Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 08-08-18, 11:48 PM
robbiec robbiec is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 45
Sanity check - R7-2700X, 470Prime + TridentZ

Been away from current gear for too long. Picked up an Asus Prime X470 Pro on the bay for £125 and threw some bits at it. A little play in the bios later and I have this to show for it. Look ok?

Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-18, 12:01 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: BlondesVille
Posts: 12,650
Looks good, Good memory speed, Good core clock, All good

Just run lots of stability tests to make sure it's 100% stable.
__________________
=AMD Ryzen 2700X @ 4.20GHz 8C/16T - Asus ROG Crosshair VII Hero WiFi X470 AM4=
=Corsair Vengeance RGB 16GB 3600MHz 2x8GB - Corsair H150i Pro + 6 x Corsair HDRGB 120mm=
=Corsair Crystal 570X Red + 3 x Corsair HDRGB 120mm - Corsair Link Commander Pro=
=Asus ROG Strix Vega 64 @ 1600/1000 - Asus ROG Strix XG35VQ 35" Ultrawide 100Hz Freesync=
=Creative SoundBlaster X AE-5 - Beyerdynamic 770/990/1770/1990 - 250 Ohm=
=Asus ROG Spatha - Asus ROG Claymore "100%" Cherry MX Blue - Asus ROG Sheath=
=Steam - Dicehunter = Origin - Dicehunter = Uplay - DicehunterUPLAY=

Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-18, 12:12 AM
robbiec robbiec is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 45
Rock solid so far, Prime95, Cinebench, full PCMark suite, full Sisoft Sandra suite. 2 bugs have shown up on the Asus side, the memory has to be in Channel 2 or it will fail to boot at anything over 2400 and the Asus AI Suite has shown itself to be able to lock the system if you try to change the fan parameters via that silly Q app they have. I have since shifted control to an Aquaero 6 and will feed it sensor info from HWInfo.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-18, 12:13 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
Resident Newb
 
Join Date: Oct 2012
Location: BlondesVille
Posts: 12,650
Yeah don't use AI Suite, Asus make great hardware but their software is some of the worst I've ever used.
__________________
=AMD Ryzen 2700X @ 4.20GHz 8C/16T - Asus ROG Crosshair VII Hero WiFi X470 AM4=
=Corsair Vengeance RGB 16GB 3600MHz 2x8GB - Corsair H150i Pro + 6 x Corsair HDRGB 120mm=
=Corsair Crystal 570X Red + 3 x Corsair HDRGB 120mm - Corsair Link Commander Pro=
=Asus ROG Strix Vega 64 @ 1600/1000 - Asus ROG Strix XG35VQ 35" Ultrawide 100Hz Freesync=
=Creative SoundBlaster X AE-5 - Beyerdynamic 770/990/1770/1990 - 250 Ohm=
=Asus ROG Spatha - Asus ROG Claymore "100%" Cherry MX Blue - Asus ROG Sheath=
=Steam - Dicehunter = Origin - Dicehunter = Uplay - DicehunterUPLAY=

Reply With Quote
  #5  
Old 09-08-18, 11:25 AM
RobM's Avatar
RobM RobM is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2016
Location: Durham
Posts: 1,211
yup that looks very good
__________________
ASUS Prime x370 Pro | Ryzen 5 1600 | Antec 240 AIO | Corsair Vengance RGB 3000 2 x 8Gb | Asus Strix RX 470 | Samsung Evo 120gb ssd | Seagate Baracuda 1tb storage | EVGA 500w | Phanteks Entho ProM Acrylic Window | Windows 10 and Linux Manjaro
Reply With Quote
  #6  
Old 09-08-18, 01:43 PM
robbiec robbiec is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 45
Turbo seems to be working ok

Reply With Quote
  #7  
Old 24-09-18, 07:03 PM
robbiec robbiec is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 45
Since the Vega's have come down to reasonable pricing, I was able to pick up one off the bay for a sub 400 price. Mr EK then told me about his new Velocity block so want overtook need and it and a EK FC Vega block arriving in the next week or so to complete an all AMD rig
Reply With Quote
  #8  
Old 24-09-18, 07:44 PM
NeverBackDown NeverBackDown is offline
AMD Enthusiast
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle-Earth
Posts: 15,060
Quote:
Originally Posted by robbiec View Post
Since the Vega's have come down to reasonable pricing, I was able to pick up one off the bay for a sub 400 price. Mr EK then told me about his new Velocity block so want overtook need and it and a EK FC Vega block arriving in the next week or so to complete an all AMD rig
Build log! We never see all AMD rigs anymore
__________________
The Cost of Freedom -
"A price payed gladly, in the hopes that the free, live better."
Reply With Quote
  #9  
Old 24-09-18, 09:08 PM
robbiec robbiec is offline
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cork, Ireland
Posts: 45
Cool as, will do. Standard enough machine:
Enthoo Primo case
AMD Ryzen 2700+
AMD RX Vega 64
GSkill TridentZ 3200 14s 2 x 8GB
Asus Prime X470Pro
be Quiet Dark Power 11 850W
Samsung 950 Pro 500GB nvme (Primary)
AMD StoreMI setup consisting of
Samsung 970 EVO 250GB and Toshiba X300 4TB + another X300 on the way
Cooling as follows:
Aquaero 6
Aquacomputer D5 + integrated res
XSPC RX V3 360mm
EK 240mm (fat one)
EK Velocity (AMD Acetal + RG
EK FC Vega with RGB
10 x Noiseblocker PL2s
3 x Phanteks 140mm
Steelseries 7G keyboard
Steelseries Sensei mouse
Dell UltraSharp 2516D (2K but 99% AdobeRgb for photo work)
Full set of CH Products Hotas hanging off for Flightsim duty + Elite Dangerous) and a mid range Logitech FF steering wheel for rallying and F1 duties. Oh and a Track IR and a Canon Pixma Pro 100 for a bit of printing.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 12:55 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.