Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > New Build Advice
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 28-01-05, 07:23 PM
gorby gorby is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 194
1st true dolby digital pass through pci card!

Up until now the only way to get surround sound through an av receiver in games via coax / optical was the soundstorm chip that came with the nforce2 chipset.

Hitec (a korean audio company) are releaseing a new pci card that will do it!!!

Ive always been surprised that the ep buch werent audiophiles as well, but after this card is out ill be able to get hl2 comming thru in surrond with my riddiculous audio system. n1c3



Little scoop on the card



hi tecs site
, looks like u can buy them but i cant get the damn thing in the cart

__________________
<ahref="http:>Amd Xp 1800 clocked @ 1725

msi microatx board with some via controller

1 GB 3200

1TB array

2 x Hauppauge WinTV PVR-250

:OnVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400]:O

Linux 2.6.8-2-k7

nvidia module 1.0-8178

xorg

mythv

apache2

</ahref="http:> [EP-UK] Uptime Stats]<ahref="http:></ahref="http:>
Reply With Quote
  #2  
Old 28-01-05, 07:37 PM
standin wave standin wave is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 500
gorby, the inquirer link didnt work for me

sw
__________________
Where's that blinkin dynasig link when u need it?
Reply With Quote
  #3  
Old 28-01-05, 07:41 PM
gorby gorby is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 194
yeah its a weird problem with vbulettin firefox linux and jre1.5,....

where to start just copy and paste em...

-character encodeing problem... sorted now
__________________
<ahref="http:>Amd Xp 1800 clocked @ 1725

msi microatx board with some via controller

1 GB 3200

1TB array

2 x Hauppauge WinTV PVR-250

:OnVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400]:O

Linux 2.6.8-2-k7

nvidia module 1.0-8178

xorg

mythv

apache2

</ahref="http:> [EP-UK] Uptime Stats]<ahref="http:></ahref="http:>
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-05, 03:35 AM
b0x1d b0x1d is offline
Newbie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
omg, couldnt have seen this at a better time just as im starting to have sound with my on board sound too . im currently using optical and wouldnt go back ever, i run all my sounds through my amplifier too so im thinking on investing in one of these ;p

(problem i get is crackling while playing music its fine but in game it starts)
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-05, 08:33 AM
maverik-sg1 maverik-sg1 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Jul 2004
Location: UK
Posts: 3,842
Souhnds impressive - but my card has surround including THX 7.1 coming through 3.5mm jack ports and my logitech speakers (as good as they are) do not have the optical port?

There is talk the the new revison of NF4 (SLI in x16 PCI-E) will have soundstorm back on it.

Coach Mav
__________________
Still got a few 939 UK records :O


(highest rank ever: 1st at 05 Nov 2006 12:30, most hwboints ever: 331.7 points at 05 Nov 2006 12:30) - Still got pedigree
Reply With Quote
  #6  
Old 11-07-05, 04:18 PM
[O-CuK]Marci [O-CuK]Marci is offline
Newbie
 
Join Date: May 2004
Posts: 72
HiTec HDA Digital X-Mystique 7.1 Gold PCI Dolby Soundcard

is the card you're talking about... available in the UK... cos I got me hands on one the other week at a Special Offer price of £25 instead of the usual £53...!

S'good... socketed OPAMPS so you can upgrade them if you're a true audiophile... Altho not worth taking the MOTU Opamps out to stick in it... they're needed more in the MOTU where they belong...

Reply With Quote
  #7  
Old 11-07-05, 10:26 PM
Faaip De Oiad Faaip De Oiad is offline
Newbie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 53
I have had this card for a while now, very happy with it; as my first seperate soundcard I have ever owned It sounds extremely good to me. I have it connected optically to my Yamaha RX-V450 playing through my wharfedales and I have had no problems so far.

Bought it the first day it was available though, cost me £70 *eek*

Quote:
S'good... socketed OPAMPS so you can upgrade them if you're a true audiophile... Altho not worth taking the MOTU Opamps out to stick in it... they're needed more in the MOTU where they belong...


Can you explain how to do this to me in more detail please (or at least show me a link to somewhere explaining it) ? Improving sound quality even furthur sounds great!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 09:41 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.