Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section > Games
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1031  
Old 08-11-18, 07:26 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: BlondesVille
Posts: 12,644
ED goodness -




__________________
=AMD Ryzen 2700X @ 4.20GHz 8C/16T - Asus ROG Crosshair VII Hero WiFi X470 AM4=
=Corsair Vengeance RGB 16GB 3600MHz 2x8GB - Corsair H150i Pro + 6 x Corsair HDRGB 120mm=
=Corsair Crystal 570X Red + 3 x Corsair HDRGB 120mm - Corsair Link Commander Pro=
=Asus ROG Strix Vega 64 @ 1600/1000 - Asus ROG Strix XG35VQ 35" Ultrawide 100Hz Freesync=
=Creative SoundBlaster X AE-5 - Beyerdynamic 770/990/1770/1990 - 250 Ohm=
=Asus ROG Spatha - Asus ROG Claymore "100%" Cherry MX Blue - Asus ROG Sheath=
=Steam - Dicehunter = Origin - Dicehunter = Uplay - DicehunterUPLAY=

Reply With Quote
  #1032  
Old 08-11-18, 12:41 PM
Damien c Damien c is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2012
Location: North West UK
Posts: 1,359
From what I have seen in videos and screenshots, Elite is looking alot better graphically after these last updates and the next one coming up I guess in around 3 weeks.

Still need to find a place on my desk given my new layout for my Hotas and Rift sensors, or build something to house them all properly for use so I can get back in to playing.
__________________
7700K @ 4.5Ghz De-Lidded, 32G DDR4 2400Mhz, 1080Ti, Samsung 500Gb 960 Evo (NVME), H100i
Reply With Quote
  #1033  
Old 08-11-18, 01:01 PM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: BlondesVille
Posts: 12,644
Quote:
Originally Posted by Damien c View Post
From what I have seen in videos and screenshots, Elite is looking alot better graphically after these last updates and the next one coming up I guess in around 3 weeks.

Still need to find a place on my desk given my new layout for my Hotas and Rift sensors, or build something to house them all properly for use so I can get back in to playing.

Yeah ED especially run at 4K looks really nice, It really does need to be run at 4K to bring out the detail and it's not too hard to run either.


4K is basically a pre-requisite when playing this game outside of VR.





__________________
=AMD Ryzen 2700X @ 4.20GHz 8C/16T - Asus ROG Crosshair VII Hero WiFi X470 AM4=
=Corsair Vengeance RGB 16GB 3600MHz 2x8GB - Corsair H150i Pro + 6 x Corsair HDRGB 120mm=
=Corsair Crystal 570X Red + 3 x Corsair HDRGB 120mm - Corsair Link Commander Pro=
=Asus ROG Strix Vega 64 @ 1600/1000 - Asus ROG Strix XG35VQ 35" Ultrawide 100Hz Freesync=
=Creative SoundBlaster X AE-5 - Beyerdynamic 770/990/1770/1990 - 250 Ohm=
=Asus ROG Spatha - Asus ROG Claymore "100%" Cherry MX Blue - Asus ROG Sheath=
=Steam - Dicehunter = Origin - Dicehunter = Uplay - DicehunterUPLAY=

Reply With Quote
  #1034  
Old 08-11-18, 01:09 PM
Damien c Damien c is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2012
Location: North West UK
Posts: 1,359
Yeah the game looks stunning in 4K, shame at the moment I don't have a 4K capture card so I run the game at 1080p.

When I can get a 4K capture card though, I will be very happy and also looking forward to getting a better VR headset when they become available, the Rift is fine but I want some better detail and also would love to see the frame rate get unlocked from 90.
__________________
7700K @ 4.5Ghz De-Lidded, 32G DDR4 2400Mhz, 1080Ti, Samsung 500Gb 960 Evo (NVME), H100i
Reply With Quote
  #1035  
Old 08-11-18, 07:54 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,059
Quote:
Originally Posted by Damien c View Post
Yeah the game looks stunning in 4K, shame at the moment I don't have a 4K capture card so I run the game at 1080p.

When I can get a 4K capture card though, I will be very happy and also looking forward to getting a better VR headset when they become available, the Rift is fine but I want some better detail and also would love to see the frame rate get unlocked from 90.
You can run DSR through the NV Control panel and run it at 4k. It'll downsample to 1080p so it displays. It'll look better but not native 4k quality.
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #1036  
Old 13-11-18, 03:48 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: BlondesVille
Posts: 12,644
Had some spare time so ground out the last ranks from Rear Admiral on the Federal side to Admiral and from Duke to king on the Imperial side, Just incase FDev release new rank locked ships


__________________
=AMD Ryzen 2700X @ 4.20GHz 8C/16T - Asus ROG Crosshair VII Hero WiFi X470 AM4=
=Corsair Vengeance RGB 16GB 3600MHz 2x8GB - Corsair H150i Pro + 6 x Corsair HDRGB 120mm=
=Corsair Crystal 570X Red + 3 x Corsair HDRGB 120mm - Corsair Link Commander Pro=
=Asus ROG Strix Vega 64 @ 1600/1000 - Asus ROG Strix XG35VQ 35" Ultrawide 100Hz Freesync=
=Creative SoundBlaster X AE-5 - Beyerdynamic 770/990/1770/1990 - 250 Ohm=
=Asus ROG Spatha - Asus ROG Claymore "100%" Cherry MX Blue - Asus ROG Sheath=
=Steam - Dicehunter = Origin - Dicehunter = Uplay - DicehunterUPLAY=

Reply With Quote
  #1037  
Old 13-11-18, 09:09 AM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,059
I honestly have no idea how to even level up in that game. I get to bored to quickly. Only ever met a person once in that game in my 30-40 hours playing.
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #1038  
Old 13-11-18, 10:06 AM
Tripp's Avatar
Tripp Tripp is offline
too many shrooms
 
Join Date: Dec 2012
Location: mersyside
Posts: 3,684
Really need to get a new hotas as I have been craving to play elite again, tried to play on a controller jeez it was horrific haha
Reply With Quote
  #1039  
Old 13-11-18, 10:17 AM
Daiyus's Avatar
Daiyus Daiyus is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 558
Quote:
Originally Posted by Tripp View Post
Really need to get a new hotas as I have been craving to play elite again, tried to play on a controller jeez it was horrific haha
I couldn't go back. Started playing with a controller for the few weeks but having a HOTAS it just feels so good.

Trying to get all the beta functions mapped is a pain though. Really liking the new exploration mechanics, the mining side still needs some work. The mechanics work well, but the tools don't gel with traditional methods at all, and the new scanner only cares about the new mechanics, not the material you're after.
__________________
Reply With Quote
  #1040  
Old 13-11-18, 11:03 AM
g0ggles1994's Avatar
g0ggles1994 g0ggles1994 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jan 2016
Location: Look Under Your Bed
Posts: 786
One thing starting to play ED has taught me:



I need a HOTAS with more buttons
__________________
Ryzen 1700X @ 3.6GHz | MSI X370 Gaming Pro Carbon | Corsair H100i v2 | 16GiB Corsair Vengeance LED Blue
ASUS RoG Strix Vega 64 8GiB | 240GB Corsair Neutron GTX | 1TB HGST | Corsair RM850 CableMod | Phanteks Enthoo Pro M TG
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 03:00 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.