Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-02-07, 07:50 PM
TJS TJS is offline
Advanced Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 391
975X w/dual 16X PCI-E Lanes (not 8X/8X)

Having had a very good experience with my AW9D, I was wondering if there are any 975X mobos with 'true' dual 16X PCI-E lanes, not the kind that drop down to 8X in SLI. I can't find any, but am notorious for being blind. Does Intel plan on coming out with something new, i.e. 985X, and can I hope for mobo makers to make 'true' dual 16X lane mobos? (Read that 8800 series video cards require 16X lanes in single card mode and SLI.)

Also, even though the RD600 is an ATI chipset, can you run SLI on it using modded drivers?

Thanks,

TJS

__________________
/-ŻoOk~aĐOoK, CoD4 PC Clan Member/S&D (TDM when solo)

The New Rig: FTASM-Interceptor

by Faster Than A Speeding Mullet

NZXT Zero

Intel C2D E6600 @ 3.5GHz (389FS, Vigor Monsoon II

ABIT AW9D

EVGA 8800GTS @ 580/920

G.Skill DDR2-800 1GBx2 (5-5-5-15/30)

PC/P&C 1KW

Samsung Spinpoint SATA 3Gs 160GB x3, RAID 0

------------------------------------------------

don't have to be the smartest, just gotta know how to read...:anisx:
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-07, 09:05 PM
FarFarAway FarFarAway is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 0
Quote:
Originally Posted by name='TJS'
Having had a very good experience with my AW9D, I was wondering if there are any 975X mobos with 'true' dual 16X PCI-E lanes, not the kind that drop down to 8X in SLI. I can't find any, but am notorious for being blind. Does Intel plan on coming out with something new, i.e. 985X, and can I hope for mobo makers to make 'true' dual 16X lane mobos? (Read that 8800 series video cards require 16X lanes in single card mode and SLI.)
I think Intel are maybe planning on a 16x16x, but then what would utilise it, unless they signed a deal with nVidia for SLI. Perhaps r600....?

Quote:
Originally Posted by name='TJS'
Also, even though the RD600 is an ATI chipset, can you run SLI on it using modded drivers?

Thanks,

TJS
Should run SLI, but not SLI 8800's afaik
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-07, 11:50 PM
TJS TJS is offline
Advanced Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 391
Can I say s on this site!?

Edit: Guess not.

Double edit: I would find some modded 8800 drivers to run SLI on a 975X board. My 7900GT's put up the same scores on 3dmark05 and 06 as my 8800GTS... I would think thats pretty good. Imagine two GTS in SLI ;]

Thanks for the reply, Kemp
__________________
/-ŻoOk~aĐOoK, CoD4 PC Clan Member/S&D (TDM when solo)

The New Rig: FTASM-Interceptor

by Faster Than A Speeding Mullet

NZXT Zero

Intel C2D E6600 @ 3.5GHz (389FS, Vigor Monsoon II

ABIT AW9D

EVGA 8800GTS @ 580/920

G.Skill DDR2-800 1GBx2 (5-5-5-15/30)

PC/P&C 1KW

Samsung Spinpoint SATA 3Gs 160GB x3, RAID 0

------------------------------------------------

don't have to be the smartest, just gotta know how to read...:anisx:
Reply With Quote
  #4  
Old 13-02-07, 12:33 AM
BigD BigD is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 90
do the 8800gts realy require duel 16x slots? and i just bought a dfi sli-dr over a asus sli 32x because my dfi expert died (rma'ing it now tho)
Reply With Quote
  #5  
Old 13-02-07, 01:40 AM
PP Mguire PP Mguire is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3,249
Only requires 2 16x slots if you run SLI. If you dont have 2 of them you can keep your SLI-DR.
Reply With Quote
  #6  
Old 13-02-07, 01:53 AM
Ham Ham is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,981
I knew it was here somewhere, My mobos big brother, and the Striker Extreme's little

The P5N32-E SLI

full 2 X16 SLI
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 13-02-07, 07:00 AM
FarFarAway FarFarAway is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 0
Quote:
Originally Posted by name='BigD'
do the 8800gts realy require duel 16x slots? and i just bought a dfi sli-dr over a asus sli 32x because my dfi expert died (rma'ing it now tho)
Yep all 8800 cards require x16 slots...that board has one so no SLI, but tbh that's not really a big issue unless your into wasting time and money on multi-GPU solutions
Reply With Quote
  #8  
Old 13-02-07, 07:17 AM
markkleb markkleb is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by name='BigD'
do the 8800gts realy require duel 16x slots? and i just bought a dfi sli-dr over a asus sli 32x because my dfi expert died (rma'ing it now tho)
I just got the DFI LP 590 and its 16X for both slots.
__________________
Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 13-02-07, 08:19 AM
limqareb limqareb is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,908
i thought the abit awd 9 max has 2 x 16
__________________


Reply With Quote
  #10  
Old 13-02-07, 08:24 AM
FarFarAway FarFarAway is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 0
Quote:
Originally Posted by name='limqareb'
i thought the abit awd 9 max has 2 x 16
No tis 2 x 8 as it's 975x
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 04:31 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.