Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Graphics & Displays > Screens and Displays
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 07-05-10, 02:54 AM
ppuff ppuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Detroit
Posts: 236
display settings changing by itself?

My mom has an issue with her computer with the color quality setting changing when the computer is turned on. When the computer is turned on from sleep it boots up fine and when the desktop screen appears its fine for about 10 seconds then goes black, when it comes back on the color quality setting is set to "lowest" (8 bit I think). I can switch it back to 32 bit and it stays that way until next shut down. Its a Sony Vaio and is running XP and the gpu is a GeForce fx5200. I have installed new drivers from NVIDIA but problem is still there. I am unsure if the card is going bad or maybe something else. Any suggestions would be awesome, I will be over there this weekend to look at it for her. Thanks!

Reply With Quote
  #2  
Old 07-05-10, 07:37 AM
Youngie1337 Youngie1337 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Feb 2008
Location: Rugby
Posts: 2,625
Sounds like a driver problem, nothing too serious... You could always create a batch file on the desktop to change this. Sounds like it's entering driver recovery mode.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-10, 09:54 PM
ppuff ppuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Detroit
Posts: 236
Thanks for the help but I'm afraid I do not know how to do this. If you give a couple of pointers it would help, but if it requires you to have to write me a book then I don't mind consulting Dr. Google. Even a link to something helpful will be enough. Thanks again!
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-10, 10:29 PM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,614
maybe route through the BIOS to see whats is there is the GPU settings,or talk to Sony

is it still under warranty?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-10, 10:50 PM
ppuff ppuff is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Detroit
Posts: 236
Quote:
Originally Posted by name='AMDFTW'
maybe route through the BIOS to see whats is there is the GPU settings,or talk to Sony

is it still under warranty?
No warranty cuz it's a pretty old dude. I think I bought in 01' and probably put in the card in 04' (when it cost $150). Its a PCV- RX650
Reply With Quote
  #6  
Old 12-05-10, 08:17 AM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,614
well like i said your best bet is to speak to sony fella
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 12:40 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.