Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Memory
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 14-07-09, 06:09 PM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
A good source of RAM?

I need a good source of RAM

Cheap yet low fail rate

Will be buying in bulks of twenty or something

For when I get to a PC repair job and they only have 256mb ram..

Too many times I have brought 2nd hand RAM only to have it not boot at all or bsod like a..

cheers

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 14-07-09, 06:47 PM
mighty_moll mighty_moll is offline
Newbie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 49
Many sites and resellers offer discounts for bulk buys nowadays - but in my honest opinion i think you're going about it the wrong way. My mate is a 'pc doctor' and he doesn't carry around RAM with him in case the customer has too little. Instead, he talks to them about it and then orders it as and when its needed, as its actually always likely to be a virus or walware causing the problem.

He says that 80% of the time its a virus, 5 % of the time incorrectly fitted hardware or drivers / conflicts, 5 % hardware failure (such as a disk drive failing).

Most of the time it comes down to advising the customer that they need more RAM and making a small profit for supplying and fitting it. It never fails to have the odd bit of kit handy for getting someone up and runing there and then - but 9 times out of ten you'll have to take the PC away for a closer look.
Reply With Quote
  #3  
Old 14-07-09, 07:43 PM
Rastalovich's Avatar
Rastalovich Rastalovich is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: Testing hardware somewhere
Posts: 11,419
Keep an eye out for generic labeled stuff, actual shop names.

If ur order is going to be that high, actually email the retailer.

Ur not going to punish the ram, or seek to squeeze extra clocks out of it, or sell it as something it's not.

They'll mostly come from a company like Elpidya, just unbadged, unlabeled.
__________________


Reply With Quote
  #4  
Old 14-07-09, 09:00 PM
mrapoc mrapoc is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2006
Location: Shropshire
Posts: 5,671
yeh cheers

ill look at buying say 5 sticks at a time so i will have spare and it wont cost the world

1gb or 512mb sticks? probably worth just getting 1gb nowadays
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 24-07-09, 03:20 PM
cavador cavador is offline
Newbie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
OCZ- Reaper may cause an combination error . My suggestion you to look for Mushkin - Supertalent
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 01:30 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.