Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section > OS & Apps
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 02-06-06, 02:11 PM
mr_fishbulb mr_fishbulb is offline
Advanced Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 267
Windows Says My DVD-RW Is A CD Drive

In Windows Explorer under E: it says "CD Drive" when it's a DVD burner.

It still functions fine - Nero writes to it and it still reads DVDs.

How can I change it back?

Cheers

Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-06, 02:15 PM
Ham Ham is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,981
When i put the dvd-rw in my pearants pc i found out the hard way windows XP dosen't support dvd-rw drives. But decent 3rd party software is fine with it, wouldn't worry tbh.
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-06, 02:24 PM
mr_fishbulb mr_fishbulb is offline
Advanced Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 267
That's I thought it had said DVD-RW before, but I'm not certain. I'll just let it be.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-06, 02:28 PM
Dav0s Dav0s is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 7,983
mine says dvd-rw drive.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 02-06-06, 02:32 PM
mr_fishbulb mr_fishbulb is offline
Advanced Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 267
Oh Then I guess mine used to.

Suppose I could turn the machine off, unplug the drive, turn the machine on, load windows, turn the machine off, plug the drive back in, turn the machine back on, let windows recognise the drive again and then rearrange the drive letters.

Can I be bothered due to a little thing like this? Of course I can
Reply With Quote
  #6  
Old 02-06-06, 03:38 PM
llwyd llwyd is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,726
You could rename it?
__________________
Just ate 5 Cadbury's Double Deckers in 30 minutes

Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-06, 03:51 PM
mr_fishbulb mr_fishbulb is offline
Advanced Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by name='llwyd'
You could rename it?
Can you do that? Just like renaming a hard drive through windows explorer?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-06-06, 04:04 PM
llwyd llwyd is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,726
Quote:
Originally Posted by name='mr_fishbulb'
Can you do that? Just like renaming a hard drive through windows explorer?
doesnt look like it lol, i always assumed the text box with the flashing cursor in it when you go to properties was for renaming it
__________________
Just ate 5 Cadbury's Double Deckers in 30 minutes

Reply With Quote
  #9  
Old 02-06-06, 08:00 PM
dave87 dave87 is offline
Advanced Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 304
doesnt make an ounce of difference tbh - mine varied before i reformatted, and it worked in all senses (ie with DVDs, CDs, writing either, both) so no biggie
Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-06, 08:19 PM
NickS NickS is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5,430
Quote:
Originally Posted by name='Dav0s'
mine says dvd-rw drive.
Mine did too?
__________________
Laptop

Sony VAIO CS110E 14.1" :: Core 2 Duo T5800

3GB DDR2-800 :: 250GB HDD :: Intel Media Accelerator

HTPC

Gateway GT4024 :: Intel Pentium D 805 :: 1GB DDR2-667

700GB of Storage :: ATi Xpess200 :: Sharp AQUOS 32" 720p





Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 07:47 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.