Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 22-11-14, 07:01 PM
zoxtree zoxtree is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Weird symbols at startup

Hello,

Sorry if this is not the right section of the forum to post in but i have no ideea what the problem is.
The problem is as follows: I was browsing the internet and the pc restarts suddenly. During the startup weird symbols/distorted writing started to appear like in these pictures :
http://i1301.photobucket.com/albums/...psdbbda4f0.jpg
;
http://i1301.photobucket.com/albums/...ps24a6ac53.jpg
Then when it's supposed to show the desktop the monitor goes blank, the pc restarts and it begins the same cycle.


What i have observed until now:

Safe-mode works so I have reinstalled windows. I installed the mobo drivers and it was fine until i installed the gpu drivers.Tried installing different gpu drivers but to no avail. My mobo apparenty shows if something's wrong with any of the components so i've watched it right until the windows is supposed to start up and a little red light pops up on the GPU right when the monitor goes blank and the pc restarts.

What do you guys think ? What should i do next ? Is this a gpu problem ?


System specs: Mobo- Asus p8z68-v pro
Cpu- i5-2500k
Gpu- Asus gtx 580 matrix platinum

If any more specs are needed i will provide.

Thank you for reading.

Reply With Quote
  #2  
Old 22-11-14, 07:48 PM
Thelosouvlakia's Avatar
Thelosouvlakia Thelosouvlakia is offline
Classy-Fried-Chicken
 
Join Date: Jul 2014
Location: Greece
Posts: 2,338
Have you tried putting your GPU in another x16 slot on your motherboard?
It could also be that your GPU is soon going to depart for another world, the hardware heaven
Reply With Quote
  #3  
Old 22-11-14, 08:08 PM
theDTP theDTP is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Dec 2012
Location: Manchester
Posts: 784
Would be nice to get a clear shot of that screen
__________________
Intel i5 4670K | GIGABYTE Aorus 1080Ti Xtreme| 16GB Corsair Vengeance Pro | Gigabyte Z87X-UD4H
OCZ ZT 750W | Samsung 840 EVO 500GB | CM Storm Trooper | ASUS PG278Q | Corsair K95 RGB | Corsair M65 | H100i | WD My Book 2TB
Reply With Quote
Reply

Tags
hardware, problem, software, startup, windows 7

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 04:54 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.