Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > New Build Advice
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
  #21  
Old 24-11-13, 06:40 PM
mako69 mako69 is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 28
Hi mate, tnx once again for your precise answers on all of my Q. Yes i ment CM 690 II Advanced, but just found out that here they dont hold them on stock anymore and i could get CM 690 III only which is pretty good looking too. Yes i am looking for value for my money but estetics are also very important to me and that Midi R2 is damn ugly for my taste...sorry just honest
Will be particulary picky about case choosing because i will probably use it for my next build also if it does not became to outdated. I am a little hard and picky but hell this is my build for next few years and dont want to buy whatever comes to hand...

Reply With Quote
  #22  
Old 24-11-13, 07:32 PM
Feronix's Avatar
Feronix Feronix is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2012
Location: The Dungeon
Posts: 7,683
I personally love the R2, but I'm a guy of simplistic looks

The 690 III seems to fix most, if not all, of the cons I mentioned about the 690 II. If you really like the looks of it, by all means go for it!
__________________
~Rick

"If a bear looks good in the woods when nobody is there, is he still a cool ass motherf***ing bear?" - JR23
Reply With Quote
  #23  
Old 25-11-13, 02:20 AM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 17,911
Quote:
Originally Posted by mako69 View Post

@NeverBackDown - I really prefer intel and nvidia over amd because of personal experience with both...fanboy? maybe....and also i might keep one 460 for physx only until i get another 770 for SLI

...and one more thing. I still did not decide about CPU cooling, h100i looks great, and i heard only good things about it, but i am not sure how i would install it because of its double fan radiator. where would i install it? will it fit on top of the case? can i take its fans of if i install it on case top that allready has fans on it?
Pick what you want but in all honestly a 280x in crossfire will beat a 770 SLI set up in practically any game, and be cheaper; hence why i am recommending you to reconsider.


690 II is okay case.. R2 is a much better value for the money and more future proof. H100i will easily fit in it. To install just screw in the screws into the 8 threads in either the rad or fans. IMO it is best to have fans up on top- meaning screw the screws into the fans.
Reply With Quote
  #24  
Old 26-11-13, 09:40 AM
mako69 mako69 is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 28
Morning to you all,
Unfortunately i good first calculations for my build, and i am over my budget. First victims are MoBo and Cooler, i will have to downgrade to ASRock´s Killer or MSI Gamer. Which is better for my needs? And also i found a few MoBo´s from Gigabyte in black and red version, are they better then the ones above?
Reply With Quote
  #25  
Old 26-11-13, 11:34 AM
Excalabur50's Avatar
Excalabur50 Excalabur50 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Posts: 6,630
If you can buy a better board and run stock clocks and stock cooler till you can afford to update the cooler that way you will have a board that performs
__________________
DRAGON'S MIST
Coolermaster H500P White ARGB=AMD Ryzen 5950X=MSI Prestige X570 Creation=1TB Samsung 980 Pro=32gig 3600Mhz White Dom Plats RGB= MSI RTX 3080 Gaming X Trio=Coolermaster ML360R ARGB=MSI Optix MPG341CQR=Roccat AIMO 122=Corsair Force LS 960GB=Crucial MX500 1TB=Roccat Kone AIMO White=EVGA Supernova 850 G2=White Sennheiser Game One=NZXT Hue+ with RBG strip=Windows 10 Pro=Thrustmaster T16000M HOTAS=MSI Agility GD60 RGB Mousepad=Chasepower Pure Sinewave UPS
Reply With Quote
  #26  
Old 26-11-13, 12:37 PM
mako69 mako69 is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 28
Best ideas are always simple...tnx
Reply With Quote
  #27  
Old 26-11-13, 12:53 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 7,216
Quote:
Originally Posted by mako69 View Post
Good morning,

@NeverBackDown - I really prefer intel and nvidia over amd because of personal experience with both...fanboy? maybe....and also i might keep one 460 for physx only until i get another 770 for SLI
?
Don't have a dedicated physx card, its not all that important anymore. I understand the reluctant feelings about going to AMD again (i'm like that with Nvidia to some extent) however fanboy is a dirty word on this forum.
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904| 970 EVO 500GB m.2|512GB evo 840| Crucial MX 500 500GB|ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
  #28  
Old 26-11-13, 01:15 PM
mako69 mako69 is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 28
Really? I was under impression that dedicated physx card would help me substantially with games like Batman and BF4 .
About that dirty F word i apologize for misuse of it on this forum, and i promise wont use it again
Reply With Quote
  #29  
Old 26-11-13, 01:19 PM
Feronix's Avatar
Feronix Feronix is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2012
Location: The Dungeon
Posts: 7,683
Does BF4 support PhysX?

Anyway, as Barnsley mentioned, todays GPUs are powerful enough to handle the PhysX past on their own, especially when you have something like a GTX 770. A dedicated PhysX card will give you little (1-2fps) to no performance increase, but your system will run warmer and draw more power. It's just not worth it imo.
__________________
~Rick

"If a bear looks good in the woods when nobody is there, is he still a cool ass motherf***ing bear?" - JR23
Reply With Quote
  #30  
Old 26-11-13, 01:29 PM
barnsley's Avatar
barnsley barnsley is offline
born in a.....
 
Join Date: Dec 2012
Location: Cambridge
Posts: 7,216
Quote:
Originally Posted by Feronix View Post
Does BF4 support PhysX?
I thought it didn't as it was one of those AMD never settle games? What is really sad about physx is it has potential that never either a) gets used well b) gets used correctly (-cough- farming simulator -cough-) or c) makes enough difference to be really noticable (again, my experience). I think the only game in which i struggled with physx was with my old pc in planetside 2 (i3 550, 7870). A simple cpu upgrade fixed that and considering how my 7870 performed with my 8320 I think it was a simple case of upgrading the cpu and planetside being more optimized meant that physx wasn't an issue.
__________________
Rig: i7 [email protected]|2x8gb HyperX Fury|Intel z97-AR|Corsair H75| 2x Nvidia 1070 founders edition|Superflower leadex 750W gold|Inwin 904| 970 EVO 500GB m.2|512GB evo 840| Crucial MX 500 500GB|ASUS MG279Q +Acer S240HL| Windows 10 pro, 8.1 pro| Kubuntu LTS
Audio: Silverstone EB01-E+EB03+DT 770 Pro 250Ω+Samson SAGOMIC
Ducky Legend (cherry red)+Zowie AM-FG
Reply With Quote
Reply

Tags
new build advice

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 12:45 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.