Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-01-09, 11:05 PM
MistaHazeX MistaHazeX is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 24
Little Help On Mobo If Poss? (£550 PC)

Hey All

Iv Had A Little help of a few friends around net to put a pc 2gether for myself with £550 budget (without screen keyboard mouse etc.. just the base) it may be tight but im skint lol heres wat we came up with.....

Cpu : Intel Core 2 Quad Q6600, SLACR G0, S775, 2.40 GHz 1066MHz 8MB Cache, 9x Multiplier, Retail

Graphics : XFX 512Mb nVidia GeForce 9600 GT PCI-Express Card

PSU : OCZ 600W StealthXStream PSU, PowerWhisper, Active PFC

Ram : Corsair TwinX 4Gb DDR2-6400 (2x2Gb) Memory Kit

HDD : 2 x 500 GB Seagate ST3500320AS Barracuda 7200.11, SATA 300, 7200 rpm, 32MB Cache, 8.5 ms, NCQ ( will most prob be on raid)

DVD Drive : HP 1060i 20x DVD±R, 10x DVD±DL, DVD+RW x8/-RW x6, DVD-RAM x12, SATA, Black, Retail

thats all of that we have had a look at a few asus mobo's but i honestly cant decide wat mobo to get as my laptop i have at the moment is never turnt off and this (new pc) will never be switched of either as i need to turn'd on 24/7 for reason's i dont want it to over heat or nothing just to run smoothly maybe i may try and overclock it abit but not majorly i dont plan on playing alot of games but i would like 2x LAN connecters on the mobo, RAID 6x USB 2.0 ports doesnt have to be SLI, i would like the FSB to be 1333/1066/800 MHz, max ram 8-16GB 1066-800MHZ etc... i wouldnt really like to spend more than £110 on the mobo if can be helped as i said im skint lol

i dont no about the case either as i dont really no wat case would fit it all in but wouldnt like to spend alot, please someone help?

all ideas and suggestions would be greatful if u could suggest mobo's that are easy to setup and not mess me around as i not built a pc before but i no wat im doing as it were lol

thank you

Reply With Quote
  #2  
Old 13-01-09, 06:40 AM
°TheMadDutchDude° °TheMadDutchDude° is offline
member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 840
I'd recommend the Asus P5Q for around that price, it is a great board. If you want the Biostar TPower I45 is also at your dispence, however they're around £115.
Reply With Quote
  #3  
Old 13-01-09, 07:20 AM
JN JN is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,678
ASUS P5Q Pro - £101

Q6600 Retail - £160

ASUS 4850 - £118

Cooler Master eXtreme 650w - £45

2x Maxtor 500GB 32MB - £82

Opticart 20x DVD-RW - £15

Grand total: ~£521

Leaves you a few quid for a semi-reasonable case to put it all in if needed.
Reply With Quote
  #4  
Old 13-01-09, 01:40 PM
GavX GavX is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 778
Forgot RAM Jim! But Specialtech have 2Gb of GeIL PC6400 for £17 I believe, so might be a little over £550 but this thing will fly!

Personally I would drop to one 500Gb for now, and spend the remainder on a nice case, nothing worse than a bad case, does a good PC no favours
__________________
Fail Hard, Fail Often!
Reply With Quote
  #5  
Old 13-01-09, 02:03 PM
Ham Ham is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,981
Also one very minor niggle with Jim set up.

Optiarc drives (made by sony) suck. Big time. Get pretty much anything but. Replaced mine with a LiteOn and it's much better.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 13-01-09, 05:30 PM
MistaHazeX MistaHazeX is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 24
the P5Q has no RAID and has got only 1 lan connector

Cpu : Intel Core 2 Quad Q6600, SLACR G0, S775, 2.40 GHz 1066MHz 8MB Cache, 9x Multiplier, Retail - £144.51 Inc VAT

Grahics : XFX 512Mb nVidia GeForce 9600 GT PCI-Express Card - £83.09

PSU : OCZ 600W StealthXStream PSU, PowerWhisper, Active PFC - £51.69

Ram : Corsair TwinX 4Gb DDR2-6400 (2x2Gb) Memory Kit - £38.17 inc.VAT

HDD : 500 GB Seagate ST3500320AS Barracuda 7200.11, SATA 300, 7200 rpm, 32MB Cache, 8.5 ms, NCQ - £42.19 Inc VAT

DVD Drive : HP 1060i 20x DVD±R, 10x DVD±DL, DVD+RW x8/-RW x6, DVD-RAM x12, SATA, Black, Retail + Nero - £18.39 Inc VAT

comes to £401 so i have £150 to spend on mobo & case i will spend £20-30 over if need be on case if have to get a better mobo any more suggestions
Reply With Quote
  #7  
Old 13-01-09, 05:34 PM
monkey7 monkey7 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,085
Hmm the P5Q certainly has raid because it has an ICH9 or even ICH10 northbridge, don't know which of the two. So if you require raid you can use the P5Q
__________________






Reply With Quote
  #8  
Old 13-01-09, 05:34 PM
MistaHazeX MistaHazeX is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 24
yes i might drop down to 1 500GB for now casue i already have 2TB lol which case do u suggest aswell? all suggestions will help and i shall compile a decent pc if need to change parts over casue cheaper lol
Reply With Quote
  #9  
Old 13-01-09, 05:40 PM
MistaHazeX MistaHazeX is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 24
ah ya it does but only the pro not the Asus P5Q VM LGA775 i may get the pro but it doesnt have 2 LAN connectors do u no of any with same spec as the pro but with 2 connectors?
Reply With Quote
  #10  
Old 13-01-09, 06:06 PM
Ham Ham is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,981
Quote:
Originally Posted by name='monkey7'
Hmm the P5Q certainly has raid because it has an ICH9 or even ICH10 northbridge, don't know which of the two. So if you require raid you can use the P5Q
It's ICH10 and its the southbridge :whack:

If you need an extra Ethernet connection just chuck in a NIC, theyre stupidly cheap now and you may as well use the PCI slot for somthing.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 09:55 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.