Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Graphics Cards
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 07-11-10, 07:17 PM
KING_OF_SAND's Avatar
KING_OF_SAND KING_OF_SAND is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,821
i just want to know if anyone on this forum has done some extensive research on the topic of Metro not working well on ATi or Radeon cards. i have a 5870 lightning ii 990 core and 1300 memory and every 5 to 10 minutes metro 2033 crashes to a black screen which requires a reboot. now i was thinking that it was my video card being clocked to high but i have been running lots off really demanding applications and all are running fine. i have had kombuster running for about 45 min now and no crash, i have ran the Unigen bench a couple of times with all settings maxed with no crash. my temps never get above 70c. i do not want to here the answer "lower your clocks" because i know the clocks are perfectly stable running even more demanding applications. does anyone know of a hotfix or a fix of some sort, i am also using 10.10 drivers and no PPU. metro 2033 is the ONLY application that i have that crashes. oh and i reinstalled metro a number of times.

__________________
AMD rig



Intel Nvidia rig

Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-10, 07:20 PM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,608
each game is different and they run harder than most apps

i can be haven stable and game stable (cod,BF,AC) but when i try and fold BOOOM BSOD

you see

so even tho you have just said dont say lower your clocks

would it hurt to try just nock some MHZ of n see if it runs if not,pop em back up and re-install the game
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-10, 07:26 PM
KING_OF_SAND's Avatar
KING_OF_SAND KING_OF_SAND is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,821
see i dont want to have to deal with the hassle of lowering clocks every time i want to play metro. i understand that most apps are different but that doesn't explain the crash on METRO only. that just sounds like terrible coding. and i know for a fact THQ has a long track record when it comes to creating unstable games. in all my years of coding if there was an app created and it crashed and all the other ones didn't that meant the app was codded poorly.

not to mention you are trying to fold on an AMD gpu, those crashed a very common in the AMD community.
__________________
AMD rig



Intel Nvidia rig

Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-10, 07:44 PM
lasher lasher is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,898
Play METRO on my 5870 with no issues what so ever matey.

Is it a certain place it craps out on you?

does event viewer tell up anything both in CC or Windows
__________________
Biostar Tpower I55, I5 750 @ 4.2Ghz, 4GB Kingston DDR3, Custom water loop - Thermochill PA120.3, Heatkiller 3.0 LC, Laing DDC Ultra, XSPC res top, XSPC white hose, Asus 5870, Antec Quattro 1000, Lian Li PC-X2000, Win7 ultimate.



Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-10, 07:53 PM
Blackwhite's Avatar
Blackwhite Blackwhite is offline
Advanced Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 362
If u r using Windows 7 - try this http://www.windows7news.com/2009/12/...od-fix-update/
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-10, 07:59 PM
KING_OF_SAND's Avatar
KING_OF_SAND KING_OF_SAND is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,821
Quote:
Originally Posted by lasher View Post

Play METRO on my 5870 with no issues what so ever matey.

Is it a certain place it craps out on you?

does event viewer tell up anything both in CC or Windows
yes it crashes right when i am leaving the market to get to the outside for the first time.
__________________
AMD rig



Intel Nvidia rig

Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-10, 08:00 PM
KING_OF_SAND's Avatar
KING_OF_SAND KING_OF_SAND is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,821
do any of you think this could be AVG related. i know when i play crysis i cant change any of the setting unless i disable AVG.
__________________
AMD rig



Intel Nvidia rig

Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-10, 08:05 PM
lasher lasher is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,898
hmm ill see if theres any glitches at that point for me will let you know tomorrow... gotta get my beauty sleep
__________________
Biostar Tpower I55, I5 750 @ 4.2Ghz, 4GB Kingston DDR3, Custom water loop - Thermochill PA120.3, Heatkiller 3.0 LC, Laing DDC Ultra, XSPC res top, XSPC white hose, Asus 5870, Antec Quattro 1000, Lian Li PC-X2000, Win7 ultimate.



Reply With Quote
  #9  
Old 07-11-10, 08:07 PM
F-alienware F-alienware is offline
member
 
Join Date: Jun 2010
Location: On Mars as an anthropologist
Posts: 0
Send a message via MSN to F-alienware
I can safely say that Metro 2033 on ATI sucks bums. HARD.

My 470 eats it alive where as my Crossfired 5770s ran like dog poo in treacle.

I wouldn't sweat it any way it's a sh*t game.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-11-10, 08:22 PM
KING_OF_SAND's Avatar
KING_OF_SAND KING_OF_SAND is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,821
Quote:
Originally Posted by AlienALX View Post

I can safely say that Metro 2033 on ATI sucks bums. HARD.

My 470 eats it alive where as my Crossfired 5770s ran like dog poo in treacle.

I wouldn't sweat it any way it's a sh*t game.
yea mt GTX 470 sli does great with this game. and i beat metro before i didnt think it was all bad. the ending was a little dry but it had its moment. the biggest killer for me though is that the gameplay freezes sometimes and lags. this game ONLY runs good with physx though, i have to install a physx card and my FPS will just a good 20. also i forgot to mention my game only crashes without the physx card. i dont know if that coincidental but it is odd.

see i wish i could find out whether it was a driver crash or an engine crash because my screen just goes black with a restart being the only option.
__________________
AMD rig



Intel Nvidia rig

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 11:03 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.