Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > Software Section
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 16-06-09, 06:30 PM
Kerotan Kerotan is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 470
Google Sketchup

Right, got a bit of a problem, my ancient (but still capable) copy of Pro/Desktop refuses to play ball with Windows 7, so I've downloaded Google Sketchup. I have used loads of CAD software, everything from Pro/D, Engineer, and SolidWorks but this little simple program I can't get to do what I want lol.

If I draw out a cube, and then want to specifically dimension one of the sides so the changes reflect in the model, and it becomes a fixed dimension how can I do this? I can draw the dimension on- doubleclick it and input a new value but nothing happens.

Help much appreciated.

__________________


Reply With Quote
  #2  
Old 16-06-09, 06:34 PM
mayhem mayhem is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,285
when you do the cube input the size so for instance 22mm,22mm then press The enter key else it wont work.
Reply With Quote
  #3  
Old 16-06-09, 06:39 PM
Kerotan Kerotan is offline
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 470
Right. got it figured now cheers, what a daft way of implementing it, I'm always changing stuff to botch when my original measurements don't work
__________________


Reply With Quote
  #4  
Old 16-06-09, 07:14 PM
mayhem mayhem is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,285
dont worrie it took me 2 months to figure that out a while back lol. That is what you get for not RTFM lol ....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 01:40 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.