Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Cooling Forum > Liquid Cooling
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 10-05-14, 01:37 PM
RobCrezz's Avatar
RobCrezz RobCrezz is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Location: Essex
Posts: 93
Kraken G10 and H55 on a 680 in pics

Picked up a GTX 680 for £150, seemed like a bit of a deal so im moving my G10 + H55 onto it. Thought I would take a few pics to show how easy it is.

Not a bad card, got the 6pin + 8pin, so slightly better than reference I guess. The Samsung vram is decent though, overclocks very well.


Got up some small copper heatsinks for the VRAM and VRMs, seem fine but I might get some proper thermal tape/pads as im not sure how good the adhesive is on them, but we will see.



Undo all the screws on the back



Then you just unplug the fan and it comes right off. I like to put all the screws back in the standard cooler so they dont get lost






stick the little copper heatsinks on


Old thermal paste removed, and new arctic mx 4 applied. 4 Bolts and thumb screws and its on. Best to only do it finger tight.




And we are done



Stock cooler max temps on valley
Auto: 82'c
Full: 72'c

Kraken G10 +H55 (I run the two fans at 900 rpm constant)
52'c

Obviously the much cooler temps are great, but the best part is the lack of noise. On the H55 I have a Phanteks 120HP in push and a AF120 Quiet in pull, both running around 900rpm.

Reply With Quote
  #2  
Old 22-05-14, 05:33 PM
metalgun2000's Avatar
metalgun2000 metalgun2000 is offline
Newbie
 
Join Date: Sep 2013
Location: Baltimore, Maryland, US
Posts: 46
Excellent job. I'm planning on doing something similar. I'm still on the fence if I want to go with the g10. If I do I would do exactly the same thing you did and get copper heatsinks on the memory and vrms. Did you go with thermal glue or tape for the heatsinks? I had a bad experience with thermal glue on the memory chips of my old card. When they say permanent, they mean permanent.

Edit:
Well I pulled the trigger on what to do with my 780 SLI setup. I have 2 sets each of the NZXT G10s and a Corsair h110 for both of them and some solid copper heatsinks for the vrms and vram from Enzotech. Then I'll have to mod my air 540, dremmel out the hot swap bays on the floor of the case then drill out some 140mm fan mount holes. One of the h110 rads going to be mounted in the front and the other on the bottom blowing in and both push/pull with quiet edition fans. It's going to be glorious.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-08-14, 12:44 PM
RobCrezz's Avatar
RobCrezz RobCrezz is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Location: Essex
Posts: 93
Sorry, missed these replys. I went for thermal tape.

Would be interested in pics of your setup too
Reply With Quote
  #4  
Old 24-08-14, 09:09 AM
RagingPwner's Avatar
RagingPwner RagingPwner is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Location: New York
Posts: 28
I'm glad I stumbled on this thread.. I've been wondering if a H55 would fit in the back with a rad in the top of the 540. Nice to know that it does. Maybe it's time to put my G10 to use. lol
__________________
AMD FX-8350 | Asus Crosshair V Formula-Z
8gb Corsair Vengeance 1600 | EVGA GTX 780FTW
Kingston HyperX 3K 120gb SSD | WD Black 1tb HDD
Corsair H100i | Corsair AX760 | Corsair Air 540

Reply With Quote
  #5  
Old 24-08-14, 09:41 AM
3os 3os is offline
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 5
How are the pumps on these two water coolers? I'm a noise freak...i do not want to hear my pc and i tried a cooler master seidon and i was horrible! Swap'd it with my old 612 hyper x.
Reply With Quote
  #6  
Old 27-08-14, 01:27 PM
RobCrezz's Avatar
RobCrezz RobCrezz is offline
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Location: Essex
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by 3os View Post
How are the pumps on these two water coolers? I'm a noise freak...i do not want to hear my pc and i tried a cooler master seidon and i was horrible! Swap'd it with my old 612 hyper x.
The H55 isnt bad, a little louder than my H105, but my system is quite quiet, fans running very low speed, so can only barely hear it over them.

Edit:
Quote:
Originally Posted by RagingPwner View Post
I'm glad I stumbled on this thread.. I've been wondering if a H55 would fit in the back with a rad in the top of the 540. Nice to know that it does. Maybe it's time to put my G10 to use. lol
Yup, in push/pull too!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 08:06 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.