Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] General Forums > OC3D Reviews & Videos
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 21-12-10, 10:02 AM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 16,235
The latest variant of the HD6970 comes to us via ASUS. Does their voltage tweak BIOS enable extra performance?

Continue Reading

__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #2  
Old 21-12-10, 10:28 AM
Rastalovich's Avatar
Rastalovich Rastalovich is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: Testing hardware somewhere
Posts: 11,419
Something still doesn't seem right. A colleague is still scratching his head here.

But looking at it from my pov, I've seen that issue with using an overclocking tool before. You ramp the slider as high as it'll go and you feel you could take it further - and it just won't allow it. It happened

to me recently using afterburner on a 8400 (which is besides the point), but you feel the 'tool' is being told the up/low limits. Perhaps the bios is the key.

If it were mine (I mean donate to me to play with), I'd delve into the bios fiddling menu like atitool/afterburner has and try and massage the limits. From memory tho, if the tool doesn't know the card's bios, it will limit what you can do. I'd still fiddle with it tho.

This is besides the point tho. Off the shelf, something still aint right to me.

Voltage tweak and a oc limit ? Nah, definitely not.

I hate to harp on about it, but those bios versions from the ref card and this would be interesting. I'm going to see if there's any revisions coming out in the future too.
__________________


Reply With Quote
  #3  
Old 21-12-10, 10:28 AM
lawson lawson is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Nice review Tom
Reply With Quote
  #4  
Old 21-12-10, 10:37 AM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 16,235
Quote:
Originally Posted by lawson View Post

Nice review Tom
If you look dude Bryan wrote it It does say at the top of each review who the author is.
__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #5  
Old 21-12-10, 10:49 AM
Pyr0 Pyr0 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 845
i'd like that voltage tweak bios

any chance of a dump please Bryan?

[edit] did you try the "EnableUnofficialOverclocking" feature of Afterburner to get past the limitations of Catalyst Control Center?
__________________
Intel i7 950

Gigabyte EX58A-UD3R

3x4GB GSkill Ripjaws PC3-12800

AMD HD 6970 2GB & Dell 3007WFP-HC

Asus Xonar DX

Crucial C300, Vertex1, Velociraptor & Sammy F3's

Corsair AX850

Windows 7 Ultimate x64 SP1



Reply With Quote
  #6  
Old 21-12-10, 10:49 AM
DSV-UltraGL DSV-UltraGL is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
finally the ASUS!

man, i need some more info!

1- what is a the max voltage in smart doctor?

2- why didn't you use MSI's AfterBurner for OC;ing? ppl are getting higher clocks with that, max i saw @ stock voltages was 980mhz Core, so maybe up the voltage using Smartdoctor and get to 1Ghz (World FIRST!!) using Afterburner??

3-What are the temps? this one has aluminum cover, wanna see how much this one is cooler! before and after OC please!

i know am asking alot, but am barely holding back waiting for those to be in stock (USA), if no diff than other ones (plastic cover) my wait is over! thanx in advance!

EDIT:damn 19 sec diff pyro!
Reply With Quote
  #7  
Old 21-12-10, 12:05 PM
Rastalovich's Avatar
Rastalovich Rastalovich is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: Testing hardware somewhere
Posts: 11,419
Quote:
Originally Posted by Pyr0 View Post

i'd like that voltage tweak bios

any chance of a dump please Bryan?

[edit] did you try the "EnableUnofficialOverclocking" feature of Afterburner to get past the limitations of Catalyst Control Center?
OT

I liked Afterburner for a while, but it appears to be selective on cards it likes. I've subsequently reverted to ATITool v0.26 (for the card I was messing with) and it allows changing of limits.
__________________


Reply With Quote
  #8  
Old 21-12-10, 12:12 PM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
Really nice review here guys But I would love to see just this versus a 570. Just the two, nothing else, in a big head to head.

For me currently thinking about upgrading, these are the two best performers for the money, is it possible to set up such a test?
__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
  #9  
Old 21-12-10, 12:29 PM
PCTwin PCTwin is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chorley. Lancs.
Posts: 647
I don.t suppose you've managed to try RBE on these cards yet.

I know they added prelim support for the 6850/70 series.

Edit

Great effort as always.
__________________
i7 2600K
MSI Big Bang Marshall
16GB G-Skill RipjawsZ F3-17000CL9Q 2133MHz
MSI GTX680 Twin FrozrIII OC


Reply With Quote
  #10  
Old 21-12-10, 12:54 PM
Pyr0 Pyr0 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 845
not sure i'd try using RBE just yet

after dumping the bios with GPU-Z, there's a couple of things RBE doesn't read correctly

could be due to a bad dump or just being mis read



__________________
Intel i7 950

Gigabyte EX58A-UD3R

3x4GB GSkill Ripjaws PC3-12800

AMD HD 6970 2GB & Dell 3007WFP-HC

Asus Xonar DX

Crucial C300, Vertex1, Velociraptor & Sammy F3's

Corsair AX850

Windows 7 Ultimate x64 SP1



Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 10:03 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.