Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > New Build Advice
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 14-02-07, 05:42 PM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
Headset woes

Basically the vibration in my speedlink medusas are the main source of bass (or substitute) and they worked fine. But now i find music sound v.poor through them, games distort and the vibration function fails completely.

And yes i have got the volume on the vib dial turned up

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 14-02-07, 05:50 PM
deathwish deathwish is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,145
update the drivers for your soundcard
__________________
There are 10 types of people in the world those who understand binary and those who dont

Quote:
Originally Posted by name='Jim'
Is it wrong that I'm enjoying this
-----------------------------------------------------------

Reply With Quote
  #3  
Old 14-02-07, 05:53 PM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
Already done im afraid

Sounds alright on my speakers though - Its a Creative X Fi Xtreme music
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 15-02-07, 07:35 AM
FarFarAway FarFarAway is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 0
RMA them?
Reply With Quote
  #5  
Old 15-02-07, 09:58 AM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
Seems i may have to...although i still think it may be my settings? Ill have to contact speedlink
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 15-02-07, 10:28 AM
llwyd llwyd is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,726
Make sure the dial on your amp is turned up too far, that causes massive distortion after about a 3rd of the way around lol
__________________
Just ate 5 Cadbury's Double Deckers in 30 minutes

Reply With Quote
  #7  
Old 15-02-07, 10:43 AM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
Well i usually turn up my pc volume then adjest the amp to my liking - im a bit of an audiophile prefering quality to loudness so yea, i wouldnt be putting that too high

Maybe i could adjust the dials on the volume thingy so that all apart from the vibration is turned down (atm its vib: 10, the rest about 8)
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 17-02-07, 02:46 AM
Hiks Hiks is offline
Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 78
i have the exact same problem i think its a common one mate, i found if i put windows volume above half way it goes crazy with the buzzing and distortion same with the volume on the headset.

try putting windows to 4, amp as high as you want and headset volume to 5-6 and it should be crystal clear although if its like mine the vibration wont work anymore.

another annoying thing is whenever i go speakers i have to go turn windows back up becuase my samsung cinema thing really doesn't like it when its half way :S

should work though, good luck
Reply With Quote
  #9  
Old 17-02-07, 10:48 AM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
It seems to sound a bit better now the headset volumes are lower and ibration higher but still, it doesnt shake my head like before Ive contacted speedlink so errr yea, lets see wot they say
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 04:54 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.