
yeah, as I said before. I have no care for 4k. I think 1440p is beautiful enough. Id rather have 1440 and push those higher frames.
Absolutely. It's amazing how many people have completely lost the plot over these new GPUs tbh.

I'm chasing one right now (2080ti water). If it comes off I will post about it

BTW going back to COD. Level etc are irrelevant. The screen shot last night was not even in London, but a very busy train depot and the FPS were identical. I don't think I have even seen less than 130 yet.
__________________


If you don't like what I post don't read it.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-09-20, 03:16 PM
looz's Avatar
looz looz is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: Finland
Posts: 1,947
Quote:
Originally Posted by AlienALX View Post
Guess what? that's the same crock that was sold to me when I bought a Fury X.

8gb is not going to be enough. Especially not for 4k, which is what the next gen consoles promise. Maybe with heavily reduced textures and settings? yeah, maybe.
Ah yes the 4GB card without compression tech. That's entirely different.
In addition, the faster IO they're pushing, probably makes GPU swapping have even less of an impact. You won't run into issues in current gen games, and in the future you might have to run "high" or even "medium" textures instead of ultra. Sounds fairly reasonable to me.
__________________
i7 8700k - 16GB - 2060 FE - 660p 1TB + MX500 2TB - HE-4XX w/ Topping D30+A30
Reply With Quote
  #16  
Old 02-09-20, 03:45 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 15,031
Quote:
Originally Posted by looz View Post
Ah yes the 4GB card without compression tech. That's entirely different.
In addition, the faster IO they're pushing, probably makes GPU swapping have even less of an impact. You won't run into issues in current gen games, and in the future you might have to run "high" or even "medium" textures instead of ultra. Sounds fairly reasonable to me.
These are all things that totally don't matter yet, and won't until the consoles start using the same tech. And from what I have read and been told it's only the PS5 that will use it.

At the same time all of the games that exist don't use it.

If you wanted to know the catch with these "lower" prices? that is it. And, it's why there are cards with much more VRAM than that being rumoured heavily right now. Only, they won't be anywhere near as cheap as they never are.
__________________


If you don't like what I post don't read it.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-09-20, 01:33 AM
Excalabur50's Avatar
Excalabur50 Excalabur50 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 6,474
This 3070Ti leak just goes to prove anyone who buys the new cards when they launch is a moron cause you can guarantee that as sure as your points at the ground that you're going to get burned, as Nvidia will have Ti's/Supers ready and waiting.
__________________
DRAGON'S MIST
Coolermaster H500P White ARGB=AMD Ryzen 3700X=MSI Prestige X570 Creation=Intel Optane SSD 9 480GB PCIE=32gig 3600Mhz White Dom Plats RGB= Sapphire RX5700XT Nitro Plus=Coolermaster ML360R ARGB=MSI Optix MPG341CQR=Roccat AIMO 122=Corsair Force LS 960GB=Roccat Kone AIMO White=EVGA Supernova 850 G2=White Sennheiser Game One=NZXT Hue+ with RBG strip=Windows 10 Pro=Thrustmaster T16000M HOTAS=Razer Firefly RGB CE=Chasepower Pure Sinewave UPS
Reply With Quote
  #18  
Old 03-09-20, 12:24 PM
looz's Avatar
looz looz is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2013
Location: Finland
Posts: 1,947
Does anyone remember 760 Ti? It was an OEM only version of 760.


2GB GDDR6X chips aren't available yet - I wouldn't be surprised if it was an OEM flavoured 2070 Ti with GDDR6.
__________________
i7 8700k - 16GB - 2060 FE - 660p 1TB + MX500 2TB - HE-4XX w/ Topping D30+A30
Reply With Quote
  #19  
Old 03-09-20, 01:27 PM
AlienALX's Avatar
AlienALX AlienALX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2015
Location: West Sussex
Posts: 15,031
Quote:
Originally Posted by looz View Post
Does anyone remember 760 Ti? It was an OEM only version of 760.


2GB GDDR6X chips aren't available yet - I wouldn't be surprised if it was an OEM flavoured 2070 Ti with GDDR6.
Or the GTX 555 they launched to Alienware only?

So yes, this could well be an OEM only card. Like the Ryzen 3900 being an OEM only CPU.
__________________


If you don't like what I post don't read it.
Reply With Quote
  #20  
Old 04-09-20, 07:52 PM
AngryGoldfish's Avatar
AngryGoldfish AngryGoldfish is offline
Old N Gold
 
Join Date: Jan 2015
Location: Ireland
Posts: 2,968
Quote:
Originally Posted by AlienALX View Post
Just because Ampere cards appear too good to be true they are not. At all.

They are just a pre emptive strike against the inevitable, the new consoles. Jen knows no one is going to pay three times what a console costs for a GPU that does the same thing. The 3080 costs more than both forthcoming consoles, and will achieve the same. 4k 60. He even mentioned this in the longer video I watched where he wasn't just taking things out of the oven and GPUs hid behind spatulas.

Sorry, but VRAM is VRAM. I learned that lesson with 4gb HBM. It doesn't matter how fast it is etc etc.

The actual cards he was planning to release? are the ones with the higher VRAM on them. They will come in after, for more money, once the plebs have pounced.

COD MW. Maxed out, 1440p, RT on etc. Shadows all maxed, and the new stuff they added. 9.5gb VRAM @ 1440p.

That is why you should not all get too excited at the 3070. Maybe at 1440p it will cut it for a while, but all of that "Much faster than the 2080Ti" is all nonsense when you run out of VRAM.

Nothing has changed but the model numbers. We are just back to Pascal is all.

1070 £400 odd, 3070 £400 odd. Only in all that time it has the same VRAM lmao.

3080 replaces the 1080Ti at the same price, 3090 is Titan money. Nothing has changed *at all* apart from the fact at least two new consoles (S was proven yesterday in code on the Xb1x) and that they will still be much cheaper than these GPUs.
The 3080 is likely going to offer more than 4k/60. The 2080Ti has been doing that the last 18 months, so it stands to reason the 3080 will offer more like 4k/90.

Someone from Nvidia recently spoke about VRAM usage when asked whether the current limits of 8 and 10GB would be enough. And I felt convinced by his reasoning. He mentioned being in touch with game developers. These are the people building next gen console games, not you or I. You could absolutely damn Nvidia and say that they just want you to buy Geforce 4000 series when they're released or upgrade to a 16GB 3070 from your 8GB 3070, but that doesn't make sense for Nvidia to do that.
__________________
ASUS X370 Crosshair VI Hero ⁞⁞ Ryzen 1600X 4Ghz ⁞⁞ Thermalright Le Grand Macho RT ⁞⁞ Aorus GTX 1080 11Gbps ⁞⁞ G.Skill TridentZ 3200Mhz
Jonsbo W2 ⁞⁞ Corsair AX760 ⁞⁞ Pexon PC ⁞⁞ Samsung 960 EVO 250GB & 850 EVO 500GB
⁞⁞ Western Digital 1TB Blue & 3TB Green
BenQ XL2730Z ⁞⁞ Mixonix Naos 7000 ⁞⁞ Corsair K70 Cherry MX Brown ⁞⁞ Audio-GD NFB-15 ⁞⁞ EVE SC205 ⁞⁞ AKG K7XX
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 04:58 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.