OC3D Forums

OC3D Forums (https://forum.overclock3d.net/index.php)
-   Asus UK Customer Care Forums (https://forum.overclock3d.net/forumdisplay.php?f=132)
-   -   STRIX X470-I GAMING not supporting 3800x? (now 2700x wont work either) (https://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=92937)

b33rd0g 28-08-19 03:37 PM

STRIX X470-I GAMING not supporting 3800x? (now 2700x wont work either)
 
for the record ive built maybe 12 computers and replaced cpu almost as many times, im confident i havent done anything wrong

so i got my 3800x and installed it on my STRIX X470-I GAMING (bios 2703)
and it simply wont boot. the top right LED on the mobo is red. manual indicates cpu error. took out the cpu and put it in again. same result. and again. same result.

the only conclusion i could think of was that the 3800x wasnt supported yet, after all it was available quite a lot more recently than the other 2.

so i plugged in the 2700x. it wont boot either. this time the top right led is orange. orange isnt mentioned in the manual as far as i can see. took it out and in again, same result. decided to do the cmos clearing with the screwdriver shortcutting those 2 pins, as described in the manual. same result.

now im kind of stuck here. any idea what to do?

typing this from a crappy old laptop

thanks




PS the official asus forums are a nightmare to sign up for

Dawelio 28-08-19 04:26 PM

You need to update the BIOS to newer version to support Ryzen 3rd gen. You need to do this with an older Ryzen CPU. If it doesn’t work, then maybe either the CPU(s) are/have gone bad or the mobo. Look up what the error light indicates.

b33rd0g 28-08-19 04:31 PM

its already the latest bios, 2703, its supported ryzen 3 since 23xx something. as i said it wont boot the older ryzen either. wont even go to POST

i cant find anything about thte orange LED

Dawelio 28-08-19 05:44 PM

Now someone with more knowledge, please correct me if I’m wrong here, since I’ve never encountered this myself... But if it doesn’t even go to POST and none of the CPUs now work, can’t the motherboard be bricked?

NeverBackDown 28-08-19 05:45 PM

Can you roll back to a BIOS you know works?

b33rd0g 28-08-19 05:54 PM

i dont get as far as seeing if the bios even works. when i power on the monitor wakes up then quickly shuts down saying somrthing like 'no signal received blah blah' (yes its plugged in correctly)
it doesent receive any data at all it seems, just the initial power on signal

b33rd0g 28-08-19 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by Dawelio (Post 1010252)
Now someone with more knowledge, please correct me if Iím wrong here, since Iíve never encountered this myself... But if it doesnít even go to POST and none of the CPUs now work, canít the motherboard be bricked?

im worried ur right. i just dont know how thats possible. ive done this many times before and i even wore disposable glowes to be on the safe side

b33rd0g 28-08-19 06:01 PM

anyone know where the battery is on this thing?

RobM 28-08-19 06:13 PM

You did plug the cpu power back into the top?

b33rd0g 28-08-19 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by RobM (Post 1010257)
You did plug the cpu power back into the top?

yes i did


All times are GMT. The time now is 08:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.