Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Platforms - Other
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 24-02-09, 01:32 AM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
Inter i7 build. £1100

Hi,

Going for a Intel i7 setup. got £1100 to spend.

Already have a 620 PSU, which should be enough for an intel ?

What you think,? and is that ram i chose ok ? would it really make a huge difference compared to the Kingston 'HyperX' 3GB (3 X 1G 'Intel® XMP'

DDR3 2000MHz ?

I went for 3G of ram, as i only use Vista 32bit.

Cheers lads

XFX ATI Radeon HD 4870 X2 2048MB GDDR5 TV-Out/Dual DVI/HDMI (PCI-Express)

Intel Core i7 920 2.66Ghz (Nehalem) (Socket LGA1366) - OEM

Biostar TPower Intel X58 (Socket 1366) PCI-Express DDR3 Motherboard

Lian Li Armorsuit PC-P60B Aluminium Midi-Tower Case - Black (No PSU)

Corsair 3GB DDR3 Dominator PC3-12800C8 1600MHz (3x1G Triple Channel

DDR3 (TR3X3G1600C8D)

Reply With Quote
  #2  
Old 24-02-09, 01:49 AM
OmegaStalker's Avatar
OmegaStalker OmegaStalker is offline
Advanced Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 485
Already have a 620 PSU, which should be enough for an intel ?

Answer: With that GPU should be enough but may struggle somewhat if its not an efficent PSU and/or low 12V rails best to post make and model of PSU...

What you think,? and is that ram i chose ok ? would it really make a huge difference compared to the Kingston 'HyperX' 3GB (3 X 1G 'Intel® XMP'

DDR3 2000MHz ?

Answer: You will notice a difference if its worth the money is up to you... read here for further info...http://www.overclock3d.net/reviews.p..._channel_kit/5

XFX ATI Radeon HD 4870 X2 2048MB GDDR5 TV-Out/Dual DVI/HDMI (PCI-Express)

Answer: great card, but if i was you i would wait a tiny bit for the new GPUs (HD4890, coming some time in the next 2 months) to come out because even if you dont buy it the x2 prices should fall...

Lian Li Armorsuit PC-P60B Aluminium Midi-Tower Case - Black (No PSU)

Answer: LiLis are not my cup of tea i'd go coolermaster but if it works for you its a great case...

The rest looks good... x58 mobos all seem to have plus and cons perhaps decide what you need in a mobo before you decide...

Anyways good luck and get back to us!
__________________
ARCTIC WATER
Reply With Quote
  #3  
Old 24-02-09, 12:18 PM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
14
Reply With Quote
  #4  
Old 24-02-09, 12:20 PM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
I can't put a picture up after 15 posts. so i guess i'll have to make 15 posts lol
Reply With Quote
  #5  
Old 24-02-09, 12:21 PM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
12 more posts to go lol
Reply With Quote
  #6  
Old 24-02-09, 12:50 PM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
13
Reply With Quote
  #7  
Old 24-02-09, 12:50 PM
Ham Ham is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,981
Don't spam up post count, we'll just remove them. Put the URL of the pic without the HTTP:// in and I'll edit your post with the IMG tags and complete the URL.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 24-02-09, 01:17 PM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
Opps sorry about that.

Hi, here's my PSU

And the spec not sure what Cooler to go for out the 2.

And will that ram be ok with my vista 32bit ?

It's for gaming and clocking

Cheers

img140.imageshack.us/img140/4867/pict5254.jpg

img301.imageshack.us/img301/2194/newbuild.jpg
Reply With Quote
  #9  
Old 24-02-09, 05:14 PM
Luigi Luigi is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,499
That psu will be fine
__________________
Luigi

-----------

Project: Flat Pack - Coming soon
Reply With Quote
  #10  
Old 24-02-09, 05:59 PM
up2nogood up2nogood is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by name='Luigi'
That psu will be fine
Iv'e desided to go with vista 64bit. as i'm told the're be no point getting 6g of ram and 2g of card on a 32bit os

Would vista64bit basic be ok for games and internet ?

would there be any difference compared to the others in games and speed of how it runs etc ?

And could someone make my link into pics pretty please

so you can see my spec and what u think ?

Cheers.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 10:56 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.