Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 21-03-10, 09:44 AM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
Swapping and Overclocking - HELP! PLEASE! :D

Swapping out my CPU today to see what I can get out of my girlfriends dual core CPU. Although it is inherently slower than my Qaud, once past a certain clock speed it should perform better. My Q8200 is a bitch to OC so I thought I might have more luck with her dual core. It's an E6600. Couldn't find that much about overclocking one, so I assume they aren't that great for it, but I might as well try! Also, I'm swapping all my stuff from my TJ07 and putting it back into my Antec 300.

__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
  #2  
Old 21-03-10, 12:38 PM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
Ok so that couldn't have gone any worse. Computer won't even POST. I used to get a beep from the motherboard when I turned on the PC, but now I get nothing.

I've tried resetting the CMOS, taken the battery out and put it back in, put my old CPU back in, cleared the CMOS again but now nothing Need help fast as I don't have any money to buy another Motherboard!

When I had put the other CPU in (My girlfriends one) It did give me a long very high pitched beep (or so I thought).

HELP!!!
__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
  #3  
Old 21-03-10, 01:05 PM
Msm2 Msm2 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 843
First check all cable connections.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-03-10, 01:10 PM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
Done that, nothing changed. I have reseated everything also. Tried to boot with one stick of RAM and nothing, don't have on board graphics so can't take the GFX out. The PSU is a BE QUIET DARK POWER PRO 750 watt. I don't think the MOBO has shorted on the try as the bushes it mounts on are huge. Really stuck now
__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
  #5  
Old 21-03-10, 01:20 PM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
It also sounds like the PSU doesn't turn off, although I'm sure it used to do that anyway, my old Thermaltake on didn't turn off until like 5 mins after...
__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
  #6  
Old 21-03-10, 01:27 PM
Msm2 Msm2 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 843
Try rebuild again. The E6600 is not compatible for the XFX 780i http://www.xfxforce.com/en-us/produc...List-Intel.pdf
Reply With Quote
  #7  
Old 21-03-10, 01:30 PM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
Will do, it says that is is compatible on there though?
__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
  #8  
Old 21-03-10, 01:33 PM
Msm2 Msm2 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 843
Duh i missed the next page.
Reply With Quote
  #9  
Old 21-03-10, 01:38 PM
killablade killablade is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jan 2010
Location: Leeuwarden, FR. The Netherlands
Posts: 1,988
Does your pc still work with your Q8200?
__________________
My *finished* build - KingPenguin
Reply With Quote
  #10  
Old 21-03-10, 02:44 PM
siravarice siravarice is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,183
Right, problem solved. I reset the CMOS again but left it for ten minutes this time, then connected stuff again and it worked fine! So I put all the cables back where they were meant to go and put the side of the case back on, and guess what? It stopped working again, although this time I got one long beep and two short beeps.

Taking a wild guess, I opened up the case and unplugged the USB headers that I have been having so much trouble with lately (they dont work, or I can't connect them up properly) and sure enough, the computer started! So it's all sorted, just got to go back and re-apply my little overclock

thanks for the help though people, it's nice to know when I have a problem that there is always someone there to help me with it!
__________________
Rig = My Netbook :/


Formerly Known as siravarice
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 07:22 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.