Go Back   OC3D Forums > [OC3D] Project Logs & Gallery > Rig Gallery
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
  #1  
Old 29-03-13, 02:23 PM
CalVic's Avatar
CalVic CalVic is offline
Advanced Member
 
Join Date: May 2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 282
Send a message via Skype™ to CalVic
The Red Trucha

Hello

Well, I've really leaped back into the hardware scene and system building again after really dropping out for a few years (Girls, Hacking, DJing and flying helicopters took over!) Last night I completed a system build for a friend, and I have another one lined up to be built next week! Busy busy busy!

One of my friends was looking for an upgrade. He already had an FX4100 and wanted to upgrade the rest of his system mostly. Thus I made some recommendations and a few day's later the deed was done.

System Specs:

Bitfenix Colossus (Red)
AMD Faildozer FX4100
Coolermaster Seidon 120XL Water Cooling
Asus Sabertooth FX990 R2
Really crap 4GB (The other stick died, else 8G 1333Mhz DDR3 (upgrade soon)
Gigabyte HD 7950 Windforce X3
Corsair 750 Watt PSU

Managed to clock a nice 4.6Ghz @ 1.42v idling around 32c and max at 45c
The 7950 is clocked at 1175Mhz Core and 1375Mhz Memory


System Pics:










Cheers!

__________________
| 4790K 4.6Ghz @ 1.15v / Uncore @ 4.6Ghz | Avexir 16GB 2133Mhz CL9 | Asus Maximums VII Formula |
| Gigabyte G1 980 GTX | NZXT S340 | Corsair H110i GTX |



EAT-SLEEP-OVERCLOCK
Reply With Quote
  #2  
Old 29-03-13, 03:57 PM
SeekaX SeekaX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,757
i myself thought a long time about getting a 670 windforce, but the PCB looks so awful and i'm not a huge fan (hue) of the looks of the cooler either. so i went for a 670ftw.
i'm mentioning this because for a rig that has red in the name a blue PCB kinda doesn't fit well.
else it's a nice rig besides the RAM.
oh and the CPU, i have the same one atm unfortunately, it really is a bad CPU
maybe a pic of the cablemanagement?
Reply With Quote
  #3  
Old 30-03-13, 12:41 AM
Mgutierrez33's Avatar
Mgutierrez33 Mgutierrez33 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Nov 2012
Location: Tampa, Florida
Posts: 524
Dat RAM. LOL so bad... AND wrong... that RAM is badong. Srsly tho not too shabby all things considered. I think once your friend upgrades to an 83xx, they'll find a pretty noticeable jump in FPS. WHen I made the switch in my girlfriend's computer her GTX 560 suddenly became USABLE (yes, it was bottlenecking a GTX 560...).
__________________
Corsair Graphite 760T : Sabertooth 990FX R2.0 : FX 8350 @ 4.7 GHz : 8 GB Vengeance LP Low Voltage memory @ 2133 MHz : PowerColor AXR9 280X (1100 MHZ core, 1600 MHz mem) : Kingston HyperX 3K 240 GB SSD : Cooler Master Glacer 240L : Fractal Design Newton 800W PSU : NZXT Sentry 3 Fan Speed Controller
Reply With Quote
  #4  
Old 30-03-13, 12:45 AM
SeekaX SeekaX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,757
Quote:
Originally Posted by Mgutierrez33 View Post
Dat RAM. LOL so bad... AND wrong... that RAM is badong. Srsly tho not too shabby all things considered. I think once your friend upgrades to an 83xx, they'll find a pretty noticeable jump in FPS. WHen I made the switch in my girlfriend's computer her GTX 560 suddenly became USABLE (yes, it was bottlenecking a GTX 560...).
it bottlenecks everything. even my old 6870.
Reply With Quote
  #5  
Old 30-03-13, 03:22 PM
CalVic's Avatar
CalVic CalVic is offline
Advanced Member
 
Join Date: May 2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 282
Send a message via Skype™ to CalVic
Yeah, I know the RAM is terrible, the processor isn't too bad to be honest. It was very pleasing to see Bioshock Infinite to run on Ultra nice and smooth.

I'm quite happy with the way the build turned out. Nice and neat just like I strive to do in all my builds.

However, I've told him to upgrade the processor and RAM when he can.

My next build next week will be fun, It's another AMD Build. AMD 8350 but I won't elaborate too much.
__________________
| 4790K 4.6Ghz @ 1.15v / Uncore @ 4.6Ghz | Avexir 16GB 2133Mhz CL9 | Asus Maximums VII Formula |
| Gigabyte G1 980 GTX | NZXT S340 | Corsair H110i GTX |



EAT-SLEEP-OVERCLOCK
Reply With Quote
  #6  
Old 19-06-13, 03:48 AM
smekt smekt is offline
Newbie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
awesome work! Could you send me a mail with your config in bios please? =) I have the same cpu and want to clock it to 4.6
Reply With Quote
  #7  
Old 19-06-13, 08:54 AM
SeekaX SeekaX is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,757
[QUOTE=smekt;658895]awesome work! Could you send me a mail with your config in bios please? =) I have the same cpu and want to clock it to 4.6


that's not how it works fella.
every cpu/mainboard needs different voltages to run at a certain speed, some CPUs can't run at 4.6 at all (but then you would have lost the silicon lottery pretty hard. btw, silicon lottery is the keyword here ). also RAM is a factor as well.
Unfortunately it seems like you will have to figure out the best configuration for your setup on your own, we can't do more than giving you tips. but don't worry, these days you can barely break anything anymore which a clear cmos couldn't fix and tinkering with your settings is a lot of fun
Reply With Quote
  #8  
Old 19-06-13, 09:12 AM
BPRSM's Avatar
BPRSM BPRSM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: UK
Posts: 207
Send a message via Skype™ to BPRSM
Looks good mate, apart from the RAM, make sure you upload a pic with the new RAM in
__________________
My Rig

Corsair 600T | i5 3570k @ 4.4 GHz | Asus Sabertooth Z77 | Corsair TX750M | XFX HD 7970 @ 1050 MHz | Corsair H100i | OCZ 256 GB SSD

Find it here: http://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=50395
Reply With Quote
  #9  
Old 19-06-13, 09:19 AM
SuB's Avatar
SuB SuB is offline
The Webmaster
 
Join Date: Jul 2005
Location: Taking a break
Posts: 8,723
[QUOTE=smekt;658895]awesome work! Could you send me a mail with your config in bios please? =) I have the same cpu and want to clock it to 4.6


Slight necro, but it's a rig so i'll let it slide. However

don't put your email address on forums, that's how you get SPAM

.. *sigh*.

Also, why not just ask for the information in a nice place to talk, like, say a forum...? Oh look! Fancy that, you're already here!
__________________
Gigabyte Z390 Aorus Pro | i7-8700k | 32GB Corsair Vengeance 3000Mhz DDR4 | nVidia RTX 2080Ti | Creative Audigy Rx | 1Tb Samsung 970 EVO+ M.2 | 1TB Samsung 860 QVO | 2TB Seagate Barracuda | Corsair RM850 | Fractal Define S | Noctua NH-U14S | Roccat Kone Optical - Navy Storm | QPad MK85 Pro w/ Cherry Red MX | DELL U2413 + 2 x U2412M | AKG K702's | AKG K7XX S/N#000016 | Beyerdynamic DT770 Pro 250Ohm | TM Hotas Warthog Stick and Throttle | Saitek Combat Pro Pedals | TrackIR 5 | TrackClip Pro

Notice: Don't feed the trolls!
Reply With Quote
  #10  
Old 19-06-13, 09:58 AM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 21,218
Quote:
Originally Posted by smekt View Post
awesome work! Could you send me a mail with your config in bios please? =) I have the same cpu and want to clock it to 4.6

Youre new arent you? Yes, yes I thought so.

Right go watch/read our overclocking guide and learn a few things including why sending you settings is a terrible idea and also why you need to put the work in to LEARN your own rig.


__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump










All times are GMT. The time now is 03:30 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.