Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section > Games
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
  #1  
Old 23-09-13, 04:15 PM
hmmblah's Avatar
hmmblah hmmblah is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,729
The Steam Universe is Expanding in 2014...

Still 45 mins to go on the countdown for the first announcement. I'm sure this has to do with Steam Big Picture and/or possibly Steambox. With 3 being involved lots of rumors are stirring about HL3 or L4D3. I doubt we will get any big announcements like that, but I am definitely hoping for them!

http://store.steampowered.com/livingroom/

1st Announcement - SteamOS
2nd Announcement - Steam Machines
3rd Announcement - Steam Controller

__________________
CaseLabs Mercury S3 | AMD 3900X | ROG CH8 Impact | RTX 2080 Super | 32GB DDR4 | 1TB NVMe
Acer Predator Z35P


Reply With Quote
  #2  
Old 23-09-13, 05:02 PM
nepas's Avatar
nepas nepas is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,770
STEAM OS

interesting
__________________
reserved,this space will host my BC2 sig,once I learn to shoot,err scratch that,when I learn to stop getting shot
Reply With Quote
  #3  
Old 23-09-13, 05:36 PM
maniac's Avatar
maniac maniac is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2011
Location: Malta
Posts: 1,711
If this is good for any gaming pc and all games work on it..... I wouldn't even think once on changing windows
__________________
NZXT Switch 810 - Intel i7 3770k - Gigabyte G1 GTX1070 - AsRock Z77 Extreme3 - Corsair Vengeance 2866 12GB
Corsair H110 - Corsair HX850 - Patriot Burst 1TB - Asus VX24AH - Logitech G510 - Corsair G502

Reply With Quote
  #4  
Old 23-09-13, 05:38 PM
hmmblah's Avatar
hmmblah hmmblah is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,729
Quote:
Originally Posted by maniac View Post
If this is good for any gaming pc and all games work on it..... I wouldn't even think once on changing windows
You will still need your Windows PC. It looks like SteamOS will stream the game from your Windows gaming PC to the SteamOS computer and display on your TV.
__________________
CaseLabs Mercury S3 | AMD 3900X | ROG CH8 Impact | RTX 2080 Super | 32GB DDR4 | 1TB NVMe
Acer Predator Z35P


Reply With Quote
  #5  
Old 23-09-13, 05:52 PM
Terrifictez85 Terrifictez85 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Location: Leeds, West Yorkshire
Posts: 1,093
Three announcements.
Half Life 3 confirmed.
__________________
MSI MAG B550M MORTAR. AMD Ryzen 5800X. Radeon RX 6800 GAMING X TRIO. 64GB Patriot Viper RGB 3600mhz. 2TB Seagate BarraCuda NVMe. NZXT X73 AIO
Reply With Quote
  #6  
Old 23-09-13, 06:04 PM
SavageCupcake's Avatar
SavageCupcake SavageCupcake is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2011
Location: Herefordshire,England
Posts: 1,028
Quote:
Originally Posted by hmmblah View Post
You will still need your Windows PC. It looks like SteamOS will stream the game from your Windows gaming PC to the SteamOS computer and display on your TV.
Could this mean that something as low powered as a raspberry pi could be used for it? purely for the streaming part. Or would it not have enough grunt?
__________________
Main PC
Intel core I5 4670k--16gb Kingston hyperX--Asus z97a pro gamer--MSI r9 580 8gb--Corsair RM650--Noctua NH-D14--Fractal Design R6 White--1TB Samsung 860 EVO--3TB Toshiba P300--2x500gb Samsung 850 EVO
Reply With Quote
  #7  
Old 23-09-13, 06:08 PM
SPS SPS is offline
Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 6,361
Quote:
Originally Posted by hmmblah View Post
You will still need your Windows PC. It looks like SteamOS will stream the game from your Windows gaming PC to the SteamOS computer and display on your TV.
That's one feature but it's built on Linux and I see no reason for it not to support the current Linux titles on Steam.
Reply With Quote
  #8  
Old 23-09-13, 06:11 PM
nepas's Avatar
nepas nepas is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,770
Quote:
Originally Posted by SavageCupcake View Post
Could this mean that something as low powered as a raspberry pi could be used for it? purely for the streaming part. Or would it not have enough grunt?

This would be nice to know.
__________________
reserved,this space will host my BC2 sig,once I learn to shoot,err scratch that,when I learn to stop getting shot
Reply With Quote
  #9  
Old 23-09-13, 06:16 PM
hmmblah's Avatar
hmmblah hmmblah is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,729
Quote:
Originally Posted by SPS View Post
That's one feature but it's built on Linux and I see no reason for it not to support the current Linux titles on Steam.
Yes, all 15 of them will work. Joking aside, yes anything that runs on linux will run native on SteamOS. Lots of indie games and valves titles. Most AAA PC games though are Windows only.

It will be interesting to see if upcoming (2014 and beyond) AAA games are dual platform.
__________________
CaseLabs Mercury S3 | AMD 3900X | ROG CH8 Impact | RTX 2080 Super | 32GB DDR4 | 1TB NVMe
Acer Predator Z35P


Reply With Quote
  #10  
Old 23-09-13, 06:36 PM
SPS SPS is offline
Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 6,361
Quote:
Originally Posted by hmmblah View Post
Yes, all 15 of them will work. Joking aside, yes anything that runs on linux will run native on SteamOS. Lots of indie games and valves titles. Most AAA PC games though are Windows only.

It will be interesting to see if upcoming (2014 and beyond) AAA games are dual platform.
Valve are pushing for more Linux supported titles though and they are the company that can make it happen - although I'd prefer it not to as a DirectX coder
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 08:38 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.