Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Overclocking
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 23-11-10, 08:28 AM
duffmanJR duffmanJR is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
hi my GTX 470 only goes to 90% fan will not go any higher, im using afterburner to set my fan speeds, i really don't care about the noise because i use a headset and cant hear it, but its getting too hot here in Aus and need to fan up, when i click apply from 90% fan speed to 100% i don't hear any difference, but my mate has the same card and his goes to 100% and is way louder then mine, so y doesn't mine?, is there a bios upgrade i need?

my temps are getting up at 80+ C

Reply With Quote
  #2  
Old 23-11-10, 08:29 AM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,613
what version of afterburner is it

have you changed the cfg file option for unofficial overclocking to 1
Reply With Quote
  #3  
Old 23-11-10, 12:46 PM
duffmanJR duffmanJR is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
im using 2.0, and i tryed that and nothing happend, i can move the slider thing to 100% and GPUz says 90%

Reply With Quote
  #4  
Old 23-11-10, 01:05 PM
F-alienware F-alienware is offline
member
 
Join Date: Jun 2010
Location: On Mars as an anthropologist
Posts: 0
Send a message via MSN to F-alienware
What Nvidia drivers are you using?
Reply With Quote
  #5  
Old 23-11-10, 01:37 PM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 16,153
oooooooooooooh DUFFMAN

/end of simpsons memories

All the problem is AB is reading the % wrong
__________________
If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #6  
Old 24-11-10, 12:43 AM
duffmanJR duffmanJR is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
is there a way to fix that?, i have tried reinstalling it, i have used other programs like EVGA precision, XtremeTuner HD and nothing, i dont care about the noise, i live in the city and my comp is the quietest thing in my house lol just that when my GPU is heating my room up and getting too hot to even play a game and crashing the system,
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-10, 09:22 PM
Domowoi Domowoi is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 18
Your temps are 80°C+?

That is low. Mine climbs to 90°C. If you are under like 100°C there is no problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 12:09 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.