Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Cases & Power
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 01-10-14, 08:29 AM
Nerdfighter Nerdfighter is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Denmark
Posts: 41
No power to peripherals

So I was just browsing, when my computer hangs. Upon rebooting, I ran into the problem that none of my peripherals (mouse, keyboard and monitor) are powered up. I post just fine, I get the single short beep that signals everything is detected and working. Then Windows starts loading. My keyboard and mouse power off, which is normal. But instead of powering back on and getting to the logon screen, none of the peripherals get power. Sometimes though it goes into "recovery mode", where the peripherals get power. Also, if I let the system just be there, my peripherals get short flashes of power (LEDs flash on and off).

I don't really have any idea where to start troubleshooting. I did run my CPU and GPU overclocked, but they were pretty conservative settings, and my temps were always in check. Also, I have been running without problems for 9 months or so.

My suspicions are on the PSU, since it's power related. Anyone had the same problems or have an idea what is causing this?

My specs:
CPU: AMD FX-8320 @4.1 GHz 1.26875V
Memory: Crucial Ballistix Sport 8GB (stock settings)
Mobo: Asus M5A97 EVO R2.0
GPU: Club3D R9 280X @1125/1525
PSU: Corsair CX600M
Cooler: CM Hyper 212 EVO
Storage: Kingston V300 120GB SSD + WD Blue 1TB
OS: Windows 8.1 64-bit

__________________
Fanboyism is stupid - all the companies will screw us over if they get the chance.
Reply With Quote
Reply

Tags
peripherals, power, psu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 07:43 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.