Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Graphics Cards
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 23-11-06, 02:29 PM
!TIMMY! !TIMMY! is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,592
Need help with 2 Monitors and 1 T.V.!

Ok I have a XFX 7800GS that i was using in Dual view with my 2 monitors (1 VGA and 1 DVI-D Adapter to VGA), and I had to change the dual view settings to enable the T.V. (S-Video) with 1 monitor. I couldnt run both monitors and the T.V. off this one graphics card. I wanted to get both monitors and the T.V. working all at the same time so I bought a Gainward Geforce FX5200 PCI card. I installed it and it works but now my 7800GS does not. In the Device Manager it says that:

"This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12)

If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system."

Ive tried moving the PCI card to a different slot but that didn't work, neither did reinstalling the drivers (NVIDIA Display Driver 93.71 WHQL). Ive change the intial display in the BIOS from AGP to PCI and that didnt work. Ive run out of ideas can anyone help me???

__________________
Mobo: DFI LP X48 LT T2R | Bios 12/24 | XSPC Delta Chipset

CPU: Intel Q9550 E0 @ 3.6ghz (424 x 8.5) | Swiftech GTZ

Ram: OCZ PC2-9200 4GB (2 x 2G Flex II @ 1121mhz 5-5-5-15 2T

GC: 2 x Sapphire 4870 1GB @ 780/4000

SC: Auzentech Forte 7.1

Monitors 3 x DGM 24" L2442W-VA LCD

HD's: 3 x WD 150GB Raptor (Raid 0) & 2 x Samsung F3 1TB (Raid 1)

Optical Drives: 2 x NEC DVD Writers

PSU: Enermax Modu82+ 625W

Case: NZXT Tempest

Cooling: Custom Water Cooling

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit
Reply With Quote
  #2  
Old 23-11-06, 02:56 PM
Nagaru Nagaru is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
It sounds to me like there is a memory or IO conflict, maybe you could disable one, take the settings down, disable the other and do the same and see if any conflict.
__________________

Reply With Quote
  #3  
Old 23-11-06, 02:59 PM
!TIMMY! !TIMMY! is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,592
Take down what setting?
__________________
Mobo: DFI LP X48 LT T2R | Bios 12/24 | XSPC Delta Chipset

CPU: Intel Q9550 E0 @ 3.6ghz (424 x 8.5) | Swiftech GTZ

Ram: OCZ PC2-9200 4GB (2 x 2G Flex II @ 1121mhz 5-5-5-15 2T

GC: 2 x Sapphire 4870 1GB @ 780/4000

SC: Auzentech Forte 7.1

Monitors 3 x DGM 24" L2442W-VA LCD

HD's: 3 x WD 150GB Raptor (Raid 0) & 2 x Samsung F3 1TB (Raid 1)

Optical Drives: 2 x NEC DVD Writers

PSU: Enermax Modu82+ 625W

Case: NZXT Tempest

Cooling: Custom Water Cooling

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit
Reply With Quote
  #4  
Old 23-11-06, 03:10 PM
Nagaru Nagaru is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
Sorry the memory and IO recources from the device properties in device manager.
__________________

Reply With Quote
  #5  
Old 23-11-06, 03:53 PM
!TIMMY! !TIMMY! is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,592
Will Do
__________________
Mobo: DFI LP X48 LT T2R | Bios 12/24 | XSPC Delta Chipset

CPU: Intel Q9550 E0 @ 3.6ghz (424 x 8.5) | Swiftech GTZ

Ram: OCZ PC2-9200 4GB (2 x 2G Flex II @ 1121mhz 5-5-5-15 2T

GC: 2 x Sapphire 4870 1GB @ 780/4000

SC: Auzentech Forte 7.1

Monitors 3 x DGM 24" L2442W-VA LCD

HD's: 3 x WD 150GB Raptor (Raid 0) & 2 x Samsung F3 1TB (Raid 1)

Optical Drives: 2 x NEC DVD Writers

PSU: Enermax Modu82+ 625W

Case: NZXT Tempest

Cooling: Custom Water Cooling

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit
Reply With Quote
  #6  
Old 23-11-06, 04:23 PM
!TIMMY! !TIMMY! is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,592
Right the settings for the FX5200:

Memory Range: E90000000 - E9FFFFFF

IRQ - 21

I/Q Range - 03B0 - 03BB

I/Q Range - 03C0 - 03DF

Memory Range - 000A0000 - 000BFFFF

The 7800GS:

Memory Range: F80000000 - F8FFFFFF

IRQ - 16

I/Q Range - 03B0 - 03BB

I/Q Range - 03C0 - 03DF

Memory Range - 000A0000 - 000BFFFF

So the I/Q Range and Memory range is the same. How do I resolve this?
__________________
Mobo: DFI LP X48 LT T2R | Bios 12/24 | XSPC Delta Chipset

CPU: Intel Q9550 E0 @ 3.6ghz (424 x 8.5) | Swiftech GTZ

Ram: OCZ PC2-9200 4GB (2 x 2G Flex II @ 1121mhz 5-5-5-15 2T

GC: 2 x Sapphire 4870 1GB @ 780/4000

SC: Auzentech Forte 7.1

Monitors 3 x DGM 24" L2442W-VA LCD

HD's: 3 x WD 150GB Raptor (Raid 0) & 2 x Samsung F3 1TB (Raid 1)

Optical Drives: 2 x NEC DVD Writers

PSU: Enermax Modu82+ 625W

Case: NZXT Tempest

Cooling: Custom Water Cooling

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit
Reply With Quote
  #7  
Old 27-11-06, 01:44 AM
!TIMMY! !TIMMY! is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,592
Im really stuck with this, google aint helping me much either, neither is the NVIDIA forums, please help me
__________________
Mobo: DFI LP X48 LT T2R | Bios 12/24 | XSPC Delta Chipset

CPU: Intel Q9550 E0 @ 3.6ghz (424 x 8.5) | Swiftech GTZ

Ram: OCZ PC2-9200 4GB (2 x 2G Flex II @ 1121mhz 5-5-5-15 2T

GC: 2 x Sapphire 4870 1GB @ 780/4000

SC: Auzentech Forte 7.1

Monitors 3 x DGM 24" L2442W-VA LCD

HD's: 3 x WD 150GB Raptor (Raid 0) & 2 x Samsung F3 1TB (Raid 1)

Optical Drives: 2 x NEC DVD Writers

PSU: Enermax Modu82+ 625W

Case: NZXT Tempest

Cooling: Custom Water Cooling

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit
Reply With Quote
  #8  
Old 27-11-06, 01:55 AM
Nagaru Nagaru is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,272
Sorry I missed that this thread had a new post. I seem to remember that if you are having a conflict you can change the IO and memory range settings. Are there any options on what ranges to use?
__________________

Reply With Quote
  #9  
Old 27-11-06, 02:00 AM
jiffz jiffz is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,973
Quote:
Originally Posted by name='!TIMMY!'
Im really stuck with this, google aint helping me much either, neither is the NVIDIA forums, please help me
I've not had any experience or heard of anyone using 2 graphics cards simultaneously in a PC - well except in SLi. Normally have to disable one to get the other to work (like onboard gfx).

Sorry I can't help much more, but hopefully someone more knowledgable can shed some light on this issue...
Reply With Quote
  #10  
Old 28-11-06, 10:15 AM
!TIMMY! !TIMMY! is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,592
Thanks for the reply, the 'change settings' box is greyed out under the resources tab in the properties of the graphics cards in device manager. The 'use automactic settings' box is ticked and greyed out too. I have fiddled in the bios a lot but no joy how do I change the resource settings?
__________________
Mobo: DFI LP X48 LT T2R | Bios 12/24 | XSPC Delta Chipset

CPU: Intel Q9550 E0 @ 3.6ghz (424 x 8.5) | Swiftech GTZ

Ram: OCZ PC2-9200 4GB (2 x 2G Flex II @ 1121mhz 5-5-5-15 2T

GC: 2 x Sapphire 4870 1GB @ 780/4000

SC: Auzentech Forte 7.1

Monitors 3 x DGM 24" L2442W-VA LCD

HD's: 3 x WD 150GB Raptor (Raid 0) & 2 x Samsung F3 1TB (Raid 1)

Optical Drives: 2 x NEC DVD Writers

PSU: Enermax Modu82+ 625W

Case: NZXT Tempest

Cooling: Custom Water Cooling

OS: Windows 7 Home Premium 64 Bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 08:35 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.