Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Overclocking
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 04-11-17, 09:56 PM
garih garih is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jan 2012
Location: Chester, UK
Posts: 911
8700k Overclocking

I finally got the system sorted. After the RGB on the Trident z failing on one stick, I jumped in the car and picked up some non-RGB TeamGroup 3200MHz C14. for £40 less than the Tridents... ( turns out Overclockers is only 1 hour away!)

Just playing with overclocking.

To get to 5GHz it needed Vcore of 1.256 (1.272 LLC)

have only done a few passes of CB so far. (200 points over Auto/stock)

Update: Tried a Prime95 run, it detected an error on all but 4 cores, I don't want to crank the Voltages, so will leave the OC until I have done the Delid.

Does anyone know if this is a good chip??

Not Delidded the CPU yet, but have got the stuff to do it. (a little nervous)

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-17, 09:23 AM
garih garih is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jan 2012
Location: Chester, UK
Posts: 911
Have done the Delid this morning. temps deffo dropped.

trying to hit 5.1GHz with Vcore reaching 1.36v still not able to complete Blend test.

backed off to 4.7 for now @1.288v. temps holding at 59c after 30min of Prime95 blend.

anyone got any advice on safe Voltages?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-17, 04:01 PM
Korreborg's Avatar
Korreborg Korreborg is online now
OC3D Crew
 
Join Date: Sep 2014
Location: Viborg - Denmark
Posts: 522
I don't know for the 8700k, but usually 1.4v is the agreed limit. It's been like that for a couple of years now.
Some go to 1.45v but don't know what the long term effect is.
__________________
[I7-4790K @ 4.5Ghz][ASUS Z87I-PRO][EVGA 1080TI FE][Kingston HyperX 16GB 2400MHz][Corsair 250D][Corsair AX860i]
[Samsung 850 PRO 128][Crucial MX100 512GB][WD 2TB][ASUS PG278QR][Logitech G510s and G502][Steelseries Wireless H]
Reply With Quote
  #4  
Old 05-11-17, 08:24 PM
Surfie's Avatar
Surfie Surfie is offline
Advanced Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 494
Personally, I'd take the agreed and add a margin of error for extra comfort/safety.

In this case, the agreed is 1.4. Add in a margin of error of .05 volts, takes you to 1.35.
__________________
What we've got here is; failure to communicate...
Reply With Quote
  #5  
Old 05-11-17, 11:50 PM
garih garih is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jan 2012
Location: Chester, UK
Posts: 911
Quote:
Originally Posted by Surfie View Post
Personally, I'd take the agreed and add a margin of error for extra comfort/safety.

In this case, the agreed is 1.4. Add in a margin of error of .05 volts, takes you to 1.35.
Oh well. Not a silicon winner.

But at least it can hit 5GHz.
Happy to leave it at 4.7 at the 1.288v.
Only a gaming rig anyway!

Edit:
have dropped the Vcore slightly to 1.232 (1.248 with LLC)
and have so far bumped the Multiplier up to 49. temps still under 60c. (NHD-14)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 09:32 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.