Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Hardware & Software > New Build Advice
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 03-11-04, 10:30 PM
Cashman Cashman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 142
Neo2, Winchester & SUBZERO TEMPS ! !

Im having a nightmare with this little combo at the moment!!

The MSI Neo2, 3500+ Winchester and OCZ Platinum 3200 Rev.2 (TCCD) work amazingly with the stock cooler, had them upto 225fsb with stock volts and 2-2-2-10.

However, after I'd got the Puppy running I thoughth.. C'mon is Mach II GT time!! I wanna see 3ghz! Then....

...Oh no!! either this Motherboard or this Winnie doesnt like the cold... It simply will not post with the Mach II cooling it! PC Fires up but no boot (cant ofter get to Bios either).

I havent tried flashing the Firmware yet for the Mach II to the 821 Firmware but I will. The reason I dont think the firmware is the issue is because I removed the evap head bu kept the Mach II connected to the PC. Turned the Mach II on, temp dropped to -33.c and then the PC started (I was cooling the CPU with a 92mm Tornado blowing straight at it - no HS ) and the little blighter boots without problem straight into Windows?????

Really strange!!

I know this board is OK with Subzero temps as Ive seen loads of you using it however, I wonder if the Winchester simply cant operate at them?

Anyone able to help??

__________________
DFI SLI-DR, 2.8ghz 4800+ X2,7800GTX, 2x1gb Ballistix... Watercooled

Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-04, 06:55 AM
fatty fatty is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,630
I had this problem with my 3200 when I got it what I did was run my prommy up then unplugged the compressor when the temps went say to -15 the board would boot but then when I stuck the compreesor back on as soon as the prom hit -20 or below ie -30 the mobo/cpu would shut down in the end I gave up and bought a newcastle 3500
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-04, 06:16 PM
Cashman Cashman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 142
I may have to go to the Newcastles too then mate

Did you have to update your Prommie's Firmware to get the buggar to run then?
__________________
DFI SLI-DR, 2.8ghz 4800+ X2,7800GTX, 2x1gb Ballistix... Watercooled

Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-04, 06:20 PM
fatty fatty is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,630
Not on the newcastle I had a fx53 before that and no problems only the winchester
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-04, 06:22 PM
Cashman Cashman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 142
really annoying this is

I reckon this Winnie will clock to the moon aswell!!

Whats your opinion with this Neo2 then mate ??
__________________
DFI SLI-DR, 2.8ghz 4800+ X2,7800GTX, 2x1gb Ballistix... Watercooled

Reply With Quote
  #6  
Old 04-11-04, 06:24 PM
Cashman Cashman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 142
Fatty, how does the 3500+ Newcastle behave in your Mach II/Neo2 ??
__________________
DFI SLI-DR, 2.8ghz 4800+ X2,7800GTX, 2x1gb Ballistix... Watercooled

Reply With Quote
  #7  
Old 04-11-04, 07:44 PM
fatty fatty is offline
OC3D Elite
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,630
About this well

Reply With Quote
  #8  
Old 05-11-04, 10:26 PM
Cashman Cashman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 142
We may be a little way forward, seems Bulldog from the Vapochill forums has been having a similar issue but has tried a few more things ??

http://www.xtremesystems.org/forums/...d=1#post589885
__________________
DFI SLI-DR, 2.8ghz 4800+ X2,7800GTX, 2x1gb Ballistix... Watercooled

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 06:30 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.