Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Overclocking
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 21-02-09, 03:04 PM
JOSE T JOSE T is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 49
Want to OverClock To 3.6Ghz

I when out and got me a >>>

Q6600 GO - 2.4GHZ VID 1.28v



SILENCER 610W Power Supply



EVGA 9800 GTX+ 512MB



Sunbeam Tuniq Tower 120



4 * 2gb DDR2 1066Mhz PC2 - 8500 C5 CORSAIR DOMINATOR



ALL THIS IS GOING IN TO THIS CASE


Reply With Quote
  #2  
Old 21-02-09, 03:14 PM
zak4994 zak4994 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, United Kingdom
Posts: 3,053
Do you know the basics?

Make sure you have enough voltage running through.

That should keep you busy for a bit.

Welcome btw!
Reply With Quote
  #3  
Old 21-02-09, 03:32 PM
Luigi Luigi is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,499
Try around 1.45v on the CPU. you will also need to put other volts such as PLL up.
__________________
Luigi

-----------

Project: Flat Pack - Coming soon
Reply With Quote
  #4  
Old 21-02-09, 04:23 PM
JOSE T JOSE T is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by name='Luigi'
Try around 1.45v on the CPU. you will also need to put other volts such as PLL up.
ok let's try that
Reply With Quote
  #5  
Old 21-02-09, 04:44 PM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 15,922
And set the ram and the boot strap manualy.

Also watch the temps, you must stress test for afew hours to see what your temps go up too, anything above 60c and you need better cooling or less volts.
__________________

If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #6  
Old 21-02-09, 09:44 PM
JOSE T JOSE T is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by name='tinytomlogan'
And set the ram and the boot strap manualy.

Also watch the temps, you must stress test for afew hours to see what your temps go up too, anything above 60c and you need better cooling or less volts.
After playing around whit the Bios:sleep: trying to overclock The Q6600 Go CPU to 3.6GHZ i keep on getting 64 65 64 65 that's not good at all, so then i try a new setting but windows don't boot at all,

so here are these settings im talking about let me know what to do P.S













Reply With Quote
  #7  
Old 22-02-09, 12:04 AM
JOSE T JOSE T is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 49
Any body?
Reply With Quote
  #8  
Old 22-02-09, 09:44 AM
Hatman Hatman is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 771
3.6may just be out of reach. Up the vcore to 1.45 and if that cant get it to boot stable you may have to aim for a lower clock speed.
__________________
CM Stacker 830 | Asus P45 P5Q-E | Q6600 - 9x378 - 3400 | 2x 2GB CORSAIR XMS2 DHX 760mhz | 2 x Palit 4830 625/1880 CrossfireX | WD740 Raptor - OS | WD3200AAKS - Games | 2nd WD3200AAKS - Storage| Custom WC'ing for CPU

3dmark06 = 18k + oh yeh



Reply With Quote
  #9  
Old 22-02-09, 11:31 AM
tinytomlogan's Avatar
tinytomlogan tinytomlogan is offline
The Guvnor
 
Join Date: Dec 2007
Location: TTL Towers
Posts: 15,922
MCH (northbridge) needs to go up aswell.

Those temps are too high mate. You might not be able to get 3.6 with that cooler.

Id go for 3.4 with lower volts tbh.
__________________

If you recommend a product LINK THE REVIEW


Get along or run along. Your choice
Reply With Quote
  #10  
Old 22-02-09, 12:37 PM
JOSE T JOSE T is offline
Newbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by name='tinytomlogan'
MCH (northbridge) needs to go up aswell.

Those temps are too high mate. You might not be able to get 3.6 with that cooler.

Id go for 3.4 with lower volts tbh.
is not the cooler is me. i just have to set it whit low temps

by the way

i have EVEREST Ultimate Edition is this good
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 01:54 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.