Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 15-12-06, 08:02 PM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
Sound/Graphic Stutter?

I am getting a sound/graphic stutter in all games now..

Its it overclocking related? Or have a mucked up a driver or something?

Any help would be welcome!

Reply With Quote
  #2  
Old 16-12-06, 12:33 AM
PV5150 PV5150 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9,934
Are you overclocking and using onboard sound? If so, that'll do it.
__________________
Quote:
Originally Posted by name='Jim'
"Jonathan 'Fatal1ty' Wendel may be 12-time world gaming champ, but how does he cope inside a 50c hot box sucking on a heavy load?":rocker::rocker:
Reply With Quote
  #3  
Old 16-12-06, 09:28 AM
Rastalovich's Avatar
Rastalovich Rastalovich is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: Testing hardware somewhere
Posts: 11,419
Yeah that`ll do it.

To be fair though, 50 million things can make u`r pc do that, a small list of which being:-

a] Not enough memory/swap memory. (doubtful cos this is an "all-of-a-sudden" thing - unless u`r swap/pagefile has had to move cos it`s usual drive is too full).

b] Problem with u`r memory. (bad writes making u`r pc write a number of times to memory before it gets a good write).

c] Fragged drives. (up the ying-yang, don`t underestimate de-fragging)

d] OS installed on same drive as games, and something is running whilst u`r playing. (check something hasn`t installed itself in u`r desktop background, say in the last couple of days)

e] Drivers for loads of things acting up.

... frankly the list goes on.
__________________


Reply With Quote
  #4  
Old 16-12-06, 11:19 AM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
I am overclocking but not onboard sound.. EWWW I hate onboard..

I find that it happens just before the next bit in a level.. Like the next objective or when something big happens, like a tank going KaBoom!
Reply With Quote
  #5  
Old 17-12-06, 12:57 AM
mnewxcv mnewxcv is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 43
sorry to highjack, but i had this problem with my 9600pro and changing to a ti4400 the problem went away. I also have it on my dads laptop with ati mobile graphics set to 128mb. his comp has 768mb total and a sempron 2800+. in both cases it ONLY occured in half life 2, any of the 3dmarks, doom3, any other games no stuttering. neither oced.
Reply With Quote
  #6  
Old 17-12-06, 01:37 AM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
Intresting...

I wonder what the hell it is.. Maybe its a Dodgy Driver..
Reply With Quote
  #7  
Old 17-12-06, 02:22 AM
FarFarAway FarFarAway is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 0
What is the stutter in?
Reply With Quote
  #8  
Old 17-12-06, 12:15 PM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
Call of Duty 2, Oblivion, Simpsons hit and run.. So yeah pretty much every thing..
Reply With Quote
  #9  
Old 17-12-06, 12:17 PM
FarFarAway FarFarAway is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 0
Has this happened suddenly or has it always hapened? You have 2gb RAM ye?

You haven't changed the HDD swap file or perhaps put the settings up a bit too high have you?
Reply With Quote
  #10  
Old 17-12-06, 12:21 PM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
Its only just started..

I have 1GB of ram, But on XP thats more then enough..

How can you have the settings TOO high on The Simpson?

It seems to happen when the next objective comes...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 05:32 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.