Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Cases & Power
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 16-01-07, 11:58 AM
woppy101 woppy101 is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 443
i think my psu is on its way out but not sure

i think my psu is dead or on its way out but im not sure i will be sitting on my computer then all of a sudden it will switch off like there has been a power cut this happend 6 times yesterday and twice today and me core votage has went from 1.35 volts to 1.175 volts help please buy the way my psu is a tagan 420w and is 9 months old

__________________
i7 930@4.4ghz cooled by HeatKiller CU

BioStar Tpower X58A

ATI5870

6 gig crucial ballistix

Corsair HX850,

corsair 800D
Reply With Quote
  #2  
Old 16-01-07, 11:58 AM
FragTek's Avatar
FragTek FragTek is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Stafford, VA USA
Posts: 15,931
Send a message via AIM to FragTek Send a message via MSN to FragTek Send a message via Yahoo to FragTek
Definately sounds like your PSU is on the way out. What wattage and brand is it?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 16-01-07, 12:00 PM
woppy101 woppy101 is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 443
420watt tagan
__________________
i7 930@4.4ghz cooled by HeatKiller CU

BioStar Tpower X58A

ATI5870

6 gig crucial ballistix

Corsair HX850,

corsair 800D
Reply With Quote
  #4  
Old 16-01-07, 12:01 PM
JN JN is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,678
How about the voltage on your other rails (12v/5v/3.3v) what are they at?
Reply With Quote
  #5  
Old 16-01-07, 12:02 PM
woppy101 woppy101 is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 443
where can i find that out

i think i have found it 12.3

cant find the 5

and 3.36 if that helps
__________________
i7 930@4.4ghz cooled by HeatKiller CU

BioStar Tpower X58A

ATI5870

6 gig crucial ballistix

Corsair HX850,

corsair 800D
Reply With Quote
  #6  
Old 16-01-07, 12:08 PM
FragTek's Avatar
FragTek FragTek is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Stafford, VA USA
Posts: 15,931
Send a message via AIM to FragTek Send a message via MSN to FragTek Send a message via Yahoo to FragTek
Hrmmm, those rails seem fine. You don't by any chance have AMD's CNQ enabled do you? That would possibly explain the cpu voltage drop but not explain the random turning off unless you've previously overvolted the chip high enough for a long enough period of time that when CNQ tries to lower the voltage the proc is no longer able to run at that low and the computer shuts off?

I dunno, maybe I'm over thinking it a bit
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 16-01-07, 12:13 PM
woppy101 woppy101 is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 443
i dont have cnq switched on i never have mate

i have just checked my bios and my votages are

v core = 1.28

12volt = 12.24

5volt = 5.22

3.3 volt = 3.34

i dont know if there normal or what
__________________
i7 930@4.4ghz cooled by HeatKiller CU

BioStar Tpower X58A

ATI5870

6 gig crucial ballistix

Corsair HX850,

corsair 800D
Reply With Quote
  #8  
Old 16-01-07, 12:25 PM
FragTek's Avatar
FragTek FragTek is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Stafford, VA USA
Posts: 15,931
Send a message via AIM to FragTek Send a message via MSN to FragTek Send a message via Yahoo to FragTek
Those look pretty solid. You should find a way to keep track of the voltages under load and see what happens.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 16-01-07, 12:26 PM
Nagaru Nagaru is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
Those voltages seem pretty normal, but it could be an intermitent fault that shows up only sometimes, or under high load. I would get a multimeter and measure the voltages while running something like 3dmark. That will get the load up and the multimeter will make sure you get accurate readings.

Frag beat me to it.
__________________

Reply With Quote
  #10  
Old 16-01-07, 04:31 PM
woppy101 woppy101 is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 443
i upgraded my graphics card from a 6600gt to a 7900gs on 29 dec and upgraded my cpu from a 3700+ to an opteron 175 at the start of jan will tha make much of a diffrence
__________________
i7 930@4.4ghz cooled by HeatKiller CU

BioStar Tpower X58A

ATI5870

6 gig crucial ballistix

Corsair HX850,

corsair 800D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 06:49 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.